fbpx

Johanna Bjurström Blogg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Så här gör jag för en bra munhälsa med snygga tänder!

Igår var jag hos tandläkaren och ni som följer mig på Instagram fick en inblick i hur jag sköter mina tänder på bästa sätt. Jag fick berömm av min tandläkare Hans! Många frågar vad jag använder mig av för att få en bra tandhälsa och vill nu dela med mig av det till dig!

Detta är vad jag använder mig av varje dag för att mina tänder skall må bra!

Jag börjar med att borsta tänderna som vanligt och noga runt kanten av tandköttet (häften på tandköttet och hälften på tanden). Använd helst en tandborste i naturmaterial och undvik plast.

Tandkrämen är en utan flour och är gjord på örter som främjar till en bättre munhälsa.

Tandtråden använder jag varje kväll och efter att jag borstat mina tänder en första gång. För att sedan borta ytterligare en gång (inte lika noga) för att borsta rent det sista som behövs. Tandtråden som jag har består av Tea Tree och inte av flour. Jag rekommenderar att inte använda flour då den tar bl.a. jodets plats i sköldkörteln och det betyder att du kan få en lägre sköldkörtel aktivitet på sikt på grund av en jodbrist.

Kolloidalt Silver är effektiv mot bl.a. bakterier, virus, svampar och encelliga parasiter som vi inte skall ha i munnen. Jag gurglar med det och sedan spottar jag ut det. Emellanåt sväljer jag det då det även kan vara bra att dricka det. Köp ditt kollodiala silver via denna länken!

Lycka till med din nya tandvård!

Kram
Johanna

STHLM Beauty Week

Jag kunde inte beskriva det själv så delar Erica Palmcrantz Aziz blogg ovan där hon beskrev veckan på Beauty Week så bra! Jag är så tacksam att hon var med mig dessa dagar! Det var intensiva dagar med många föreläsningar men så kul vi hade!

Tack alla som arbetar hårt med att upplysa om den gröna skönhetsvården!

Kram
Johanna

Smoothies som är extra bra för huden!

Jag har många som frågar mig om olika recept på bra smoothies så jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina favoriter som jag gör för att boosta huden extra mycket! 

Men först lite om mannens hud, där jag ger tips i tidningen Kurera! Jag är ju även Kureras hudvårdsexpert och du har väl inte missat att jag sitter med i juryn för Organic Beauty Awards och snart röstar vi fram vilka de bästa ekologiska produkterna är på markanden! Du kan se de nominerade här! Den 4 maj avgörs på Green Beauty Day, kom och se vilka som vinner!

Följ mig gärna på Instagram för att bli uppdaterad på mer tips och när jag provar produkter m.m. 

Men nu till smoothies!

Smoothies som är extra bra för huden!

Genom att äta en smoothie om dagen så kan du maxa din näring både till kroppen och till huden! Smoothie innehåller näringsrika grönsaker, hälsosamt protein och bra fetter samt mycket fiber som håller ditt blodsocker balanserat och att din ämnesomsättning fungerar optimalt. När du maxar din kropp med näring kommer det även räcka till huden, då den tyvärr får sin näring sist.

Smoothie för energi och stark hud!
För dig som älskar choklad! Det är full med växtbaserat protein och maca som har använts i århundraden som en naturlig energi boost. Ekologiska kakaonibs för lite lite motstånd och antioxidanter. Stärker upp huden och ger den mer vitalitet. 

För 1 person
1 skopa av Thorne SGS Mediclair (full av antioxidanter och näring) 
1 msk MCT Olja 
1 tsk chiafrön 
1 tsk ekologiska Kakaonibs
¼ msk maca pulver 
1 dl osötad kokosmjölk
1/2 avokado
Mixa allt i en beredare och ät direkt!

Smoothie för en renare hud!
Perfekt att börja din dag med! Full av bra protein, antioxidanter och fiber som kommer gynna kroppen att göra sig av med toxiner och stress du utsätter den för varje dag. Gurkmeja och en superfood boost för att rena kroppen och huden på bästa sätt!

För 1 person 
1 msk hampapulver 
1 msk extra virgin Olivolja
75 g spenat 
1 st citron (saften)
1 tsk gurkmeja (pulver och viktigt att den är ekologisk). 
1 tsk ingefära (pulver och viktigt att den är ekologisk). 
1 tsk chlorella 
1 dl osötad kokosmjölk
1/2 avokado
1 gren av selleri
Mixa allt i en beredare och ät direkt!

Smoothie för vital och spänstig hud!
En stärkande och maxande smoothie som skyddar och bevarar dina celler och förhindrar dem att brytas ner, då den innehåller mycket blåbär som är fulla med antioxidanter. Protein från hampa och smak av vanilj och blåbär!

För 1 person
2 msk mandelsmör
1 msk chiafrön 
1 dl blåbär
1/2 avokado 
1-2 dl osötad nötmjölk 
1/2 msk hampa pulver 
1 tsk vaniljpulver
Mixa allt i en beredare och ät direkt!

Ha en fin dag! 

Kram 
Johanna – Din hälsohero!