Stark kritik mot vår sjukhusmat!

Hej

Ibland blir det inte som man har tänkt sig och jag fick tillbringa min jul och se på kalle och hans vänner på Kungälvs sjukhus. Min son William, fick åka in akut den 23.e december för operation, för en inflammerad tarmficka (medfödd). Stackarn det var inte roligt att se honom så dålig. Han är bra igen som tur är. Hade jag kunnat styra mer över hans kost i vardagen (han bor tyvärr inte hos mig) så hade den antagligen inte blivit inflammerad som den nu blev. Det är så otroligt viktigt vad du stoppar i dig. Jag vet att William har all kunskap han behöver från mig men förstår också att det är svårt att motstå allt som erbjuds runtomkring i vårt samhälle till höger och vänster när man är 16 år. Men jag är trygg att han har kunskapen och när han sedan kan ta egna beslut att han tar de rätta.

Tydligen är det inte bara på stan det finns massa skräpmat utan även på våra sjukhus!

Jag reagerade starkt på all mat som serverades på sjukhuset. Det första som min son blev erbjuden efter operationen var glass! Jag var där och sa att så blir det inte! Jag hade ordnat gröna smoothies till honom.

Det andra målet var 4 hårt stekta köttbullar och en stor klick potatismos, en massa brunsås och några överkokta morötter. Till efterrätt var det ris ala malta med någon sirapliknande sås. Jag laddade med gröna juicer som han fick i sig i stället! Katastrof och tyvärr blev det bara värre och värre!

Jag förstår inte hur min sons tarm skulle smälta dessa 4 förkolnade bollar. Dessutom serverades det julmust till varje måltid och frukosten bestod av sötad smaksatt yoghurt. När jag frågade efter vatten till maten i stället för läsk och socker, frågade sköterskan om han ville ha cola light i stället! Att jag inte exploderade! Läsk borde inte ens finnas här, sa jag! Och när jag kritiserade maten fick jag tills svar att den är mycket väl anpassad med energi och näring. Att jag inte dog! Var är näringen undrar jag??? Enligt de senaste studierna vet man att hårt uppstekt mat och mjölkpulver är det som bildar mest inflammationer. Hela måltiden bestod av inflammationsbildande ämnen och nästa fråga, hur värms maten upp?

Sköterskan tyckte också att det var bättre att dricka deras färdiga näringsdrycker i stället för de gröna juicer jag gav honom, för hon menade att de var anpassade efter vad han behöver för näring. Jag läste på förpackningen och den bestod mest av socker. Nu fick jag nog och röt till ordentligt och då fick jag till svar att kroppen behöver socker för att läka. Nu var jag helt stum, vad i hela friden händer på våra sjukhus?

Det mest ironiska är att när man går in i entrén på Kungälvs sjukhus så står det att detta är ett hälsofrämjande sjukhus där de förespråkar en grön kost. Vad är den undrar jag?!

I korridorerna finnas det maskiner fulla med läsk, sportdrycker och godis. Skall det ens finnas på ett sjukhus? För mig är den en gåta och vem går med på detta och framförallt vem betalar mycket pengar för att det får vara på våra sjukhus? Eller blir de kanske sponsrade? Vem vet!?

Varför tänker man inte ur ett holistisk synsätt och varför tror man att maten som man äter inte skulle påverka oss? Vi vet mycket väl att en bil som skall tankas med bensin inte kan tankas med diesel och tvärt om. Vad händer om vi tankar oss människor med fel saker? Hur skall vi förstå och lära oss om de serverar samma mat på våra sjukhus som vi blir sjuka av?

Som tur är befinner jag mig sällan på sjukhus, men att se och uppleva detta var en chock för mig! Att det var sådan katastrof det trodde jag inte! Vad har gått fel? Varför tänker vi energi i stället för näring? Sjuk mat är vad det är på våra sjuhus!

Vem är med mig för att göra en förändring? Det är bara efterfrågan som styr, och den kan vi påverka!

En besviken hälsohero som nu har ett viktigt uppdrag framför sig!

Kram
Johanna