Boosta relationen och få snygg hud på köpet!

En dålig relation sätter igång stress i kroppen. Jag brukar prata om 3 olika slags stress i mina utbildningar, den fysiska, den emotionella och den stress som sedan uppstår mellan organen. När vi stressar stryper vi bl.a. näringen till huden och nervsystemet går på högvarv som kan göra att vi får olika hudproblem. Under alla år som jag har arbetat med människors hud har jag sett ett samband mellan dåliga relationer och hur huden mår. 

När man stressat under en längre tid sätter sig stressen i kroppen och gör att vissa system och organ blir nedsatta. Speciellt nervsystemet och det endokrina systemet som är ditt körtelsystem. 

En god relation börjar alltid hos sig själv och att känna lycka kan bara komma i från dig själv och ingen annan. Att arbeta med sig själv kan ofta definieras som att ta ett steg bort från nära och kära för att fokusera helt på sig själv. Men att jobba med sig själv och sitt bagage behöver inte alltid vara en solo-rutin. Genom att göra det tillsammans med sin partner kan man få dubbel belöning! Livet är ständigt en utveckling och viktigt att ha de verktyg som behövs genom livet. När relationen mår bra och man är grundad, så är kroppen lugn och är kroppen lugn mår huden bra!  

 

Nedan ger jag dig tips hur ni göra för att komma varandra närmare. 

 

1. Sätt gemensamma mål

Avsätt tid varje dag för att prata om era gemensamma mål. Det behövs inte mer än 15 minuter. Checka av att ni är på rätt väg och vad ni drömmer om tillsammans.
Att sätta mål regelbundet är ett bra sätt att arbeta med långsiktig visioner för livet, och det kan vara ett bra sätt att få inblick i både nutid och framtid. Genom att sätta mål tillsammans kan ni vara varandras största stöttepelare, att ni kommer dit ni vill och tvärt om. Det skapar en mer VI känsla hos er. Det är även viktigt att dela vad ni drömmer om var och en för sig och stötta varandra i det. Sätt era mål tillsammans, era egna och visionera tillsammans. Detta inbjuder till konversation om vad ni är glada över, vad era rädslor är och hur ni kan hjälpa varandra att nå dit ni vill. När ni är mer involverade i varandras mål och visioner och personliga utveckling, kommer ni att känna mer närhet till varandra och kunna förstå varandra på ett mycket kraftfullare och djupare sätt.  

 

2. Lyssna tillsammans på en personlig utvecklande podd eller ett Youtube klipp

Det är lättare att lära er tillsammans och dela både era egna erfarenheter och ta del av nya och testa dem ihop. Se och reflektera hur ni utvecklas tillsammans. 

 

3. Ha en hobby ihop

Har ni ingen hobby som ni delar idag, försök att hitta något ni båda gillar och se till att ni gör det kontinuerligt. Att lära sig något nytt är kul, och det håller också hjärnan aktiv. När ni delar ett projekt tillsammans som par utvecklar ni ett bättre teamarbete. Gå ut i skogen tillsammans eller ta en cykeltur en gång i veckan. 

 

4. Meditera tillsammans

Meditation är ett beprövat sätt att lugna sinnet, hitta inre balans och släppa negativa känslor. När par tar sig tid till meditation tillsammans, stärker det relationen och förbättrar välbefinnandet. Att meditera tillsammans hjälper också var och en att bli mer i kontakt med sin intuition, vilket gör att ni kommer i mer kontakt med vad ni var och en behöver, men även tillsammans. Sätt er med ryggen mot varandra och djupandas och lyssna på en guidad meditation eller bara sitt i tysthet för en stund. 

 

5. Tacksamhet

Avsluta kvällen med vad ni båda är tacksamma för. Dela högt 3 NYA saker ni var och en är tacksamma för innan ni somnar, det kan hjälpa er att sova bättre. När båda har delat fråga din partner vad hen kunde gjort annorlunda idag samt vad man vill lyfta att den andra personen har gjort bra! Det är mycket kraftfullt. 

Det kan tyckas vara mycket ni behöver göra varje dag men få in det som en rutin och ta bort något annat, som att titta på TV. Genom att göra dessa 5 punkter så kommer både du och din partner utvecklas och ni kommer varandra närmare. En bra relation är en hälsosam kropp och sinne och en strålande hud! 

Lycka till! 

Just nu har jag ett erbjudande på hälso- & livsstilsterapeut utbildningen där du har chansen att vara med i en pilotgrupp till mindre än halva priset! Jag har lyssnat vad ni vill och behöver, och det är att kunna starta utbildningen när som helst och avsluta och göra examen när man vill. Alltså inte terminbaserad utan helt själv styrd. Du börjar när du vill och tar del av utbildningen i din takt och tar examen när du vill och detta med samma höga kvalité som utbildningen redan har idag. Utbildningen är den samma, men vissa system och annat behöver funka och då behöver jag ha din feedback och höra hur du upplever det. Du blir även referens som vi får använda oss av i sociala medier och på hemsidor.

Om du är intresserad eller har några ytterligare frågor, maila oss på info@holistichealthacademy.se. 

Kram

Johanna- Din hälsohero