fbpx

Om Johanna

Min vision är större än mig själv! 

Min grundvärdering:
Det finns många rön där ute som talar om för dig vilken sorts hälsa och skönhet du skall leva efter. Det kan vara tips på vilken kost som är bäst, vilka hudvårdsprodukter du skall använda dig av och hur du skall göra för att slippa olika hälso och hudproblem. Jag upplever många gånger att det går ett mode i skönhet -och hälsobranschen. Nya löpsedlar kommer upp varje vecka som talar om för dig vad som gäller just nu! Jag tycker att det är viktigare att titta på vad just DU behöver och vad som passar dig och din kropp och hud!

För att du skall få en hållbar hälsa och skönhet krävs det träning i små steg. Då menar jag inte enbart motion, utan allt som du inte har tränat på som är ovant för dig när det gäller en förbättring av din hudhälsa. Du har förmodligen tränat åt fel håll för länge, som gjort att du hamnat exempelvis i att din mage inte fungerar eller din hud har tappat sin lyster och på köpet kommer olika hudproblem. Huden är ditt största utsöndringsorgan och de saker som din kropp inte kan ta hand om visar sig ofta på huden som exempelvis akne, eksem, pigmenteringar och att du åldras snabbare. Det är kroppens egna språk som talar om för dig vad som inte står rätt till på insidan, men vi har inte lärt oss att tyda språket. Använd dig av rena, ekologiska och naturliga produkter och äta en näringsrik kost, vilket gynnar hela din kropp från insida och ut!

Det är just det där, mitt varför jag har utbildat över 800 Hälso och livsstilsterapeuter och Advanced Skin Therapist genom åren i min metod. Hälsa är individuell och viktigt att hitta vad just du behöver. Genom åren har jag arbetat och utbildat mig inom många olika områden, bl.a. hudterapeut, dermopat, homeopat, inom näringslära, inom funktionsmedicin, mikronäringsterapeut, PT och NLP coach. Jag har tagit ut det bästa ur alla världar och sett under de snart 25 åren jag har varit verksam en klarhet vad som faktiskt fungerar! Nyckeln är att se dig som en helhet och få fram vad just DU behöver och utifrån DINA förutsättningar och titta på grundorsaken till ditt eventuella problem. Viktigt att man alltid ser det utifrån en holistisk helhetssyn!

Min resa:
För mig började allt med en dröm, en dröm att bli fotbollsproffs. När jag var liten hängde det planscher på Ronald Koeman, Gullit och Maradona på väggarna i mitt rum, de var mina stora idoler och förebilder. Vi hade alla en sak gemensamt, vi ville bli fotbollsproffs.

När jag var 12 år så fick jag diagnosen Ulcerös kolit (kronisk blödande tjocktarmsinflammation). Något år tidigare hade jag varit hos tandläkaren och fått en hel del lagningar med amalgam (innehåller bl.a. kvicksilver). Jag hade blivit kvicksilverförgiftad och det skapade inflammation i tarmen med smärtor. Som följd blev det olika matintoleranser och matallergier och min hud var svårt belastad med akne och eksem. På den tiden var det ingen som förstod vad det var som hade orsakat mitt mag och mina hudproblem. Ovetandes, så fortsatte jag att äta allt jag inte tålde och mitt kvicksilver fortsatte belasta min kropp. Det var aldrig någon som berättade eller visste vad det berodde på. Inte heller vad jag bör äta eller inte äta för att underlätta mina besvär. De sa att jag hade en kronisk tarmsjukdom och det fick jag leva med.

Men så hände det där som inte fick hända. Drömmen krossades i och med en knäskada. Korsband, ledband och menisker gick sönder och hela höger knä var trasigt. Jag kommer ihåg den dagen som igår, mina drömmar var puts väck, på bara en sekund. Rehabiliteringen blev lång och jag kom aldrig tillbaks. Frågan som ständigt pågick i mitt huvud var, hur kunde jag som 18 åring skada mig så illa?

Idag vet jag att det berodde på den kost jag stoppade i mig, i den stress jag levde i för att prestera, den missade träningen som stärker skelettet och att jag gick med allt för höga halter kvicksilver och andra tungmetaller i kroppen som skapar inflammationer. Mitt skelett släppte ifrån sig basiska mineraler för att kompensera den sura vävnaden som uppstod. Det medförde att jag blev benskör och min kropp orkade inte. Det var många faktorer som spelade in.

Jag fick hitta en ny dröm och det är den drömmen som jag lever idag! Att få sprida min kunskap vidare! 

Min resa tar sig nu en liten annorlunda väg än vad jag tänkt. När jag skadade mig så jobbade jag extra som fotomodell (blev expert på att camouflera mina utslag med makeup). Det blev naturligt att jag satsade mer på det när jag inte kunde spela längre. Det resulterade att jag var med i Fröken Sverige 1996, som Fröken Stockholm. Att vara med i Fröken Sverige var en rolig tid, vi ”Fröknar” fick i uppdrag att föreläsa för ungdomar om rökningens skadeverkan och hur detta kunde påverka både insidan och utsidan. Jag verkligen älskade att stå framför dessa ungdomar och få påverka dem, vara en förebild. Jag hade hittat min plats. Jag hade en ny dröm!

Resan fortsatte i skönhetens tecken och jag utbildade mig till hudterapeut. Min vision var att hjälpa människor med deras olika hudtillstånd då jag själv försökte hitta något som hjälpte min hud till det bättre. Jag öppnade min första hudklinik direkt efter min utbildning, men upptäckte ganska snart att de krämer jag hade på hyllan räckte inte för mig eller mina kunder som hade hudproblem. Jag började förstå att vi människor går omkring med olika obalanser i kroppen, som jag hade gjort när jag skadade mig och när min mage inte mådde bra. Jag förstod att jag även behövde arbeta inifrån och jag började se mig omkring efter olika läror och kunskaper inom området. Jag behövde jobba med hela människan, där allt spelar roll både från insidan och från utsidan. Jag såg också hur kroppen och huden påverkas av stress och negativa tankar, då jag själv märkte starkt sambandet mellan tarmen och hjärnans funktion. 

Efter 5 års studier var jag klar dermopat och homeopat samtidigt som jag hade drivit min hudklinik, vilket gjorde att jag kunde praktisera under hela utbildningen. Jag märkte ganska snabbt vad som fungerade och vad som fungerade mindre bra. Jag insåg att vi människor går med för mycket näringsbrister och för mycket negativa tankar. Tankar som belastar kroppen och cellerna negativt. Jag kände att jag behövde en djupare kunskap och utbildade mig vidare inom näring, coach, PT, inom funktionsmedicin och mikronäring och NLP caoch m.m. 

Hur mår jag idag?
Jag är helt frisk från min tarmsjukdom, från min kvicksilverförgiftning och mina hudproblem och mina tankar är klara och för det mesta harmoniska och jag är full av energi. Jag har de verktyg jag behöver för att må bra och vara i balans. Jag har så mycket energi och driv som jag inte ens hade när jag var 20 år. Jag har hittat lösningen till en hållbar hälsa och skönhet och när mina celler mår bra och min mikroflora både i tarmen och på huden, då strålar min hud också. 

Jag har hjälpt och inspirerat andra i snart 25 år och delat med mig av mina erfarenheter i min bok Happy Skin – Ung hud hela livet.

Du hittar mig på Instagram och Facebook

Missa inte min shop! Varorna är noga utvalda och har gått igenom min hårda kontroll, både när det gäller skönhetsprodukter, matvaror som kosttillskott. De är de bästa, renaste och de mest miljövänligaste produkterna och så klart ekologiskt!

Idag lever jag min dröm och min vision, att få hjälpa dig till en bättre hälsa och skönhet och vara en förebild! Det är en underbar känsla att få den där kramen, det där leendet eller när de som gått mina utbildningar får sådana fantastiska resultat både på sig själv och andra, det är just det där, att inspirera och visa vägen till en bättre livskraft och skönhet som går rakt in i mitt hjärta.

Kärlek
Johanna

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer