Har du fått i dig citronsyra idag?

avokado
Citronsyra finns i det mesta, glass, färdig mat, läsk, bubbelvatten osv. Så köper du mycket mat från restauranger eller färdig förpackade rätter i matbutiken, innehåller de oftast citronsyra. Dock inte från citron, utan den odlade (Aspilligus niger) som också kan kallas E330.

I torsdags i förra veckan hade jag svårt att få till en bra lunch, så sprang in på ICA för att plocka mig en sallad från lösvikt. Jag fick en chock när jag började läsa vad de olika byttorna innehöll. De bestod inte bara av bönor eller avokado, utan också massa E-nummer och en massa citronsyra.

Är detta verkligen rimligt? Är det inte avokado jag köper? Istället får jag i mig en hel del citronsyra antagligen bestående av Aspilligus niger (odlad mögelsvamp). Vi tar det som en självklarhet att det skall vara helt rent.

Läs alltid på innehållet på det du köper och undvik E-nummer och citronsyra så långt det går!

Många allergier kan bero på att du dagligen äter odlad form av citronsyra och njurarna belastas negativt av detta.

Vem är med mig för en citronsyrafri vardag?

Kram
Johanna