fbpx

Johanna Bjurström Blogg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Så får du finare hud och en bättre livskraft!

Hej!

Här är det full rulle igen efter ledigheten och det är så spännande nu när jag gjort om mina utbildningar. Många har efterfrågat om att gå utbildningen i sin egen takt och starta när man vill, vilket nu är möjligt. Jag är så stolt att jag redan har utbildat över 200 elever och vi behövs verkligen och efterfrågan att må bra är stor!

Jag är så glad över alla mina fina coacher som arbetar inom Holistic Health Academy och alla härliga elever som jag träffar två gånger i veckan i ett mötesrum på nätet. Jag älskar verkligen att se dem växa och må bättre!

Under utbildningen arbetar du med din egen hälsa, genom en till en möten. Många går även utbildningen för sin egna hälsas skull, då det är det snabbaste och det mest hållbara sättet att få ordning på sin hälsa.

Här kan du läsa vad Stina Persdotter Bergman tycker om utbildningen och hon driver idag sitt företag Youfactory – Holistic Health!

“Den här utbildningen är en av de bästa investeringar jag har gjort i mitt liv. Den har givit mig en stor insikt kring min egen kropp, ny och värdefull kunskap, fler hälsosamma vanor, en chans att sticka ut i branschen, en mängd kollegor att utbyta tankar och idéer med och framförallt ett helt nytt yrke!!! Jag är stolt över mig själv, över alla andra som går utbildningen och över Johanna som lyckas påverka så många genom sitt brinnande intresse, sitt engagemang och stora hjärta.
Ta den här chansen och gå utbildningen folks!” – Stina

Är du intresserad av någon av utbildningarna till Hälso och livsstilsterapeut eller Advanced Skin Therapist, maila gärna oss på info@holistichealthacademy.se så berättar vi mer om utbildningarna och hur vi kan göra det möjligt för dig att må bättre och ge dig en ny karriär inom hälsa!

Så får du finare hud och en bättre livskraft!

Det är viktigt att se till hur ren maten är och desto renare mat, desto mer livskraft och ju mer livskraft desto finare hud! Allt hör ihop! 🙂

Vart du befinner dig på livskrafts skalan är grunden till hur du mår och vilken livskraft du har. Desto renare mat du äter, desto högre upp på skalan befinner du dig, vilket ger dig mer livskraft!

De flesta dieter innehåller grönsaker och det är det gröna som ger dig livskraft! Jag brukar rekommendera att öka upp med minst 50% grönsaker på tallriken och dra ner på det andra. Bara en sådan förändring kan göra mycket för din hälsa.

1. Ät en enzymrik föda
Öka upp andelen färska grönsaker på din tallrik och se till att magsyran har en bra nivå, genom att du tuggar maten bättre. Gör all mat från grunden och undvik mat med tillsatser i, det skapar trötthet och en nedsatt matsmältning. Öka upp med mer råa grönsaker på tallriken, då enzymerna förstörs när du kokar maten över 42 grader. Har du svårt att äta färska grönsaker på grund av en nedsatt funktion i tarmen, ångkoka dem lite lätt.

2. Ät en pH-balanserad kost
Ät en mer basbildande än syrebildande kost, vilket betyder mer grönsaker, bra fetter och fullvärdiga proteiner som är växtbaserade.

3. Syresätt din kropp
När du rör på dig, minst 30 minuter om dagen ökar du upp syresättningen och näringen till alla dina vitala organ. Ett annat sätt är att djupandas från magen, in och ut genom näsan. Gör det minst 15 minuter om dagen och du kommer känna stor skillnad!

4. Stärk ditt immunförsvar
Välj mat som gynnar ditt immunförsvar som innehåller bl.a. C – vitamin (ex röd paprika), selen (ex paranötter) och zink (ex röda linser) och undvik allt det vita, socker, vete, mjölk och bordssalt, som belastar kroppen negativt genom att verka slembildande och skapa inflammationer.

5. En fungerande matsmältning
Förutsättningen för en god hud och hälsa, är en bra matsmältning. Se till att tugga maten bättre och ät långsamt och tillsätt goda bakterier som hjälper din tarm att fungera bättre. De hjälper även till vid näringsupptaget och stärker ditt immunförsvar. Du får i dig de goda bakterierna genom att äta syrade grönsaker och ät lite varje dag.


Ha en fin dag så ses vi snart igen!

Kram
Johanna – Din Hälsohero

Antiinflammatorisk drink!

Gröna och röda juicer är ett fantastiskt bra sätt att få i sig mängder av grönt fyllt med klorofyll, vitaminer och andra livsviktiga mineraler. 

Denna röda juice blev nästan 1 l.

Ingredienser: 

4 selleri stjälkar
1 äpple
2 morötter
ca 150 g alfaalfa groddar
1/2 gurka
1 lime
2 rödbetor

1. Pressa alla ingredienser och njut av denna antiinflammatoriska drink.

2. Njut! 

Vill du ha mer tips och inspiration? Anmäl dig då till min fria utbildning/ hälsohero brev på www.johannabjurstrom.se 

Följ mig gärna på mina Instagram, där hittar ni mig på @johannabjurstrom & @Holistichealthacademy.se

Kram

Johanna- Din hälsohero

 

 

Goda bakterier kan få dig att gå ner i vikt!

Hej 

Hoppas att allt är bra med dig! 

Jag har märkt att många har kommit igång med sin träning efter nyår, då gymmet är fullt kl 06.00 på morgonen 🙂 Många vill träna för att gå ner de där extra kilona, men vad kan göra att vissa har svårare att gå ner i vikt?

– Nu har man sett hur viktigt det är med goda bakterier, och mer om det nedan hur det kan gynna dig till en viktnedgång. 

Men innan vi går in på veckans ämne så vill jag berätta att jag, Karin Haglund och Erica Palmcrantz Aziz skall föreläsa tillsammans om kost, hälsa och skönhet i Borås den 18:e januari och det finns fortfarande några plaster kvar, så först till kvarn! 

Vill du boka dig eller läsa mer om eventet kan du gör det här! 

Goda bakterier kan få dig att gå ner i vikt!

Varje dag matas vi i sociala medier och på löpsedlar med olika tips om vad som är den bästa metoden för att gå ner i vikt med olika träningsövningar och dieter som avlöser varandra. 

Idag är en stor del av Sveriges befolkning överviktiga och många har svårt att gå ner i vikt, oavsett vad de gör. Stress är en stor orsak till detta, då stresshormoner avstannar förbränningen och nu har man även sett att ditt mikrobiom, de 100 biljoner mikroberna som lever i din tarm, spelar en avgörande roll om du är överviktig eller inte.

Tyvärr är den västerländska kosten ett överflöd av kalorier och innehåller lite eller inga prebiotiska fibrer. Äter du en kost med prebiotiska fibrer, gynnar du de goda bakterierna, det är mat för dem. Prebiotika är komplexa kolhydrater som inte bryts ned av kroppens matsmältningsenzymer och når på så sätt tjocktarmen. Dina tarmbakterier bildar kortkedjiga fettsyror när de matas med prebiotisk mat. Prebiotisk mat hittar du bland annat i miso, vitlök, lök och jordärtskocka och äter du dessa ökar det tarmens rörlighet, vilket minskar risken att du lägger på dig. 

Tarmbakterier producerar alltså kemikalier som består av kortkedjiga fettsyror, och när dessa aktiveras bildas en signalväg som avgör hur mycket du kommer att lägga på dig. Vi har två system som arbetar tillsammans, hormonsystemt och mikrobiomet (dina goda bakterier). Dessa hormoner varnar tarmen hur mycket mat som är på väg ner. Tarmbakterierna spelar en stor roll när informationen skickas vidare till matsmältningssystemet och hur den agerar på maten.

Blir det störningar kan signalen utebli, vilket kan göra att du inte känner dig mätt och du äter mer. Det påverkar även hastigheten på tarmen (hur snabbt maten tar sig igenom), vilket är avgörnade hur mycket du lägger på dig. Uteblir dessa kortkedjiga fettsyror, får du en sämre fettförbränning helt enkelt. Man har även sett att näringsupptaget blir sämre. 

Var hittar du bra tarmbakterier?
Tyvärr har många av de probiotiska tillskott som säljs på marknaden ingen effekt. Det är oerhört viktigt med kvalité och de flesta förstörs redan av den sura magsyran. Den bästa jag vet är de från Innate Respons och deras Flora serie, den fungerar jättebra! Du kan även gynna din hälsa genom att äta probiotika i form av kimchi och syrade grönsaker, så får du ett bredspekta av olika stammar.

Idag räknas våra tarmbakterier som ett eget organ och det är lika viktigt att ta hand om det som vilket organ som helst, om inte viktigare!

Så här gynnar du till viktnedgång: 

1. Ät prebiotisk och probiotisk mat och lägg till dessa på din tallrik varje dag. 

2. Motionera minst 30 minuter om dagen, med någon pulshöjande aktivitet. 

3. Ät omega 3 och andra bra fetter som att gynnar dina hormoner och dina goda bakterier. 

4. Ta bort alla snabba kolhydrater, socker och framför allt var observant på det dolda sockret. Majssirap hämmar hormonet leptin som bestämmer när du är mätt, vilket gör att du överäter. 

5. Utför mindfulness och djupandas in och ut genom näsan och långt ner i buken, minst 15 minuter om dagen. Det gör att din kropp kommer ner i lugn och ro och du utsöndrar mindre stresshormoner som annars skulle hindra fettnedbrytningen. 

Visste du att de goda bakterierna har även en avgörande och positiv effekt på huden? Är du hudterapeut och vill veta mer om hur du kan få ännu bättre resultat på dina kunder, då skulle jag rekommendera dig att vidareutbilda dig till Advanced Skin Therapist. Vill du veta mer om utbildningen, gå in på www.holistichealthacademy.se

Ladda nu med goda bakterier!  

Ha en fortsatt fin dag!

Kram
Johanna – Din hälsohero! 

Rödbets smoothie med grönkål!

Rödbets smoothie med grönkål fylld med nyttigheter som ger näring och energi till din hud och kropp, ett perfekt mellanmål! 

Ingredienser: 

 • 200g Rödbetor
 • 2 Selleristjälkar
 • 1 Mogen avocado
 • 1 Grön banan (omogen)
 • 2 dl Hackad grönkål
 • 5 dl Kallt vatten
 • 2 dl Frysta hallon
 • 2-3 msk Färskpressad citronjuice

Gör så här: 

 1. Skala och skär rödbetan i små bitar. Skölj och skär sellerin i mindre bitar. 
 2. Dela och kärna ut avokadon, gröp ut köttet. Skala bananen. 
 3. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare och servera sedan i glas. 

Vill du ha mer tips och inspiration? Anmäl dig då till min fria utbildning/ hälsohero brev på www.johannabjurstrom.se 

Följ mig gärna på mina Instagram, där hittar ni mig på @johannabjurstrom & @Holistichealthacademy.se

Kram

Johanna- Din hälsohero

Kickstarta ditt 2020 på bästa sätt!

Vill du kickstarta 2020 på bästa sätt?

Vad är då inte bättre än att komma på ett inspirerande event med mig, Karin Haglund & Erica Palmcrantz Aziz. 

Vi kommer starta dagen med en härlig smoothie innan ni får ta del av min, Karins och Ericas kunskap om kost och hälsa hela förmiddagen! 

Till lunch serveras en nyttig sallads bowl och efter lite på fyllnad av energi håller jag i en workshop om naturlig hudvård och skönhet inifrån och ut. Därefter delar Karin med sig av sina bästa tips om hur man gör nyttig choklad och Erica berättar om hur man kan göra egen kombucha. Såklart ska vi även provsmaka både choklad och kombucha! 🙂 

I slutet på dagen kommer vi även ha en lång frågestund där alla får chansen att ställa sina frågor och vi delar med oss av våra erfarenheter, tips, med mer. 

Eventet hålls den 18e januari, kl 10-17 på usyoga, Sturegatan 51 i Borås.

Pris: 1295kr inkl lunch, fika och goodie bag. 

Om du vill kickstarta ditt 2020 med massvis av inspiration, anmäl dig genom att maila karin@lifevison.se. Du kan även läsa mer om eventet HÄR!

Detta skall bli så roligt och jag hoppas att vi ses där! 

Kram

Johanna- Din hälsohero

7 tips till ett hållbart 2020!

Hej! 

Hoppas ni haft en härlig jul!

Nu är det bara några dagar kvar på detta år och då passar det ju bra att jag delar med mig av mina 7 tips till ett hållbart 2020! 

Du är rustad för max 5 stresspåslag varje dag, men tyvärr får kroppen springa eller slåss mer än så. När du stressar spänns musklerna, vilket leder till ont i nacken, magen men även andra organ och system blir nedsatta och påverkar sedan huden negativt. När du får en hållbar livsstil, så kommer även huden att ståla! 

7 tips till ett hållbart 2020!

Du har tre system som behöver en bra cirkulation och dessa behöver fungera tillsammans för att vara i balans. Dessa tre system är cirkulationssystemet, lymfsystemet och självaste nervsystemet, som också är ett system som behöver flöde och rörelse. I nervsystemet hittar du de så kallade neuropeptiderna. De liknar proteiner eftersom de bildas av kedjor av aminosyror, men är mindre än vanliga proteiner. Dessa neuropeptider fungerar som informatörer mellan cellerna. När du stressar, trycker ner dina känslor, fastnar dessa i nervsystemet, vilket leder till värk i axlar, ont i ryggen och depression. 
Fungerar inte dessa system tillsammans visar det sig även på huden, och oftast som förtidigt åldrande.

Jag brukar även prata om tre slags stress. Den fysiska, den emotionella och den tredje som sätter sig mellan organen och skapar obalans bland annat i de tre systemen som jag nämde ovan.  

När du stressar dagligen tar ditt sympatiska nervsystem över, vilket ökar adrenalin och kortisol utsöndringen från binjurarna och de får arbeta onödigt mycket, vilket i sin tur leder till obalanser i det endokrina systemet. Du behöver en balans mellan det parasympatiska och det sympatiska nervsystemet och när du befinner dig i det parasympatiska tillståndet är du mer lugn och blodtrycket sänks och musklerna blir mindre spända.

Låt 2020 bli annorlunda och stärk upp dessa system, vilket innebär att du även stärker dig i ditt personliga ledarskap. När du stärker dig inifrån, stärker du även upp huden!

Du har superkrafter och du behöver ta till vara på dem på rätt sätt! Jag visar dig hur:

1. Hantera stress
Du behöver observera och lära dig när stresspåslaget slås på hos dig. Slår stressen till på grund av tankar som skenar iväg i huvudet, eller är det nära relationer som påverkar dig, eller har du helt enkelt för höga krav på dig själv? Orsakerna kan vara många, men det som har hjälpt mig, är Indiandernas tankesätt. När de har tänkt EN tanke mer än TVÅ gånger, behöver de antingen göra något åt tanken och agrera på den, eller slänga bort tanken i papperskorgen (glömma den). 

Definiera följande:
A: vad är det som stressar dig?
B: kan jag göra något åt det? Ja- i så fall vad behöver jag göra? Nej – släng den i papperskorgen! 

Kanske lättare sagt än gjort, men tränar du dagligen på det, får du resultat.
Många av oss tänker samma tanke hela livet, utan att göra något åt den. Hämmas du och inte agrera på dina drömmaer blir du bitter och nedstämd. Gör det du drömmer om och våga slänga dig ut utan hängslen. Strunta i vad andra tycker och ha goda nära relationer. Det du kommer ångra på dödsbädden, är att du aldrig tog chansen! Ha lite mer roligt i livet och se till att vara mer galen 😉 

2. Rörelse och motion
När du stressar bildas det så kallade ”muskelkristaller”, du börjar knirka och knastra i lederna och det är slagg av mineraler som fastnar i kroppen. Huden får sin näring i från cirkulationssystemet, vilket innebär att du får en bättre hud vid kontinuerlig rörelse. Har du mycket stress, stryps ditt cirkulationssystem av ett spänt nervsystem och det bildas nu mer slaggprodukter som belastar lymfsystemet. Rörelse i minst 30 minuter om dagen hjälper dig att stärka upp de tre systemen.

3. Var ute i naturen
Det är viktigt att reflektera och få vara ensam med dig själv. Gå ut i skogen och den läker och ger dig mer energi. Din hjärna älskar naturen och man har sett i studier att blandskog är den bästa skogen för sinnet. Amygdala är en del av hjärnan som utgör din larmcentral. Amygdalan blir lugn och får frid när det är tyst och du befinner dig i skogen.
Tystnad kan göra oss rädda, vilket leder till en rädsal av rastlöshet. Rädslan för tystnad och rastlöshet har ökat med 600% efter att mobiltelefonerna kom.
När du är tyst kan du lyssna på dig själv och ta inte med dig hörlurarna ut i skogen, utan lyssna in i naturen och reflektera med dina tankar. Då brukar saker falla på plats.
Sätt dig still i skogen och lyssna in vad skogen säger, du kommer bli förvånad hur mycket energi och inspiration det ger dig.

4. Andningen och återhämtning
När du andas rätt, ut och in genom näsan och långt ner i buken, syresätter du hela kroppen och överskott av koldioxid (slagg) kan ta sig ut ur kroppen lättare. Det betyder att du får mer energi och huden blir renare och får ett bättre näringsupptag. Det är balansen mellan syre och koldioxid som är det viktiga.
Meditera dagligen och passa på när du är ute i skogen för ännu bättre resultat.

5. Tydliga värderingar
Var inte dömande mot dig själv och andra. Minska på din kognitiv dissonans, dvs genom att ändra dina attityder, åsikter och handlingar till det bättre. Kognetiv dissonans har alla en släng av, men har du satt upp dina värderingar och vad som är viktigt för dig, är det lättare att veta vilken väg du skall gå. Skriv ner dina djupaste värderingar och följ dem genom livet. Mina är exempelvis frihet, tillit och skapande.
Allt är en spegel emot dig själv. När du ler mot andra, kommer de le tillbaks till dig! Prata om känslor och lätta ditt hjärta! Konsumera mindre och se vad som faktiskt gör dig glad och lycklig på riktigt.

6. Den livsviktiga sömnen
Det blå ljuset påverkar din tallkottkörtel, vilket leder till en minskad melatoninbildning och sämre sömn. Stäng av alla apparater några timmar innan läggdags. Ät inte efter kl 18.00 och undvik snabba kolhydrater för sent, vilket ger en sämre sömn. Inta en matsked kokosolja och 400 mg magnesium innan läggdags, så sover du oftast bättre (dvs, om du har problem med att sova).

7. Ät grön mat
När du ger kroppen mer näringen får den bättre förutsättningar att må bra. Hjärnan, tarmen och hjärtat består alla av hjärnceller. En inflammerad tarm ger en inflammerad hjärna, vilket i sin tur ger ett svagare hjärta. Öka upp andelen grönsaker på tallriken till 50%, så minskar du drastiskt på inflammationer i kroppen. Se till att göra en besiktning på dina värden och sök gärna upp en Advanced Skin Therapist eller en Hälso och livsstilsterapeut som jag har utbildat, för att exakt veta vad du behöver för näring och eventuella tillskott. Här kan du hitta en nära dig!

Din omgivning mår bra när du fattar bra beslut och de människor som är i balans har gjort sin resa. Låt 2020 göra dig till en mer hållbar människa!

Varför inte investera i någon av mina utbildningar nästa år! Där transformeras du och hittar den livsstil som passar dig och får stödet du behöver för att få det hållbart inifrån och ut! Dessutom får du ett nytt yrke inom hälsa och skönhet!

Några som gått utbildningarna säger:
Stort tack för den fantastiska utbildningen. En sån himla kvalitativ utbildning med ett flexibelt och enkelt upplägg. Jag är så tacksam för att jag fick gå din utbildning.
– Sandra Abrahamson Mourad, Hälso och livsstilsterapeut

Jag vill tacka för denna otroliga resa och fantastisk vägledning som fått mig att både utvecklas som terapeut och människa. Jag känner mig frisk inifrån och ut, tack!
– Hanna Haag, Advanced Skin Therapist

Vill du veta mer om utbildningarna, gå in på kontakt och skicka mig ett mail, så berättar jag mer! 

För mer information om hud och hälsa, följ mig gärna på mina konton på Instagarm @Johannabjurstrom och @Holistic Health Academy

Kram
Johanna – din hälsohero

Johannas hudmums- Recept!

Hej! 

Nu är det inte många dagar kvar till jul! 

Under julen brukar jag ha som tradition att skriva upp mina mål och visioner inför nästa år. Sedan brukar jag även se tillbaks på de mål jag hade satt upp under året som gått. Alltid lika kul att se sina mål förverkligas. Stolt och glad! 

En av de mål jag hade under 2019 var att göra klart mitt Beauty Mastery Program, där du får alla verktyg du behöver till en fin hud. Har du inte hunnit köpa dig själv en julklapp, kan jag varmt rekommendera detta program! 

Många äter massa socker under julen och mat som bildar mycket inflammationer och det brukar så klart även visa sig på huden. Jag tänkte dela med mig av mitt snacks som jag inte kan vara utan på julen, som är ett mycket bättre alternativ!  

Johannas hudmums! 

Ingredienser: 
1,5 dl Kokosflingor 
2,5 dl valnötter 
0,5 dl kakaopulver 
0,3 dl Yaconsirap
0,8 dl kokosolja 
1/4 tsk Havssalt
3/4 tsk vaniljpulver 
Dekoration: lite yaconsirap och mandelflan

Gör så här: 
1. Blanda kokosflingor och valnötter i matberedaren i 20-30 sekunder. Tillsätt sedan resterande ingredienser, kakaopulver, yaconsirap, kokosolja, havsalt och vaniljpulver och blanda igen i matberedaren till en deg.

2. Lägg in degen i frysen i ca 20 minuter.

3. Ta ut degen ur frysen och rulla till små bollar och tryck ner dem i tallriken så de får en platt botten. 

4. Häll över lite yaconsirap över och dekorera med mandelflan på varje liten godsak. Låt de står i frysen och ta fram när de skall ätas.

Jag hoppas att du kommer att tycka de är lika goda som jag!

Jag önskar dig en GOD JUL med massa kärlek och energi! 

Kram
Johanna – Din hälsohero

Recept på magiska julbullar!

Hej!

Jag tänkte dela med mig av ett jättegott recept på julbullar som är helt vegan, glutenfria och helt utan raffinerat socker. Du kan äta dem till frukost på julafton 🙂 

julbullar:

Ingredienser – deg: 
3 msk vita chiafrön
2 dl varmt vatten
3,5 dl arrowroot pulver 
2 dl rå cashew smör
2 dl finmalt linfrö
1 dl kokosmjöl
2 dl kokosnöt socker
2 msk ghee
1 msk husk

Ingredienser – fyllning: 
75 gram ghee eller kokosnötolja (smält)
2 dl kokosnöt socker
0,8 dl yaconsirap 
2 msk kanel (eko)
Pepparkakskrydda efter smak 
3,4 dl vispad grädde (recept nedan), kyld i minst 6 timmar

Gör så här: 
1. Förvärm ugnen till 180 C. Lägg ut smörpapper på en plåt eller smöra botten med ghee. 


2. Blanda chiafrön och vatten i en mixer tills det är mjukt och tjockt. 

3. Blanda ner följande i en matberedare: cashewnötssmör, linfrö, kokosmjöl, kokosnötsocker, pepparkakskrydda, ghee och husk. Tillsätt den förtjockade chian och blanda tills den är homogen.

4. Låt degen sitta i 5 minuter för att låta kokosmjölet absorbera lite av fukten, blanda sedan igen i ca 30 sekunder.

5. Rulla degen till en boll för att sedan kavla ut degen med en kavel. 

6. Nu är det dags att fylla bullarna med fyllningen. Blanda i en liten skål och lägg ner den smälta ghee, kokosnöt socker, yaconsirap och kanel för att göra en tjock pasta. Sprid fyllningen över degen och rulla sedan ihop den till en rulle. Skär nu 10 lika stora bitar av rullen.

7. Placera kanelrullarna på plåten och baka i 40 minuter, eller tills de blir gyllene på toppen och bakad i mitten.

8. Kyl i 20 minuter på ett trådställ och häll sedan “vispgrädden” över toppen så det smälter något. Servera omedelbart eller lämna i rumstemperatur i upp till 2 timmar.

Degen kan även göras natten före och förvaras i kylskåpet. Degen bör vara i rumstemperatur innan du rullar ut den.

Du kan förvara bullarna i frysen upp till 6 månader och “vispgrädden” kommer att hålla i kylskåpet i upp till 5 dagar. 

Vispgrädde:

Ingredienser
150 g hela råa cashewnötter (blötläggs innan)
3,4 dl kokosmjölk
0,8 dl smält kokosolja
4 msk yaconsirap 
3 msk rå kakaosmör (smält) 
½ tsk vanilj extrakt
Nypa havssalt

Gör så här: 
1. Lägg cashewnötterna i en skål och täck dem med vatten under 4 timmar.


2. Lägg cashewnötterna i en mixer. Tillsätt kokosmjölk, kokosolja, lyaconsirap, kakaosmör, vaniljkstrakt och salt. Blanda tills det är jämnt.

3. Lägg över det i en skål och kyl i minst 6 timmar. 


4. När du skall servera den ta fram en handmixer och mixa snabbt så den blir lite fluffig och servera omedelbart.


“Vispgrädden” kan lagras i kylskåp i upp till 5 dagar eller i frysen, tätt förseglad, i upp till 3 månader. 

Hoppas det smakar! 

För mer inspiration & tips, med mer, anmäl dig till min fria utbildning på www.johannabjurstrom.se

Kram

Johanna- Din hälsohero

Veganisera julbordet- Här får du hela julens recept!

 

Hej!

Nu är snart julen här och som vegan så blir det alltid lite tuffare. Jag har länge varit vegan och visst kan jag bli sugen på lussebullar, sill och lax på julen. Men jag mår inte bra av det och det överväger det goda då det inte är värt att äta på grund av det. 

Jag saknar inte det traditionella julbordet längre och jag har hittat bättre alternativ som är veganska. Dock krävs det lite mer planering om du skall ha ett julbord på veganskt vis.

Bilden nedan var några veganska alternativ till den traditionella julmaten som jag köpte förra året.

Du hittar de flesta på bilden hos Goodstore och Paradiset (finns endast i Stockholm) vilket är super om du inte har tid att göra julmaten själv. För att det är veganskt behöver det inte betyda att det är nyttigt. Tyvärr finns det även en hel del E-nummer och tillsatser i många färdiga produkter inom den veganska maten. Jag förespårkar inte heller soja eller vete och då blir utbudet mindre så klart. Traditioner skall hållas och jag gör det på mitt sätt och med vegansk mat som inte gör mig tung i kroppen eller att jag överäter. 

Det bästa är att göra sin egen julmat. I stället för att jag lägger ut massa recept så tänkte jag dela med mig av olika bra recept som jag har hittat på nätet, för det finns massor! Jag har valt dem jag tycker har de bästa råvarorna och tänk på att öka upp näringen ytterliagre genom att välja ekologiskt.

Några av recept nedan innehåller sojagrädde och byt hellre ut till kokosgrädde och ströbröd mot sesamfrön som du finhackar osv. Jag hoppas att jag kan inspirera dig att göra din egna veganska julmiddag! 

Detta kan du byta ut mot: 

Sill – Vegan sill gjord på aubergine – Du finner ett recept här!

Senapsill – Vegan sill gjord på augergine – Du finner ett recept här!

Lax – Morötter som du gör gravad lax av – Du finner ett receptet här!

Rödbetsallad – Veganska rödbetsallad. – Du finner ett recept här!

Köttbullar – Veganska köttbullar. – Du finner ett recept här!

Korv – Vegan korv – Du finner ett recept här!

Sillsallad – Vegansk sillsalld – Du finner ett recept här!

Jansson – Vegans Jansson – Du finner ett recept här!

Julskinka – Vegansk skinka – Du finner ett recept här!

Saffranspankaka – Vegansk saffranspankaka – Du finner ett recept här!

Saffransbullar – Veganska Saffransbullar – Du finner ett recept här!

Risgrynsgröt – Vegansk Risgrynsgröt – Du finner ett recept här!


Blanda till en härlig sallad gjord på grönkål, grabatäpplen och äppleskivor och olivolja och örtsalt så har du den bästa basen på ditt julbord!

För mer inspiration, prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev som kommer på mailen varje Torsdag! Anmäl dig på min hemsida www.johannabjurstrom.se .  (Rutan kommer upp efter några sekunder!)

 

Kram

Johanna- Din hälsohero

Golden Milk Recept

Hej! 

Nu under vinter halvåret och kylan gillar jag extra mycket att värma mig med en matcha latte, en kopp te eller golden milk.

Golden milk är inte bara gott och värmande utan även nyttigt och hjälper att hålla dig frisk.

Gurkmeja innehåller bland annat den kraftfulla antioxidanten kurkumin som med hjälp av svartpepparn ökar kroppens upptagningsförmåga av alla goda näringsämnen och verkar även antiinflammatoriskt. 

Här är ett gott och enkelt recept på Golden Milk! 

Recept för 1 portion:

 • 3 dl osötad mandelmjölk eller kokosmjölk
 • 1 ½ tsk malen gurkmeja
 • ½ tsk malen ingefära
 •  1 msk kokos olja
 • En nypa malen kardemumma
 • En nypa malen Kanel
 • En nypa svartpeppar
 • Lite Honung (valfritt)

1. Blanda allt i en liten kastrull, koka upp & låt sjuda.

2. Njut av din egen gjorda Golden milk!

För mer tips, följ mig gärna på instagram, @johannabjurstrom & @holistichealthacademy.se 

Kram

Johanna- din hälsohero