5 tips som gör att du behåller energin hela dagen!

Hej

Just nu är det väldigt grått och trist ute och då passar väl ett inlägg bra om hur du laddar batterierna och hur du behåller din energi hela dagen! Men först vill jag nämna att jag alltid är med och gör förändring till det bättre i världen och jag älskar att få dela med mig och lyfta dig till en bättre hud och hälsa. Här kan du se mig i filmen tillsammans med ChangeMakers!

Jag är även så otroligt stolt över att bli vald bland de 10 i topp i Skandinavien som profilen som inpirerar till en grönsare skönhet! Du kan läsa mer här!

Jag älskar att gå upp tidigt och gå ut och gå. Det är ett av många stödystem jag använder mig av varje morgon för att få energi. När jag först ger mig själv energi kan jag sedan ge det till andra!

Jag har drivit företag i mer än 20 år och jag älskar att vara entreprenör och få inspirera dig genom olika kanaler i sociala medier, min YouTube-kanal och utbildningar. Jag älskar verkligen vad jag gör, vilket kan göra det svårt att sätta gränser när arbetet börjar och slutar varje dag. Jag delar gärna med mig av det jag gör som funkar för mig, det gör att jag orkar hela dagen och lite till. 🙂

Fem sätt som förenklar min morgonrutin!

1. Egen tid och enkelhet på morgonen
Jag älskar enkelhet och dess natur, och detta återspeglas i mina morgonrutiner, i mina hudvårdsrutiner, i mina matrutiner och i mina träningstutiner. Jag går upp varje morgon kl 05.00 och fram till kl 9.00 är det bara min tid. Jag älskar att låta min hud andas och ge den det bästa. Jag älskar att vara ute i skogen varje morgon och meditera. Jag älskar att göra saker för mig själv och ger jag mig själv det jag behöver först, så har jag massor med energi att ge andra. Jag har lärt mig att när jag omfamnar min naturliga skönhet lär jag mig att omfamna vem jag verkligen är!

Strålande hud börjar från insidan och jag börjar min morgonrutin med att dricka mycket vatten och huvuddelen av min kost är från färska och ekologiska livsmedel. Jag tillsätter omega-3-källor i min kost från alger (visste du att NASA använder sig av det i rymden) och så klart mina olika vitaminer (dessa är olika och ibland vilar jag kroppen från dem då jag inte rekommenderar att äta tillskott regelbundet). Jag märker att min hud har mer fasthet och är mindre torr när jag gör dessa saker regelbundet.

2. Ät en bra frukost
En närande frukost ger mig energi och gör det lättare att hantera infall av lockande ohälsosamma matvaror under dagen. Som jag nämde ovan startar jag dagen med att dricka ett stort glas filtrerat vatten, helst med citronvatten och ingefära. Jag gör en smoothie på bär, olika grönsaker, gröna blad och avokado och vissa dagar äter jag teffgröt som är så gott!

Smoothies är ett bra sätt att få i sig grönsaker och fiber på och det håller dig mätt längre. Du kan förbereda den kvällen innan om du har bråttom på morgonen. Jag blandar och mixar olika grönsaker olika dagar och det viktiga är att den innehåller matiga grönsaker, så som broccoli, grönkkål, spenat, frön, avokado, nötsmör, ingefära, grukmeja, hampa frön, chia frön och massa annat gott! Häll i lite mandelmjölk eller vatten i slutet innan du mixar.

3. Kostillskott
Även fast du äter hälsasamt kan du behöva extra tillskott. Har du problem med magen och tramen så kan det vara en god idé att hjälpa kroppen med näringen under ett tag. Det är viktigt att veta vilka kosttillskott du just behöver och jag kan varmt rekommendera att gå till en Hälso och livsstilsterapeut eller Advanced Skin Therapist som jag har utbildat, de kan hjälpa dig att se vad precis du behöver. Det är viktigt att du har bra kvalité på dina kosttillskott för annars kanske du inte får någon effekt. Jag har jobbat med de flesta kosttillskott på markanden och jag har samlat de bästga på min webbshop och du kan titta in för att se vilka det är här! 

Det finns studier på vilka vitaminer och mineraler som vi kvinnor saknar mest och man har sett att nio viktiga vitaminer och mineraler som magnesium, selen, vitamin D3, vitamin E, vitamin K2, vitamin B12, folsyra, järn och omega-3 är något vi kvinnor oftast behöver mer av (kan vara individuellt). Kosttillskotten kan hjälpa dig att få extra energi tills din kropp själv klarar av att tillverka tillräckligt med en energi och det gör den när du ändrar dina rutginer till det bättre varje morgon.

4. Spara energi på planering 
Jag lärde mig tidigt att planera min tid. Det gäller allt från att lägga fram träningkläderna på morgonen vid sängen så det bara är att kliva i dem till att göra en smoothie. Planera även vad du skall ha på dig nästa dag och skaffa kläder som passar till det mesta med neutrala färger i sköna material. De flesta går ihop tillsammans, och du kan bära dem om och om igen. Du tar mellan 2 500-10 000 olika beslut varje dag som tar energi av dig, minimera dessa val och du kommer att ha mer energi. Vad är det första du kan förenkla i din vardag?

5. Meditera
Jag har alltid varit en stor drömmare och har massor med visoner! När jag vaknar på morgonen har jag massor av idéer, och jag skulle älska att se dem alla slå igenom samma dag! Kanske känner du igen dig och det är inte alltid möjligt att uppfylla dem samma dag 🙂 Vissa idéer behöver mogna och komma fram naturligt. Jag mediterar för att hämta kraft och energi. Idag går tempot bara snabbare och snabbare i vårt samhälle och det är så vikttigt att återhämta sig och samla kraft. Jag mediterar 30 minuter om dagen och kan verklikgen rekommendera det om du inte gör det idag! Du kommer undra varför du inte alltid gjort det tidigare när du väl ser effekten av det!

Jag försöker sätta realistiska förväntningar på vad som ska uppnås varje dag och varje vecka. Små konsekventa steg hjälper mig verkligen att röra mig mot mina stora mål. När jag är klar med min meditation skriver jag ner i en bok vad jag behöver göra idag under dagen. Det hjälper mig att hålla mig organiserad och det säkerställer att de viktigaste aktiviteterna blir gjorda.advanced

Det är de små sakerna som gör skillnad i världen!

Just nu pågår anmälningarna för fullt till vårens utbildningar och du kan läsa om dem här!

Lycka till och jag önskar dig en härlig dag med massa energi!

Kram
Johanna – Din Hälsohero