Så tar du hand om dina händer i vinter!

Hej 

Hoppas att allt är bra med dig!

Nu när det börjar bli kallare ute får många problem med händerna, då de blir extra torra och det är även lättare att få eksem. 

Innan vi går in på veckans ämne kan du även läsa de tips jag ger i tidningen Kurera om hur du tar hand om huden i ansiktet i vinter.

Så tar du hand om dina händer i vinter!

Händerna är extra utsatta för kylan, då de har mindre talgkörtlar. Talgkörtlarnas uppgift är att återfukta huden naturligt, vilket innebär att de har en sämre förmåga att binda fukt och speciellt nu i vintertider. 

En annan anledning till att händerna blir torra och får eksem, är på grund av att man tvättar sig med starka eller för alkaliska tvålar (rubbar pH-värdet i huden), som bidrar till att förstöra den skyddsbarriär som består av goda bakterier. Dessa har till uppgift att skydda huden mot inkräktare.

Sprita händerna bara om du måste och tvätta dig med en mild och ekologisk tvål som inte innehåller syntetiska ämnen, utan bara naturliga. Jag rekommenderar Rosenseriens.

En handkräm kan sedan skydda och reparera huden på sikt. Det är även viktigt att skydda huden inifrån med goda bakterier och bra fetter, samt att du dricker tillräckligt med vatten.

Boosta händerna genom att: 

  1. Tvätta händerna i ljummet vatten, använd mild och ekologisk tvål och undvik gärna att tvätta ovansidan av handen för ofta om det inte behövs.
  2. Torka händerna noga med en handduk eller en pappersduk och klappa in papper eller handduken och dra inte i huden om du är extra känslig och glöm inte mellan fingrarna.
  3. Undvik att använda nagellack då dessa torkar ut och det gäller tyvärr även naturliga varianter också.
  4. Ha vantar på dig när du är ute och försök att inte ta av och på dig dem för mycket i kylan.
  5. Handkräm är viktigt och smörj in när det behövs och använd helst en med probiotika i. Kan vart rekomendera Dr Sannas handkräm.  
  6. För extra boost inifrån, glöm inte att dricka vatten samt att äta bra fettsyror som omega 3, havtorn, olivolja, hampaolja, avokadoolja samt kokosolja. Tillsätt även probiotika om detta behövs för tarmen.

Inpackning för händerna: 

Gör en inpackning för dina händer och jag rekommenderar varmt dessa handskar. Massera händerna rikligt med handkräm och sätt på dig handskarna över och sov med dem under natten. De bevarar fukten till dina händer och när du vaknar så känns dina händer ljuvligt lena och återfuktade. Gör detta 1-2 gånger i veckan. 

Ha en fortsatt fin vecka!

Kram 

Johanna – Din Hälsohero