När magen mår prima kommer huden att skina!

Jag vill börja med att berätta att min farmor gick bort i söndags och hon har varit som en mamma för mig och saknaden är stor. Men vet att hon har det bra och att vi kommer att ses framöver igen.

När man mister någon nära känns det jobbigt och man vet inte hur man skall klara det, man blir både arg, besviken och ledsen på något sätt. Känslan var den samma när jag miste min bror för 9 år sedan. Det är viktigt att reflektera och stärka sig själv extra mycket i dessa situationer.

Jag har byggt en bra grund i mig själv och är trygg, men även fast jag har gjort det så slår det hårt när något sådant här händer. Jag har funderarat över, om jag inte hade en trygg och bra grund, hur skulle jag då känna mig?

Som jag har delat med mig av förut så går jag upp kl 05.00 varje morgon och mediterar, djupandas, tränar, läser en bok och stärker mig själv på bästa sätt, innan det är dags för arbete. Det har hjälp mig oerhört mycket och jag lär även ut i mina utbildningar hur du skall göra för att må bra och stärka dig på bästa sätt.

Allt kommer att bli bra, det vet jag även fast saknaden är oerhört stor <3 

Idag tänkte jag ta upp sambandet mellan huden och magen. Har du en bra funktion i din matsmältning har du oftast också en fin hud. 

När magen mår prima kommer huden att skina!

Huden är ditt största organ och dessutom ett av dina viktiga utsöndringsorgan, precis som lever, njurar och lugnor. Kroppen gör sig av med gifter och slaggämnen via dessa organ och huden är kroppens språk att tala om när den behöver hjälp. Det kan visa sig som akne, eksem, pigmentering eller förtidigt åldrad hud m.m. 

Stress, fel levene med dålig kost och för mycket kemikalier kan påverka huden negativt och kroppen så klart, allt hör ihop! Tarmens funktion och miljö är oerhört viktig för hur huden mår. En överbelastad tarm kan betyda en överbelastad lever. En överbelastad lever kan medföra en överbelastad hud. Då är det viktigt att avlasta kroppen från gifter både från utsidan och insidan. 

5 tips till en bättre miljö i tarmen och en strålande hud på köpet!

  1. Ät grön mat och juica, så tarmen få vila i perioder. Om du har problem med gallan kan det bli problem med att juica och avsluta alltid med mandelmjölk eller liknande på kvällen (innehåller fett). Då brukar den fungera bättre. Gör en juice av morot, selleri, spenat (grönkål om du har en tarm som klarar det), broccoli, ingefära och gurkmeja. Mildare juice för magen kan vara rödbetor, äpple, spenat och gurka. Ta bort snabba kolhydrater (ris, pasta och vete) och socker men även mjölk för en bättre miljö i tramen. 

  2. Tillsätt probiotika och syrade grönsaker! Dessa hjälper tarmen att få en bättre miljö och ökar motoriken i tarmen. 

  3. Tillsät bra fetter (avokado, olivolja, hampa, nötter m.m) och drick ca 2 liter vatten om dagen (rör du mycket på dig kan du behöva mer vatten). Rörelse är viktigt för tarmens motorik, så hitta en motionsform som passar dig. 

  4. Tillsätt bra hudvårdsprodukter. Vi har tappat ca 35% av våra bakterier på huden och det är viktigt att bygga upp hudens immunförsvar och barriär och inte använda för starka syror eller liknande som kan förstöra hudens viktiga syramantel och försvar. Vid en nedsatt hud kan bakterier lättare ta sig in och sätta sig på huden och skapa olika hudproblem.

  5. Glöm inte att tugga maten när du äter! Det ökar upptaget av näringsämnen och tarmen slipper arbeta extra hårt med osmält mat. 

Snart är mitt Beauty Mastery Program igång! Ett coachningprogram där du under 6 veckor får alla verktyg du behöver för en bättre och strålande hud! Du får även stöd i en Facebookgrupp och Q&A live en gång i veckan!

Mer information kommer snart!

Ha en fin helg!

Kram 
Johanna – Din Hälsohero