Johanna Bjurström Blogg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

En hälsosam dag i Amsterdam!

Efter 2 dagar i bil stannade jag till i Amsterdam i 1,5 dag, dels för att titta på staden samt dess veganska utbud och för att få lite träning och lite vila från en lång bilväg från Stockholm.

Jag började morgonen med att springa och gjorde mina squats utanför MacDonalds som var utanför hotellet. Var nog en ovanlig syn för de som satt och åt sin frukost där! 😊

På hotellet fanns ingen bra frukost (rostat bröd med marmelad) så bara att ge sig ut på stan! Hittade ett underbart litet hak som heter Pluk. Fantastisk frukost och jag tog en Acai bowl. Kunde inte låta bli att ta en liten raw chokladkaka också. Dock såg den godare ut än vad den var.

De gröna juicerna var fantastiska! Kan varmt rekommenderas och den var gjord på gurka, selleri, spenat, citron och ingefära!

Efter massa energi och god mat så hyrde jag en cykel för att se Amsterdam på ett snabbt och effektivt sätt då jag bara hade en dag på mig! Har varit i Amsterdam förut och det var på vintern och då var det minusgrader och jag höll på att frysa rumpan av mig!

Nu var det 28 C och nice cykelväder samt att jag fick motion och träning!

Älskar att cykla!

Det är verkligen kaos i trafiken i Amsterdam och tydligen finns det ca 700 000 cyklar i denna stad och det märktes!

Kom fram till Lindengracht marknaden, där det var fullt med grönsaker och passade på att ta lite mellanmål!

Pratade även med en man som hade flyttat från USA för 3 år sedan och startat ett bageri som gjorde Amerikanska brownies i Amsterdam. Han hade fokuserat mycket på vegan och glutenfri brownies och de var supergoda!

Efter att cyklat och gjort stan ytterligare blev jag hungrig. Det blev ett stopp på en traditionell dumplings ställe och fick göra om rätterna som vanligt men det gick bra! 😊

Det blev en bowl av grönsaker och tofu och utan ris (brukar inte äta tofu annars, men hade inte blivit kvar). Äter ju inte ris och inte vete heller vilket gör att det blir lite svårt ibland.

Dock blev jag hungrig igen ganska omgående, då jag är van vid mer näringsrik mat.

Tog mig en juice!

Efter att cyklat och sett vatten och galna människor i trafiken ett tag till så behövde jag lite mat innan jag skulle ta mig tillbaks till hotellet. Stannade vid ett ställe som hette SLA. De hade massa god sallad!

Nästa anhalt blir Luxenburg och till min kära vän och kollega Annica Töneryd! Annica är en sann entreprenör som hjälper människor att lyckas i livet! Hon och jag har haft lite projekt ihop och fler kommer 😊

Kram

Johanna -Din hälsohero

Vegan på autobahn!

Just nu är jag och åker i Europa! En utmaning för en vegan!

Hade köpt med mig raw rullar från goda Rå & Så i Huddinge, de räckte ner till Danska Kolding. 😊

Dessförinnan mellanlandade jag hos min favvo, Rawfood house i Malmö! Ett måste att besöka om du är i Malmö!

Har även packat med lite nödlösningar i form av bars och Thorne MediClair SGS (ett näringspulver) om jag inte skulle få tag i något bra längs vägen. Du hittar det i min webbshop! Kylväskan är även med i bilen!

I morse när jag vaknade upp på hotellet i Kolding så såg jag fram emot frukosten. Hade sett bilder att de skulle ha olika alternativ för vegner, men när jag kom ner var det annanas och en syrlig sockrig smoothie. Så det blev inte så mycket till frukost.

Googlade och hittade en veganrestaurang som hette Happenpappen i Hamburg som var underbart gott! Mumma!

Resan fortsätter nu och nästa anhalt är Amsterdam! Vet du någon bra vegan eller rawfood restaurang meddela gärna mig!

Ha en fin söndag!

Kram

Johanna – Din hälsohero

3 hudvårdsprodukter som gör resan lättpackad!

4 ämnen du bör undvika i din ansiktsrengöring!

Hej

3 tips på hur du solar säkert i sommar!

Hej

Du har väl inte missat min YouTube kanal ”Johanna Bjurström TV”. Prenumerera gärna på den för att få tips på skönhet och hälsa! Denna vecka handlar det om hur du solar mer säkert!

Ha en fin dag i solen!

Probiotisk hudvård!

Skönhet kommer både inifrån och utifrån! Genom att ge kroppen den bästa näringen så kommer du stråla inifrån och ut!

Visste du att vi människor består mer av bakterier än vi gör av celler? Därför är det viktigt att du har en bra tarmflora, då 80% av ditt immunförsvar finns i mage/tarm. Det samma gäller för huden då du har en barriär som agerar som immunförsvar och att slipa ner eller använda för starka kemikalier på huden gör att den blir mer känslig.

Du behöver även bra bakterier på huden som skyddar den från angrepp. Huden är det som kroppen ser till att ge näring till sist, då de vitala organen är viktigare.

Jag tror att probiotisk hudvård är framtiden och det finns ett fåtal märken på marknaden som har detta. Ett av de bästa är Esse, som både är eko och vegan!

Du har väl inte missat min YouTube kanal ”Johanna Bjurström TV” där får du ännu mer tips på skönhet och hälsa! Följ mig gärna på Instagram där lägger jag dagligen ut tips!

Kram
Johanna – Din Hälsohero

3 tips till en evig ungdom!

Hej

Detta blogginlägget kommer att handla om evig ungdom! Kanske lite svårt att få en evig ungdom, men du kan bevara det du har på bästa sätt! Själv fyller jag 42 på fredag men känner mig inte äldre än 20! 🙂

Jag hjälper och utbildar kvinnor till en bättre hälsa och strålande skönhet inifrån och ut! När vi tänker hudvård behöver vi tänka hudvård inifrån, hur kan jag hjälpa min hud och vad orsakar en obalans inuti kroppen, som visar sig som olika hudproblem? Oavsett om det är eksem, akne, pigmentering eller förtidigt rynkig hud m.m. så kan jag hjälpa dig att tyda vad huden försöker att säga dig. Vi tar fram vad du behöver stärka upp inuti kroppen för att även huden skall må bra igen. Ge även det bästa från utsidan med hjälp av ekologiska och effektiva hudvårdsprodukter som är rena från kemikalier och gifter.

Då jag både är Auktoriserad hudterapeut och Naturläkare så har jag kunskapen inifrån och ut och kan tyda kroppens språk vad den behöver. Denna kunskap lär jag även ut i mina utbildningar och just nu är anmälningarna i full gång för utbildningar i höst till Hälso och livsstilscoach och Advanced Skin Therapist. Om du vill byta karriär eller känner att du skulle vilja ha en bättre hälsa och en strålande skönhet, så boka upp ett upptäckarsamtal med mig så tittar vi tillsammans om utbildningen kan vara något för dig.

Många som gått mina utbildningar går dessa först och främst för att själva må bra och det blir en bonus att även kunna hjälpa andra! Maila mig på info@johannabjurstrom.se så bokar vi upp ett samtal på 30 minuter. Vi tittar på om utbildningen skulle passa dig och hur det skulle hjälpa dig att må bättre.

Du har väl inte missat min nya Youtube kanal, ”Johanna Bjurström TV” Prenumerera gärna så kommer du få ännu mer tips på hälsa och skönhet inifrån och ut!

3 tips till en evig ungdom!

1. Återfukta huden inifrån och ut
Genom att du återfuktar din hud inifrån och ut så kommer huden stråla! Dina vitala organ tar det de behöver först och sist får huden sin näring. Det gör att huden ofta kan bli torr och tappa sin lyster, då näringen inte räcker till. Ät bra fettsyror, som avokadoolja, olivolja och kokosolja. Tillsätt även omega 3.
Glöm inte bort att dricka vatten och minst 1,5 liter extra utöver det du får i dig via maten. Det kommer också göra att huden blir mindre torr.
Använd återfuktande, rena och ekologiska hudvårdsprodukter från utsidan som inte belastar kroppen ytterligare. De produkter jag rekommenderar är bl.a. The Organic Pharmacy, Abloom och Esse eller Weleda! Vill du veta mer vilka produkter och andra tips på bra hudvård följ mig på Instagram!

2. Ät mer antioxidanter
Antioxidanter skyddar sina celler från att oxidera och brytas ner av fria radikaler och fyll upp din tallrik med så mycket färska grönsaker du bara kan och drick en grön juice om dagen. Om du känner att din hud har tappat stadgan så tillsätt extra C-vitamin samt Q10, dessa är två starka antioxidanter och gör att huden och kroppen får mer skydd och fasthet. Dessutom kommer de göra att du får mer energi!

3. Djupandning
Du har med dig ett redskap som du kan utöva när du vill, dina lungor. I dag är det vanligt att andas ytligt på grund av stress och det gör att dina celler inte får det syre de behöver, vilket är näring för din kropp. Du kommer att syresätta och vitalisera både huden och kroppen och du kommer även få mer energi när du djupandas. Du kan öva på att djupandas dagligen morgon och kväll i 15 minuter vardera. Lägg dig ner på en matta eller på golvet och sätt en hand på magen och en på bröstet, för att hitta din djupandning. Andas in och ut genom näsan och när du andas in skall magen gå ut först och sedan bröstet och tvärt om när du andas ut. När du tränat varje dag under 28 dagar (krävs för att få in det som en vana) kommer det sitta av sig själv och du kommer att djupandas naturligt i vardagen!

Jag är så glad att jag får inspirera dig till en bättre hälsa och skönhet så du kan stråla inifrån och ut!

Ha en fantastisk kväll!

Kram
Johanna