5 saker som bromsar åldrandet!

Hej! 

Jag är just nu i Santiago i Chile efter 2 dygns resa. Åkte mitt i stormen, vilket gav mig en extra dag i Paris, men är nu framme i solen! Jag brukar resa iväg när jag behöver solen extra mycket och nu var en sådan tid. Det är så underbart att sitta i solen, slå upp datorn och fortsätta på samma sätt som jag gör hemma. Ny miljö är så viktigt och solen så klart 🙂 

Har du något som du behöver extra utav emellanåt? 

Idag tänkte jag ta upp 5 saker som du kan börja med som kommer göra att du åldras långsammare. Börja med ett steg i taget om det blir för mycket till en början. 

5 saker som bromsar åldrandet

Stress är något som påverkar din kropp och hud mycket negativt. När du stressar stryper det till cirkulationen och huden som får sin näring genom huden, får mindre vitalitet. Att hitta lugna stunder med återhämtning är viktigt och att ha stödsystem är något som hjälper mig mycket.

Dessa stödsystem gör att du lever mer i nuet och du kommer bli mer närvarande. Det kan vara att du skriver ner vad du är tacksam varje dag, att du tränar dagligen, eller utför yoga och meditation. När kroppen får slappna av och få lugn och ro kommer hela du må bättre. När du stressar frisätter du bl.a. kortisol och adrenalin från binjurarna. Som i sin tur påverkar dina signalsubstanser, din hjärna, ditt nervsystem, ditt hjärtat och hela kroppens aktivitet. När sedan binjurarna blir utmattade sjunker nivåerna och då har kroppen förstört sin egen förmåga att stå emot stress. 

Du kan få en mer ungdomlighet om du minskar din stress, med hjälp av vänskap som ger dig energi, träning, meditation och grupptillhörighet. De två största stress fajters är skratt och meditation. Skratt minskar ångest, spänningar och stress och ett gott skratt kan göra dig upp till 8 år yngre! Meditation och avslappning underhåller hjärncellerna och vårdar minnesrelationerna och motarbetar stress, vilket leder till att du förhindrar tillstånd som depression och ångest. 

1. Stödsystem

Vilka stödsystem skulle du behöva varje dag för att minska på stressen? Meditation, yoga, promenader i skogen, skriva, umgås med vänner, läsa, ta ett bad eller gå på massage är några stödsystem. Välj ett eller flera som du tror skulle hjälpa dig till det bättre. 

2. Tankens kraft
Med tankens kraft kan du göra underverk. Du kan få allt du vill, bara du önskar det tillräckligt mycket och att du menar det. Ta fram ett minne som du har varit med om som gjort dig lycklig. Tänk dig att du är där igen, låt dig omringas av den känslan. Det kommer att förbättra bl.a din hjärnfunktion och du kommer bli mer lycklig. Låt fantasin flöda, precis som barns hjärnor gör 🙂 

3. Djupandas
När du djupandas syresätter du kroppen på ett fantastiskt sätt. Oftast andas vi högt upp i bröstet och själva näringsutbytet i alveolerna längst ner i lungorna uteblir i sin fulla kraft. Djupandning har massor med fördelar, bl.a. ökar det din energi, din vitalitet och din cirkulation, som ger din hud mer näring. 

4. Tanka kroppen och huden med rätt bränsle 
Valet av vilken mat du väljer att stoppa i dig påverkar hur din hud och kropp mår. Antioxidanter skyddar bl.a. hudens celler från att oxidera för tidigt och tillsätt bra fetter som smörjer dina kärl och din hud. Öka upp till 50% av grönsakerna på tallriken och tillsätt även syrade grönsaker som tarmen behöver för att ha en bra bakteriell balans. Drick rent och friskt vatten och tugga maten bättre. Allt detta kommer att öka upp näringsintaget och göra att kroppen och huden blir mer vital. Ta bort socker och allt det vita, som orsakar inflammationer och att ditt C-vitamin förbrukas snabbare, som behövs för att bygga kollagena fibrer i huden (din fasthet). 

5. Närande hudvårdsprodukter 
Huden behöver även näring utifrån och ge huden den bästa förutsättningen, med ekologiska och närande produkter som är helt naturliga. Det finns en hel del på marknaden och följ gärna min Instagram så får du mer tips om hudvårdsprodukter, men även det du redan har hemma i skafferiet. Jag delar även med mig av olika recept för att boosta huden inifrån och ut. 

Mitt Beauty Mastery Program som pågår under 7 veckor, får du all kunskap du behöver för att din hud skall bli som bäst. Du får även min support i facebookgruppen och många som går den märker bara efter ett par veckor en stor skillnad i huden och i kroppen för den delen 🙂 

Ha en fantastisk strålande hud och dag! 

Kram
Johanna – Din hälsohero