7 tips till ett hållbart 2020!

Hej! 

Hoppas ni haft en härlig jul!

Nu är det bara några dagar kvar på detta år och då passar det ju bra att jag delar med mig av mina 7 tips till ett hållbart 2020! 

Du är rustad för max 5 stresspåslag varje dag, men tyvärr får kroppen springa eller slåss mer än så. När du stressar spänns musklerna, vilket leder till ont i nacken, magen men även andra organ och system blir nedsatta och påverkar sedan huden negativt. När du får en hållbar livsstil, så kommer även huden att ståla! 

7 tips till ett hållbart 2020!

Du har tre system som behöver en bra cirkulation och dessa behöver fungera tillsammans för att vara i balans. Dessa tre system är cirkulationssystemet, lymfsystemet och självaste nervsystemet, som också är ett system som behöver flöde och rörelse. I nervsystemet hittar du de så kallade neuropeptiderna. De liknar proteiner eftersom de bildas av kedjor av aminosyror, men är mindre än vanliga proteiner. Dessa neuropeptider fungerar som informatörer mellan cellerna. När du stressar, trycker ner dina känslor, fastnar dessa i nervsystemet, vilket leder till värk i axlar, ont i ryggen och depression. 
Fungerar inte dessa system tillsammans visar det sig även på huden, och oftast som förtidigt åldrande.

Jag brukar även prata om tre slags stress. Den fysiska, den emotionella och den tredje som sätter sig mellan organen och skapar obalans bland annat i de tre systemen som jag nämde ovan.  

När du stressar dagligen tar ditt sympatiska nervsystem över, vilket ökar adrenalin och kortisol utsöndringen från binjurarna och de får arbeta onödigt mycket, vilket i sin tur leder till obalanser i det endokrina systemet. Du behöver en balans mellan det parasympatiska och det sympatiska nervsystemet och när du befinner dig i det parasympatiska tillståndet är du mer lugn och blodtrycket sänks och musklerna blir mindre spända.

Låt 2020 bli annorlunda och stärk upp dessa system, vilket innebär att du även stärker dig i ditt personliga ledarskap. När du stärker dig inifrån, stärker du även upp huden!

Du har superkrafter och du behöver ta till vara på dem på rätt sätt! Jag visar dig hur:

1. Hantera stress
Du behöver observera och lära dig när stresspåslaget slås på hos dig. Slår stressen till på grund av tankar som skenar iväg i huvudet, eller är det nära relationer som påverkar dig, eller har du helt enkelt för höga krav på dig själv? Orsakerna kan vara många, men det som har hjälpt mig, är Indiandernas tankesätt. När de har tänkt EN tanke mer än TVÅ gånger, behöver de antingen göra något åt tanken och agrera på den, eller slänga bort tanken i papperskorgen (glömma den). 

Definiera följande:
A: vad är det som stressar dig?
B: kan jag göra något åt det? Ja- i så fall vad behöver jag göra? Nej – släng den i papperskorgen! 

Kanske lättare sagt än gjort, men tränar du dagligen på det, får du resultat.
Många av oss tänker samma tanke hela livet, utan att göra något åt den. Hämmas du och inte agrera på dina drömmaer blir du bitter och nedstämd. Gör det du drömmer om och våga slänga dig ut utan hängslen. Strunta i vad andra tycker och ha goda nära relationer. Det du kommer ångra på dödsbädden, är att du aldrig tog chansen! Ha lite mer roligt i livet och se till att vara mer galen 😉 

2. Rörelse och motion
När du stressar bildas det så kallade ”muskelkristaller”, du börjar knirka och knastra i lederna och det är slagg av mineraler som fastnar i kroppen. Huden får sin näring i från cirkulationssystemet, vilket innebär att du får en bättre hud vid kontinuerlig rörelse. Har du mycket stress, stryps ditt cirkulationssystem av ett spänt nervsystem och det bildas nu mer slaggprodukter som belastar lymfsystemet. Rörelse i minst 30 minuter om dagen hjälper dig att stärka upp de tre systemen.

3. Var ute i naturen
Det är viktigt att reflektera och få vara ensam med dig själv. Gå ut i skogen och den läker och ger dig mer energi. Din hjärna älskar naturen och man har sett i studier att blandskog är den bästa skogen för sinnet. Amygdala är en del av hjärnan som utgör din larmcentral. Amygdalan blir lugn och får frid när det är tyst och du befinner dig i skogen.
Tystnad kan göra oss rädda, vilket leder till en rädsal av rastlöshet. Rädslan för tystnad och rastlöshet har ökat med 600% efter att mobiltelefonerna kom.
När du är tyst kan du lyssna på dig själv och ta inte med dig hörlurarna ut i skogen, utan lyssna in i naturen och reflektera med dina tankar. Då brukar saker falla på plats.
Sätt dig still i skogen och lyssna in vad skogen säger, du kommer bli förvånad hur mycket energi och inspiration det ger dig.

4. Andningen och återhämtning
När du andas rätt, ut och in genom näsan och långt ner i buken, syresätter du hela kroppen och överskott av koldioxid (slagg) kan ta sig ut ur kroppen lättare. Det betyder att du får mer energi och huden blir renare och får ett bättre näringsupptag. Det är balansen mellan syre och koldioxid som är det viktiga.
Meditera dagligen och passa på när du är ute i skogen för ännu bättre resultat.

5. Tydliga värderingar
Var inte dömande mot dig själv och andra. Minska på din kognitiv dissonans, dvs genom att ändra dina attityder, åsikter och handlingar till det bättre. Kognetiv dissonans har alla en släng av, men har du satt upp dina värderingar och vad som är viktigt för dig, är det lättare att veta vilken väg du skall gå. Skriv ner dina djupaste värderingar och följ dem genom livet. Mina är exempelvis frihet, tillit och skapande.
Allt är en spegel emot dig själv. När du ler mot andra, kommer de le tillbaks till dig! Prata om känslor och lätta ditt hjärta! Konsumera mindre och se vad som faktiskt gör dig glad och lycklig på riktigt.

6. Den livsviktiga sömnen
Det blå ljuset påverkar din tallkottkörtel, vilket leder till en minskad melatoninbildning och sämre sömn. Stäng av alla apparater några timmar innan läggdags. Ät inte efter kl 18.00 och undvik snabba kolhydrater för sent, vilket ger en sämre sömn. Inta en matsked kokosolja och 400 mg magnesium innan läggdags, så sover du oftast bättre (dvs, om du har problem med att sova).

7. Ät grön mat
När du ger kroppen mer näringen får den bättre förutsättningar att må bra. Hjärnan, tarmen och hjärtat består alla av hjärnceller. En inflammerad tarm ger en inflammerad hjärna, vilket i sin tur ger ett svagare hjärta. Öka upp andelen grönsaker på tallriken till 50%, så minskar du drastiskt på inflammationer i kroppen. Se till att göra en besiktning på dina värden och sök gärna upp en Advanced Skin Therapist eller en Hälso och livsstilsterapeut som jag har utbildat, för att exakt veta vad du behöver för näring och eventuella tillskott. Här kan du hitta en nära dig!

Din omgivning mår bra när du fattar bra beslut och de människor som är i balans har gjort sin resa. Låt 2020 göra dig till en mer hållbar människa!

Varför inte investera i någon av mina utbildningar nästa år! Där transformeras du och hittar den livsstil som passar dig och får stödet du behöver för att få det hållbart inifrån och ut! Dessutom får du ett nytt yrke inom hälsa och skönhet!

Några som gått utbildningarna säger:
Stort tack för den fantastiska utbildningen. En sån himla kvalitativ utbildning med ett flexibelt och enkelt upplägg. Jag är så tacksam för att jag fick gå din utbildning.
– Sandra Abrahamson Mourad, Hälso och livsstilsterapeut

Jag vill tacka för denna otroliga resa och fantastisk vägledning som fått mig att både utvecklas som terapeut och människa. Jag känner mig frisk inifrån och ut, tack!
– Hanna Haag, Advanced Skin Therapist

Vill du veta mer om utbildningarna, gå in på kontakt och skicka mig ett mail, så berättar jag mer! 

För mer information om hud och hälsa, följ mig gärna på mina konton på Instagarm @Johannabjurstrom och @Holistic Health Academy

Kram
Johanna – din hälsohero