Linsgryta med quinoa, superenkel och god!
Recept för 2 portioner:
Ingredienser:
-2 port quinoa
-1/2 gul lök
-1/2 msk olja
-1/2 vitlöksklyfta
-1/2 tsk curry
-1 msk tomatpuré
-200 ml kokosmjölk
-2 1/2 dl vatten
-1/2 grönsaksbuljongtärning
-1 dl torkade röda linser
-1/2 tsk sambal oelek
-125 g körsbärstomater
-salt
-peppar
-En bit ingefära
-1/2 kruka koriander
-kokosolja att steka i
Instruktioner:
1.Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
2.Skala och hacka löken. Fräs den i kokosoljan i en gryta och pressa i vitlök och tillsätt ingefära, curry och tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
3. Koka linserna i en kastrull på sidan av enligt förpackningen.
4. Rör i kokosmjölk, vatten, smulad buljongtärning, och sambal oelek. Låt koka upp.
5. Lägg ned linserna i grytan tillsammans med de andra ingredienserna.
6. Dela tomaterna och vänd ner dem i grytan innan servering eller servera dem på sidan.
7. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera grytan med quinoa, tomater och toppa med koriander.
Smaklig måltid!
Kram
Johanna- Din hälsohero