Johannas bästa föryngringskur

Hej!

Jag vill börja med att berätta att jag och Holistic Health Academy fortsätter att fira 5 år! Det finns några platser kvar för 50% rabatt på Hälso och livsstilsterapeut utbildningen och Advanced Skin Therapist utbildningen. Att satsa på sin hälsa är det bästa man kan göra och dessutom att arbeta digitalt med sitt nya yrke är fantastiskt! Är du intresserad, maila oss på info@holistichealthacademy.se eller boka in dig på ett upptäckarsamtal på www.holistichealthacademy.se .

Under många år har jag experimenterat och letat för att hitta formulan till en yngre och vitalare hud. Jag har verkligen testat allt, tro mig 😉

Formulan som funkar bäst för mig, delar jag med mig av nedan. 

Johannas bästa föryngringskur

Huden består bl.a. av kollagen och elastina fibrer, vilket behövs för en fast och elastisk hud. Tyvärr så minskas produktionen på dessa efter 24 års ålder, och vi behöver bl.a. se till att få i oss viktiga näringsämnen som främjar och stöttar produktionen. 

I huden har vi även ca 50 % naturlig hyaluronsyra (dock ingen syra utan en slags sockerart). Hyaluronsyra är väldigt bra på att binda till sig vatten, vilket blir till en geléliknande substans och ett effektivt fuktämne för huden. En brist på hyaluronsyra medför att huden tappar sin elasticitet, vilket medför rynkor och torr hud. Den är känslig för stress och fria radikaler och i vårt stressiga samhälle vi har idag, är det mer troligt att vi har en brist på naturlig hyaluronsyra i huden. 

För att stötta huden på bästa sätt, behövs det vissa näringsämnen som hjälper huden att bevara dessa ämnen. Rent genetiskt ärver vi en stor del (ca 60 %) hur huden åldras från våra föräldrar och förfäder. Men vi kan fortfarande påverka de 40 % som är kvar, genom att ta hand om oss. Vi kan aldrig backa tiden, men vi kan åldras med stolthet 🙂 

Följ dessa 7 steg och du har en strålande och fast hud på några veckor! 

1. Proteiner
Kroppen och huden behöver byggstenar och detta hittar du i proteiner. Det viktiga är att det är bra kvalité på byggstenarna och jag föredrar fullvärdiga proteiner från växtriket. Dessa hittar du bl.a. i moringa, bovete, hampa, chia och quinoa m.fl. 

2.  Maxa med näring 
Ge kroppen härliga antioxidanter, som skyddar dina celler från att oxidera och brytas ner. För att maxa näringen och dess upptag kan jag varmt rekommendera att dricka en grön juice och en grön smoothie om dagen. Tillsätt även goda bakterier och enzymer för tarmen för ett bättre upptag och funktionell matsmältning. 

3. Motion och rörelse  
Huden är det organ som får sin näring sist, då kroppen först ser till att ge näring till de inre vitala organen. När du motionerar ökar cirkulationen som huden får sin näring genom. Motionera minst 30 minuter om dagen och utför något du gillar att göra, för att få det hållbart. 

4. Djupandas
Djupandning är inte bara en effektiv avslappning, utan hjälper även kroppen att få ut slaggämnen effektivt. Genom att djupandas kan du se till att kroppen ventilerar och cellerna får en bättre miljö. Träna på att djupandas 15 minuter morgon och kväll, och andas in och ut genom näsan och långt ner i buken. 

5. Meditation och egen tid 
I dagens samhälle stressar vi mycket och stressen gör att vi glömmer att stanna upp och ta vara på oss. När vi stressar förlorar vi många viktiga näringsämnen och kroppen och huden åldras fortare. Planera först och främst in DIN tid i DIN i almanacka, innan du planerar in andras. 

6. Rena och ekologiska hudvårdsprodukter 
För att inte belasta huden och kroppen med olika kemikalier, som gör att den åldras fortare, är det viktigt att använda sig av ekologiska och naturliga produkter som är fria från syntetiska ämnen.  

7. Boosta huden med rätt näring 
Det som har fungerat bäst för mig är följande näringsämnen i kombination med ovan punkter. Jag äter i omgångar en kur av följande näringsämnen, som boostar min hud ordentligt: Kisel, hyaluronsyra, MSM, B, C, E-vitamin, zink, Q10 och Omega 3. Dock är vi alla olika och behöver olika näringsämnen och kan varmt rekommendera att söka upp en Advanced Skin Therapist som jag har utbildat och som kan få fram exat vad du behöver för näring. 

Ha en fortsatt fin dag!  

Kram
Johanna – Din hälsohero