Så får du mer glow i huden!

Hej 

Hoppas att du mår bra!

Idag tänkte jag ge tips på hur du får mer glow i huden!

När du ökar upp lysten i huden, då får du också mer glow! En hud likt en daggdropp som är fyllig, full av fukt och som gnistrar. Visst låter det härligt! 

Är det möjligt att få en sådan hud? Absolut, men för att huden skall få den där lysten behöver man tänka större än bara fylla på med fukt från utsidan. Man behöver även fylla på med näring och vitalitet från insidan. 

Så klart är det även viktigt vad du stoppar på huden. Hudvårdsprodukterna bör vara anpassade efter ditt hudtillstånd, så de inte torkar ut eller orsakar andra problem med huden. Det bästa är att söka upp en Advanded Skin Therapist som jag har utbildat, som arbetar med rena och ekologiska hudvårdsprodukter. De har en holistisk och en djupare kunskap om huden, och de kan hjälpa dig att kicka igång och se vad precis du behöver för näring, inifrån och ut. 

Det här kan du göra själv hemma: 

1. Rengöring och peeling 
Exfoliering och rengöring är grunden till mer glow. Använd dig av en mild peeling en gång i veckan och gör det helst innan du går och lägger dig, då huden och hela kroppen renar sig effektivare på natten. Vilket gör att du vaknar med en renare och mjukare hud. Efter peelingen rekommenderas en fuktgivande mask och låt den sitta under 15 minuter. Avsluta med ett serum (mer om det under punkt 3), ögonkräm samt en kräm för att förhindra torrhet och hålla huden vital. Var 6:e vecka är det bra att gå till en Advanced Skin Therapist, som rengör mer på djupet och även gör en porrengöring. 

2. Stöd huden inifrån
Grunden till en fin hud är alltså att tillsätta näring inifrån. De flesta näringsämnen man får i sig, tas upp genom tarmen, och därför är det väldigt viktigt att du har en bra tarmhälsa. Genom att äta en grön mat med mycket grönsaker gynnar du de goda bakterierna, som även de är viktiga för ett bra näringsupptag. En kost bestående av mycket grönt och goda bakterier, kommer också ge mer näring till huden. Vatten och bra fetter är också viktiga källor till en återfuktad och mjuk hud. 

Några näringsämnen som är extra bra är NADH+ (nikotinamidadenindinukleotid), som är en form av vitamin B3. NADH+ finns i alla levande celler och spelar en viktig roll för att upprätthålla korrekt cellfunktion, energi och föryngring. Lägg gärna gärna till andra antioxidanter och speciellt betakarotener och astaxanthin som är extra skyddande för just huden. De stödjer dina naturliga återfuktningsnivåer och bekämpar fria radikaler som förhindrar att hudens celler bryts ner. Q10, MSM, glutation, kisel, biotin, hyaluronsyra, C och E-vitamin är andra viktiga “hudnäringstäta” ämnen. 

3. Använd ett stärkande serum 
Ett serum går djupare ner i huden och när underhuden är återfuktad blir även överhuden mjuk och smidig. Niacinamide (en form av B3) finns även att tillsätta utifrån och den förhindrar att hudens fukt dunstar. Den är även bra på att jämna ut hudtonen, förminska porer och den gör huden fastare. Två produkter som innehåller niacinamide och som jag tycker är extra bra är tre60kosmetiks Facial Booster Serum Niacinamide eller Mette Picaut Ruby Passion Probiotic Lifting Serum.

4. Ansiktsmassage 
När du ändå applicerar bra hudvårdsprodukter, kan du gör en ansiktsmassage. Det får huden att öka cirkulationen, vilket stimulerar till en ökad kollagenbildning. Jag använder mig av ett Gua Sha verktyg.
 Den hjälper att behandla muskelspänningar, ger en djupgående massage och därmed mer glow. 5-10 minuter om dagen räcker! 

Ha en fin dag! 

Kram
Johanna – Din Hälsohero