fbpx

Johanna Bjurström Blogg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Holistic Health Academy 5 år!

Holistic Health Academy fyller 5 år under april och detta vill vi fira med att erbjuda 20 platser till 50% rabatt på Hälso och livsstilsterapeut utbildningen! Först till kvarn!
 
 
Utbildningen är för dig som vill arbeta med kost, näring, skönhet och hälsa, ur ett holistiskt och med en funktionsmedicinsk inritning!
 
Utbildningen är helt digital och du lär dig även göra analyser digital, vilket gör att du kan hjälpa fler till en bättre hälsa och livsstil, då du kan arbeta hemifrån. Hälso och livsstilsterapeut är ett framtidsyrke och fler behöver vår hjälp!
 
Du arbetar inte bara med din egna hälsa, utan du får även ett helt nytt nätverk och gemenskap med likasinnade!
 
Vill du veta mer om utbildningen och vad som ingår kan du kontakta oss på info@holistichealthacademy.se
 
Boka upp dig på ett upptäckarsamtal redan idag! Det är helt kostnadsfritt, du får svar på alla dina frågor och vi får veta mer om dina drömmar och planer för att hjälpa dig avgöra om utbildningen passar dig.

Efter samtalet får du en utförlig beskrivning i pdf om vad utbildningen innehåller och all information du behöver för att du skall känna dig trygg att gå utbildningen. HÄR kan du hitta lediga tider och boka in ett upptäckarsamtal med mig eller någon av coacherna på Holistic Health Academy.

“Det här är helt klart det bästa beslutet jag någonsin gjort att gå den här utbildningen”. – Amanda Blom, Hälso och livsstilsterapeut.
 
“Tusen tack än en gång för en suverän utbildning! Den har gett mig ett helt nytt liv känns de som ” – Sofia Lönnqvist, Hälso och livsstilsterapeut 

Enkel & nyttig Mexikansk quinoa sallad!

Hej! 
 
Tänkte dela med mig av ett super enkelt och gott recept som endast tar 15 minuter att tillaga! 
 
 
 
Ingredienser: (4 portioner)
 
-2 Avocados, (små)
-2,5dl  Svarta bönor, tillagade
-1 Chili, (röd)
-2 nävar koriander
-1 Cup majs
-2 Lime
-1/2 rödlök
-2 Tomater (stora)
-2,5dl  Quinoa
-1 Paprika
-Salt
-Peppar
 
Gör såhär:
 
1. Tillaga quinoan efter instruktioner på förpackningen.  
2. Tvätta och hacka och tärna tomaterna i bitar av majsstorlek.
3. Hacka löken MYCKET fint.
4. Tärna avokodon i bitar av majsstorlek.
5. Tvätta och hacka korianderbladen. Lägg i skålen.
6. Skölj bönorn och tillsätt i skålen.
7. Tillsätt majsen, tvätta och hacka chilin. 
8. När quinoan är kokt, häll i skålen med alla andra ingredienser.
Krydda med salt, peppar och mycket limesaft.
9. Rör om och servera.
 
Hoppas att det smakar! 
 
 
Kram
 
Johanna- Din hälsohero
 

4 steg till ett bättre mindset!

Hej 

Hoppas att allt är bra med dig trots omtumlande dagar! Jag försöker hålla lugnet och viktigt att sprida kärlek i stället för rädsla i dessa tider!

Jag tänkte dela med mig av hur du kan genom 4 steg få ett bättre mindset. Som jag nämnde innan behöver vi alla agera utifrån kärlek, än av rädsla.

Men först vill jag berätta att jag i förra veckan utexaminerade färdiga Hälso och livsstilsterapeuter, och är så glad att få förändra livet och se andra växa! Så stolt! 

Vad har rätt mindset med huden och hälsan att göra?

Jo, många mår tyvärr dåligt över att inte ta kommandot över sitt liv och göra det man drömmer om, vilket får konsekvenser både på huden och på hälsan. Det är för mycket rädslor och att inte göra som alla andra kan skapa tvivel och osäkerhet. 
Jag har träffat många människor som mår dåligt på grund av detta och de vanligaste symptomen kan visa sig på huden, som akne, eksem och förtidigt åldrande.

Jag ger dig 4 steg att stärka din självkänsla och din tro på dig själv! 

4 steg till ett bättre mindset!

Den vanligaste orsaken till rädsla är att göra annorlunda än andra. Idag vet man att vi människor går hellre emot våra egna drömmar, än att ta den där konflikten eller gå emot normen och vara annorlunda. Att våga lita på sin egna magkänsla och att låta sig känna och tänka efter vad man själv behöver, är något vi inte är vana vid. Vi låter hellre rädslan styra oss. 

Jag har tagit avstånd från samhällets normer och sagt upp bekantskapen med Herr Jante. Jag har tränat på att våga lita på min egna magkänsla och framförallt vågat känna efter vad jag behöver. Det har jag inte alltid gjort, utan jag har tränat i små steg varje dag för att nå dit. Att lita på sin egna magkänsla, även fast andra säger att man inte borde, är att gå på sin väg. Det är läskigt att gå på sin väg och de råd man får från sina närmaste är inte alltid de bästa, då de oftast agerar utifrån rädsla, då de inte vill att du skall misslyckas.

Skulle fler agera utifrån kärlek och sätta sig in i den andres känsla och behov, så skulle världen se annorlunda ut. Så klart gör man misstag och väljer fel, som man trodde var bra, men det är också en del av sin resa. 

Jag utgår alltid i från att andra människor vill mitt bästa, men att de inte ser det på samma sätt som mig, eller känner det där suget i magen av känslan att det här är rätt val. Många kan tycka att jag gör annorlunda val och min familj, ja de är vana, haha. När jag gör mina egna val, gör det mig lycklig och jag älskar att träna mitt mod på att gå på min väg.

Jag har tagit fram 4 steg, som tar dig till en annan frekvens och tanke, och som gör det lättare att gå på din väg och agera utifrån kärlek! 

1. Målbild 
Du behöver först och främst ett mål. Vet du vad du vill i livet, är det lättare att agera. Ha en plan, annars blir du någon annans plan. Gör en så kallad “skattkarta”, vad du vill ha i livet och rita, klipp och klistra på ett papper vad du vill skall förgylla ditt liv. Det som inte tar dig närmare målet väljer du bort. Lättare sagt än gjort kanske, men vet du målet är det lättare att veta vilken väg du skall gå på. Vila, tänk efter och känn dig trygg i ditt val. Det som är fantastiskt, är att skulle du göra fel val, kan det öppna andra dörrar längre fram.

Övning 1:
 Vad har du för mål? Skriv på ett papper, klipp och klistra och sätt upp den på väggen och titta på den varje dag! 

2. Hur ser resan ut? 
Rita ut vägen till målet! 
Skriv ut i på ett papper – start och mål. Det är upp till dig om du vill ha ett rakt sträck eller en stig som slingrar sig. Börja utifrån målet och backa i tiden och sätt delmål längs vägen.
Skriv ut vad som är målet i text, sedan backar du stegvis mot starten och skriver hur resan ser ut och vad du behöver göra för att nå målet stegvis. Det är inte skrivet i sten, utan det viktiga är att få ut resans gång och du kan alltid ombestämma dig längs vägen. 

Övning 2:
 Rita nu ut en linje och skriv start och mål i var sin ände. Börja från målet och backa till start. Vad blir nästa steg att ta utifrån du är nu? 

3. Agera och umgås med likasinnade 
Alla kan nå sina drömmar, men varför gör inte alla det? 
Det är för att man stannar på punkt nummer 2. Man planerar resan, men man agerar aldrig på den.
Att agera är läskigt och man kanske inte har stödet till en början av rätt människor runtomkring sig, eller man har inte tränat upp modet tillräckligt. Det är lättare att inte agera, för när du agerar krävs det som sagt mod, självkänsla och självförtroende att våga lita på sin egna magkänsla.
Ett tips är att ta bort dömande och negativa människor, så kallade energitjuvar och umgås med människor som redan gjort resan, som är på rätt frekvens som kan lyfta och inspirera dig.

Övning 3: 
Om inga hinder finns, vad är det första du skulle göra då? Det är oftast den rätta vägen att agera på, även fast den kanske inte är möjlig just här och nu.
Om du fick välja en sak, vad skulle du kunna göra redan idag för att komma närmare målet? 
Vilka av dina vänner behöver du ta bort och vilka vill du ha mer av i ditt liv? 

 4. Daglig reflektion och träning 
Att välja kärlek före rädsla kräver träning, då hjärnans försvar går igång på rädsla. Du kan träna varje dag, genom att observera och förstå vad som har satt igång rädslan.
Är det ledsamhet, är du arg eller frustrerad? Oavsett vilken känsla det är, så är det en del av dig. Det du kan kontrollera, är att släppa känslan och komma till ett läge där du accepterar den.  

Övning 4: 
A. Stanna upp, lyft känslan du känner och känn efter (väldigt bra att utföra mindfulness för att nå dit). Vad är det värsta som kan hända? Vad kan känslan göra med mig? Varför känner jag känslan? 
B. Namnge nu känslan – är du ledsen, arg, frustrerad, rädd eller är du avundsjuk? Namnge känslan med – jag är leden för att jag inte har någon energi, eller jag är arg för att jag aldrig gör rätt. Vad är grundorsaken? 
C. Ta nu farväl av känslan – säg högt till dig själv och till känsla: kan du inte åka på “semester” ett tag och ge mig utrymme och be den snällt ta ett steg åt sidan.

Öva nu på att ta upp känslan, namnge den och be känslan att ställa sig åt sidan. När du övat ett tag kommer det ske automatiskt, du kommer inte vara lika rädd och du agerar mer utifrån kärlek! 

I mina utbildningar får du lära dig hur du kan stärka dig mentalt och agera på ett annat sätt än vad du kanske gör idag, vilket är viktigt för att ha en bra hälsa.
Jag har världens bästa arbete, att få ge nycklarna till ett bättre liv och tankesätt som förändrar många människors liv! Boka upp dig på ett kostnadsfritt upptäckarsamtal för att få veta mer om utbildningen och om den skulle passar dig. Här får du mer information om utbildningen! 

Ha en fin fortsatt vecka och lycka till på din resa! 

Kram
Johanna – Din Hälsohero! 

By Sara- Ekologisk hudvård!

Som ni vet så förutspråkar jag naturlig och ekologisk hudvård, ett märke som jag vill lyfta är By Sara.

Deras produkter är naturliga, veganska och innehåller ekologiska, kallpressade, eteriska oljor av finaste kvalité. I oljorna finns det bara just de ingredienser som behövs. Du får en balans av olika vitaminer och fettsyror som är essentiella för din hud samtidigt som du får uppfyllas av de himmelska dofterna ifrån de eteriska oljorna. 

Jag har testat flera produkter från By Sara och älskar dom! Du kan hitta mer information om produkterna HÄR!

Om du vill ha mer tips och inspiration på fler bra produkter på marknaden, med mer. Anmäl dig till min fria utbildning på www.johannabjurstrom.se 

Kram

Johanna

Värmande Linsgryta på kokosmjölk!

Hej! 

Hoppas allt är bra med dig. Nu under de kalla månaderna älskar jag att värma mig med varma soppor och grytor, speciellt med bas på linser som både mättar och är fulla med näring. Här är ett av mina favorit recept!  

Linsgryta på Kokosmjölk

Ingredienser: (4 portioner)

 • 1 gul lök
 • 1 msk kokosolja
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tsk curry
 • 2 msk tomatpuré
 • 400 ml kokosmjölk
 • 5 dl vatten
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 2 dl torkade röda linser
 • 1 tsk sambal oelek
 • 250 g körsbärstomater
 • salt
 • peppar
 • 1 kruka koriander                                             
 • 1 bit ingefära
 • 1 citron
 • Quinoa att ha på sidan (valfritt)

Gör såhär: 

Om önskas, kokoa quinoan enligt förpackning.

Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en gryta. Pressa i vitlök och tillsätt curry och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. 

Rör i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning, linser och sambal oelek. Låt koka ca 10 minuter eller enligt anvisningen på linsförpackningen. 

Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan tillsammans med saften från 1/2- 1 citron och hackad/riven ingefära mot slutet av koktiden. Smaka av grytan med salt och peppar.

Servera grytan med quinoan och toppa med koriander. 

Njut! 

Om du vill ha fler tips och inspiration? prenumerera på min fria utbildning/ nyhetsbrev! Registrera dig på www.johannabjurstrom.se 

Kram

Johanna

Inspiration/ recept: www.Ica.se 

Bild: happyhealthblog.com 

 

Tvättar du ansiktet på rätt sätt?

Hej 

Hoppas att allt är bra med dig! 

Jag har nu kommit hem från solen och Chile och landade på Arlanda i slask och kyla, vilket kändes skönt att inget hade förändrats här hemma 😉 haha

Jag är så stolt och glad att jag är en av de 15 nominerade i Organic Beauty Awards kategori, årets Gröna skönhetsprofil 2020! Dessutom kan du vinna hudvårdsprodukter! 

Vinnaren utses genom röstning som nu är öppen och jag skulle bli såååå glad om du ville rösta på mig! Du kan rösta här! 

Jag är så glad över att berätta att jag sitter med i expertrådet för nylanserade www.naturalshop.se

På Natural Shop hittar du bara de bästa hälsosamma produkterna och dessa är noga utvalda utav oss i expertteamet som består av en läkare, Dr Susanna Hartmann Petersen, en Dr i immunologi, Sanna Ehdin och jag som hudterapeut. 

Tvättar du ansiktet på rätt sätt?

Grunden i en bra hudvård är att du tvättar ansiktet på rätt rätt. Utan en ordentlig tvätt blir efterföljande procedurer inte lika effektiva och en felaktig ansiktstvätt kan leda till hudinflammation, torrhet och utslag. 

1. Ta av dig smycken och borsta tänderna före rengöringen
Har du ringar och andra smycken som lätt kan samla på sig både smuts och rester av rengöringen, sliter du mer på smycket och det är ohygieniskt. Dessutom kan ringar riva i huden, vilket inte är bra. 
Borsta alltid tänderna innan du tvättar ansiktet, då du kan tvätta bort alla produkter du använt dig av, både runt munnen och en del av kinden.

2. Rätt temperatur på vattnet
När din vattentemperatur är för varm kan den torka ut huden och för kallt vatten kommer inte att lösa upp och ta bort smink eller smuts på samma sätt. Både varmt och kallt vatten, kan orsaka ytliga blodkärl. Använd dig helst av ljummet vatten och tvätta dig inte direkt innan du skall ut i kylan, det gör huden torrare och känsligare. 

3. Använd en tvättduk
Undvik att torka ansiktet med smutsiga handdukar, då du gnuggar in alla gamla rester i huden. Det är också viktigt att se till strukturen på handduken. För hårt material, kan göra huden mer känslig. Investera i små mjuka tvättlappar och använd dem bara en gång för att sedan tvätta dem. Mitt tips för att spara på miljön, är att bara använda en sida per tvätt, eller ett hörn per tvätt, så behöver du inte tvätta lika ofta. 

4. Bättre effekt av nästkommande produkt
Om du väntar för länge mellan stegen torkar du ut din hud. När du tvättat ansiktet har huden lite fukt kvar på ytan, och produkter som serum, fuktighetskräm och oljor fungerar bättre genom att dra in eller fånga upp det vattnet. Om du väntar för länge, förångas vattnet till tunn luft och dina hud blir mer uttorkad. 

5. Tvätta på olika sätt beroende på produkt
Varje tvättprodukt du använder dig av kan har specifika instruktioner, som exempelvis: 

Icke-skummande tvättprodukter – kan vara en olja eller en lotion och bör appliceras på torr eller lätt fuktig hud (vissa krämer behöver lite vatten först). Eftersom dessa inte emulgerar, tar vatten bara bort produkten snabbare. Oljebaserade produkter stöter bort vatten och behöver vara på torr hud för att fungera bäst. Om du har mycket smink kan du behöva göra en dubbel rengöring. 

Skummande produkter – de skummas upp när du tvättar dig med vatten. Applicera dessa på en våt hud och bygg upp den med masserande rörelser och dessa avlägsnar oftast smink bättre. Tänk på att inte använda några produkter med syntetiska tillsatser i, vilket oftast innehåller ämnen som kan reta och torka ut huden. Använd bara ekologiska och naturliga produkter! 

Behandlande tvättar – här tvättar du ansiktet med mer aktiva ämnen och utförs bäst av din Advanced Skin Therapist. Jag skulle undvika starka syror, men BHA syra kan vara ok att göra emellanåt. Passar för dig som har något problem med huden, som akne och/eller större porer. 

6. Återfukta huden inifrån 
Du kan återfukta huden inifrån, genom att dricka tillräckligt med vatten, minst 10 glas fördelat under dagen. Men även äta bra fetter, och speciellt omega 3. Det kommer göra huden mer motståndskraftig. 

Är du intresserad av att utbilda dig till Hälso och livsstilsterapeut, och hjälpa andra människor till en bättre livsstil? Läs gärna mer om utbildningen här! 

Ha en fantastisk fortsatt dag! 

Kram

Johanna

Lins & Quinoa sallad med krämig koriander-lime dressing!

Bild  & recept inspiration från: www.simplyquinoa.com

Älskar denna Lins & Quinoa salladen, med en bas på grönkål och gröna bönor tillsammans med en vegansk krämig koriander-lime- dressing! Den är super enkel, hälsosam och god! 

Om du testar receptet får du gärna lägga ut och tagga mig på instagram, där hittar du mig på @johannabjurstrom 🙂

Recept för 4 portioner:

Sallad:
 • 2 grönkåls huvuden 
 •  450g gröna bönor (kokta
 • Ca 2dl kokta svarta linser
 • Ca 4.5dl kokt quinoa
 • avokado
 • (du kan såklart tillsätta valfria grönsaker i salladen för extra näring)
Dressing:
 • Ca 2,5dl osötad mandelmjölk eller annan valfri nötmjölk 
 • Juice av 1 lime
 • 1dl  koriander
 • vitlöksklyftor
 • msk chiafrön
 • msk tahini
 • 1/2 tsk röda paprika flingor
 • 3/4 tsk salt 
 • 3/4 tsk peppar
Instruktioner:
 1. Koka quinoan & linserna efter instruktioner på förpackningen. 
 2. Börja med dressingen, tillsätt alla ingredienser i en mixer och blanda i 1 minut tills den är jämn. Häll över dressingen i en burk och lägg åt sidan för att tjockna.
 3. Riv grönkålen från stjälken och lägg i en kastrull tillsammans med de gröna bönorna. Ånga eller stek i 2 – 3 minuter tills de gröna bönorna är något mjuka och grönkåls bladen precis börjar bli mjuka. Häll över grönsakerna i en stor blandnings skål och låt svalna i 10 minuter.
 4. När den har kylts, tillsätt quinoa, linserna och bönorna i skålen. Häll dressingen över salladen och rör om.
 5. Servera antingen omedelbart (och något varmt) eller lägg salladen i kylen för att svalna helt. Vid servering, toppa med avokado bitar.
 6. Njut!

Kram

Johanna- Din hälsohero

Mina hälso och skönhetspaket på Greatelife.se

För att du skall få en hållbar hälsa och skönhet krävs det träning i små steg. Då menar jag inte enbart motion, utan allt som du inte har tränat på som är ovant för dig när det gäller en förbättring av din hälsa. Du har förmodligen tränat åt fel håll för länge, som gjort att du hamnat exempelvis i att din mage inte fungerar eller din hud har tappat sin lyster och på köpet kommer olika hudproblem. Huden är ditt största utsöndringsorgan och de saker som din kropp inte kan ta hand om visar sig ofta på huden som exempelvis akne, eksem, pigmenteringar och att du åldras snabbare. Det är kroppens egna språk som talar om för dig vad som inte står rätt till på insidan, men vi har inte lärt oss att tyda språket. 

Jag vill att du skall må bra inifrån och ut! Använd dig av rena, ekologiska och naturliga produkter och det gäller även kosttillskott och äta en näringsrik kost, vilket gynnar hela din kropp från insida och ut. 

Därför har jag tillsammans med Greatlife.se har jag satt ihop några riktigt bra hälsopaket som kommer göra att du strålar och mår som bäst! 

Jag har satt ihop 4 olika paket:  Plus 40 ladies, Anti stress,Energy & Radient beauty 

Dessa paket är speciellt framtagna och ihopsatta för att bidra till en bättre hälsa och en strålande hud inifrån, för de resultat som du vill ha! 

Du hittar mina hälso & skönhetspaket HÄR!

 

Två andra produkter jag vill höja är Adult B-Centered & Skin, Nails & Hair 2 från Megafood.

Adult B-Centered innehåller bland annat tiamin, riboflavin, niacin vitamin B6 och vitamin B12 som bidrar till nervsystemets normala funktion. Tiamin, niacin och vitamin B6 bidrar även till normal psykologisk funktion. Vidare bidrar niacin och vitamin B6 till att minska trötthet och utmattning. Pantotensyra bidrar till normal mental prestationsförmåga och zink bidrar till normal kognitiv funktion. Adult B-Centered™ har även i sig  L-teanin, citronmeliss och kolin. Kolin bidrar till normal homocysteinomsättning, till normal fettomsättning och till att bibehålla normal leverfunktion. Du kan läsa mer om Adult B-Centered HÄR!

Skin, Nails, & Hair 2 från MegaFood innehåller mikronäringsämnen som bidrar till normal hud, hår och naglar. Biotin och zink bidrar till att bibehålla normal hud och hår. Biotin bidrar även till att bibehålla normala slemhinnor. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens och tandköttets normala funktion. Vitamin A bidrar till att bibehålla normal hud och normala slemhinnor. Selen bidrar till normal sköldkörtelfunktion och till att bibehålla normalt hår och normala naglar. Zink bidrar dessutom till att skydda cellerna mot oxidativ stress, även hudcellerna. Selen bidrar till normal sköldkörtelfunktion och till att bibehålla normalt hår och normala naglar. I Skin, Nails, & Hair 2™ finns även alla åtta isomerer (tokoferoler, tokotrienoler) av E-vitamin, det vill säga d-alfa, d-beta, d-gamma, d-delta tokoferol och samma för tokotrienolerna. Du kan läsa mer om Skin, Nails & Hair 2 HÄR

MegaFoods näringsämnen kommer bland annat från whole food (hel, icke-processad mat) till skillnad från att använda endast isolerade syntetiskt framställda näringsämnen. Det tror vi är anledningen till att produkter från MegaFood bibehåller viktiga kofaktorer som behövs för maximal biotillgänglighet. Så nära mat som möjligt anser vi vara bäst. Produkterna är bland annat: 

 • Baserade på Whole Food
 • Innehåller inte gluten, mjölkprodukter, soja, majs eller vete
 • Fritt från glyfosat och GMO
 • Tredjepartskontroll för bekämpningsmedel och tungmetaller
 • Följer GMP standard (Good Manufacturing Practice)
 • Kontrollerad med ICP (Inductively Coupled Plasma) och HPLC (High Performance Liquid Chromatography) för att garantera innehållets renhet samt potens
 • Kan intas av vegetarianer
 • RAW food

Ni kan hitta produkterna samt fler produkter på www.greatlife.se

Kram

Johanna- Din hälsohero

50 graders källor i Anderna, Chile

Hej! 

Hoppas allt är bra med dig, jag är kvar i Chile och har det jättebra!

Igår gjorde vi en utflykt upp till bergen i Anderna och det var något av det häftigaste jag gjort. 

Vi åkte upp 2 timmar i bergen innan vi kom fram. Där badade vi i varma källor (50c) och wow vad häftigt det var att samtidigt titta ut över de höga bergen. 

Leran där uppe innehåller massor med återfuktande och närande mineraler som huden älskade! Den kändes så mjuk och skön efter min peeling och inpackning. 

 

Skulle verkligen rekommendera att åka upp dit om du någon gång får chansen och passa då på att ta vara på den otroliga leran, något av det häftigaste jag gjort! 

Kram

Johanna- Din hälsohero

5 saker som bromsar åldrandet!

Hej! 

Jag är just nu i Santiago i Chile efter 2 dygns resa. Åkte mitt i stormen, vilket gav mig en extra dag i Paris, men är nu framme i solen! Jag brukar resa iväg när jag behöver solen extra mycket och nu var en sådan tid. Det är så underbart att sitta i solen, slå upp datorn och fortsätta på samma sätt som jag gör hemma. Ny miljö är så viktigt och solen så klart 🙂 

Har du något som du behöver extra utav emellanåt? 

Idag tänkte jag ta upp 5 saker som du kan börja med som kommer göra att du åldras långsammare. Börja med ett steg i taget om det blir för mycket till en början. 

5 saker som bromsar åldrandet

Stress är något som påverkar din kropp och hud mycket negativt. När du stressar stryper det till cirkulationen och huden som får sin näring genom huden, får mindre vitalitet. Att hitta lugna stunder med återhämtning är viktigt och att ha stödsystem är något som hjälper mig mycket.

Dessa stödsystem gör att du lever mer i nuet och du kommer bli mer närvarande. Det kan vara att du skriver ner vad du är tacksam varje dag, att du tränar dagligen, eller utför yoga och meditation. När kroppen får slappna av och få lugn och ro kommer hela du må bättre. När du stressar frisätter du bl.a. kortisol och adrenalin från binjurarna. Som i sin tur påverkar dina signalsubstanser, din hjärna, ditt nervsystem, ditt hjärtat och hela kroppens aktivitet. När sedan binjurarna blir utmattade sjunker nivåerna och då har kroppen förstört sin egen förmåga att stå emot stress. 

Du kan få en mer ungdomlighet om du minskar din stress, med hjälp av vänskap som ger dig energi, träning, meditation och grupptillhörighet. De två största stress fajters är skratt och meditation. Skratt minskar ångest, spänningar och stress och ett gott skratt kan göra dig upp till 8 år yngre! Meditation och avslappning underhåller hjärncellerna och vårdar minnesrelationerna och motarbetar stress, vilket leder till att du förhindrar tillstånd som depression och ångest. 

1. Stödsystem

Vilka stödsystem skulle du behöva varje dag för att minska på stressen? Meditation, yoga, promenader i skogen, skriva, umgås med vänner, läsa, ta ett bad eller gå på massage är några stödsystem. Välj ett eller flera som du tror skulle hjälpa dig till det bättre. 

2. Tankens kraft
Med tankens kraft kan du göra underverk. Du kan få allt du vill, bara du önskar det tillräckligt mycket och att du menar det. Ta fram ett minne som du har varit med om som gjort dig lycklig. Tänk dig att du är där igen, låt dig omringas av den känslan. Det kommer att förbättra bl.a din hjärnfunktion och du kommer bli mer lycklig. Låt fantasin flöda, precis som barns hjärnor gör 🙂 

3. Djupandas
När du djupandas syresätter du kroppen på ett fantastiskt sätt. Oftast andas vi högt upp i bröstet och själva näringsutbytet i alveolerna längst ner i lungorna uteblir i sin fulla kraft. Djupandning har massor med fördelar, bl.a. ökar det din energi, din vitalitet och din cirkulation, som ger din hud mer näring. 

4. Tanka kroppen och huden med rätt bränsle 
Valet av vilken mat du väljer att stoppa i dig påverkar hur din hud och kropp mår. Antioxidanter skyddar bl.a. hudens celler från att oxidera för tidigt och tillsätt bra fetter som smörjer dina kärl och din hud. Öka upp till 50% av grönsakerna på tallriken och tillsätt även syrade grönsaker som tarmen behöver för att ha en bra bakteriell balans. Drick rent och friskt vatten och tugga maten bättre. Allt detta kommer att öka upp näringsintaget och göra att kroppen och huden blir mer vital. Ta bort socker och allt det vita, som orsakar inflammationer och att ditt C-vitamin förbrukas snabbare, som behövs för att bygga kollagena fibrer i huden (din fasthet). 

5. Närande hudvårdsprodukter 
Huden behöver även näring utifrån och ge huden den bästa förutsättningen, med ekologiska och närande produkter som är helt naturliga. Det finns en hel del på marknaden och följ gärna min Instagram så får du mer tips om hudvårdsprodukter, men även det du redan har hemma i skafferiet. Jag delar även med mig av olika recept för att boosta huden inifrån och ut. 

Mitt Beauty Mastery Program som pågår under 7 veckor, får du all kunskap du behöver för att din hud skall bli som bäst. Du får även min support i facebookgruppen och många som går den märker bara efter ett par veckor en stor skillnad i huden och i kroppen för den delen 🙂 

Ha en fantastisk strålande hud och dag! 

Kram
Johanna – Din hälsohero