Förutom att det här receptet är glutenfritt och veganskt är det också fritt från raffinerat socker!
Ingredienser (pannkakor):
- 2.5dl havremjöl (går att mixa havregryn)
- 1 tsk bakpulver
- 1/8 tsk salt
- Flax “eggs” (recept nedan)
- 2 bananer, mosade (~1 cup mosade)
- 1 tsk vanilj extrakt
- 3 msk smält kokosolja
Gör såhär (pannkakor):
- Börja med att placera de torra ingredienserna i en skål och blanda ihop.
- Mosa sedan bananerna i en stor skål och tillsätt “linfrö äggen”, vanilj och blanda.
- Överför de torra ingredienserna i det våta och blanda ihop.
- Tillsätt den smälta kokosoljan och blanda igen.
- Stek smeten i små klickar i en stor stekpanna på låg värme/ medelhög värme i ca 2-3 minuter på varje sida.
- Njut!
“Linfrö ägg” ingredienser:
- 2.5 dl linfrön
- 3 matskedar varmt vatten
Gör såhär (“Linfrö ägg”)
- Lägg linfröna i en matprocessor och mixa tills det blir ett finmalet linfömjöl. (ca 30-40 sekunder)
- Häll över 1 matsked av linfrömjölet till en liten skål och tillsätt 3 tsk varmt vatten.
- Vispa blandningen och låt sitta i minst 15 minuter eller tills den blir gelatinös och tjock.
- Förvara återstående linfrön i en lifttät behållare och förvara i kylen för senare användning.
Tips! Det är gott att tillsätta lite vanilj!
Recept & bild hittat här: www.fitfoodiefinds.com
Kram
Johanna- Din hälsohero!