Få en klarare och strålande hud med gurkmeja!

Många går omkring med inflammationer i kroppen vilket också kan påverka huden med akne och/eller eksem. Gurkmeja är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper och enligt forskning har den sets ge skydd mot hjärt- & kärlsjukdomar och alzheimer m.m. Gurkmeja ingår i den nya inflammationsdämpande IFD-maten.

Om du har inflammationer i huden så rekommenderar jag att blanda följande drink varje morgon:
2 tsk gurkmeja (krydda)
1 tsk ingefära (krydda)
1/4 tsk kanel (krydda)
1 tsk moringa (krydda)
1 nypa cayennepeppar (krydda)

Blandas med ca 2 dl vatten eller 2 dl osötad äpple juice (om det inte funka med bara vatten, på grund av att smaken blir för otäck). Var noga med att kryddorna är ekologiska.

Det är den aktiva delen, polyfenol i gurkmejan som också kallas curcumin som hjälper kroppen och huden att minska på inflammationerna.

Att tänka på:
Gurkmeja i pulverform har en ganska låg biotillgänglighet (vilket innebär att en stor del av den kan inte absorberas av kroppen). Väljer du pulver så välj alltid ett ekologiskt, då det inte är bestrålat och det tas upp bättre av kroppen. Jag brukar blanda pulverform, färsk form samt i kapselform (krävs rätt form i kapselform, exempelvis Thorn Meriva).

Blandar du alla 3 så ökar biotillgängligheten av gurkmeja upp till 20 gånger! För ett snabbare upptag blandar du cayennepeppar tillsammans med din gurkmeja (du kan även ha en skvätt olivolja i).

Jag har äntligen hittat den bästa kvalitén på både gurkmeja, moringa och kokosolja! En Hälsohero måste ju ladda med Herb Hero! Jimmy som äger bolaget vet vad varenda litet korn kommer i från och att allt är av bästa kvalité och från bästa förutsättningarna. Dessutom äntligen i glasburkar, så man slipper aluminium eller platser. Jag kan varmt rekommendera Herb Hero! Du kan hitta Herb Hero på min hemsida i shopen!

Smaklig spis!:-)

Kram
Johanna – Din hälsohero!