Recept på Veganska & Glutenfria Choklad Proteinbars!
Ingredienser:
– 1,5 dl Glutenfria havregryn
– 1,5 dl av ditt favorit choklad proteinpulver.
– 1/2 dl valfri sötning (ex agave, etc)
– 3 msk kakao nibs eller vegansk choklad
– En nypa salt
– 1 tsk vanilj
– 2,5 msk kokosolja
– 1 msk chiafrön
– 1 dl nötsmör
Topping:
– Kokosflingor
– Flingsalt
Gör så här:
1. Värm nötsmöret, kokosoljan, den valfria sötningen och vanilj i en kastrull på mycket låg värme.
2. Ta bort kastrullen från värmen och rör i proteinpulvret tills det är en jämn smet. Tillsätt sedan havregrynen och chiafrön. Häll smeten i en ungsform med bakplåtspapper i botten.
3. Häll i choklad och kokosolja i en liten kastrull och värm på låg värme tills det smälter. Drizzla sedan över choklad och kokosblandningen på toppen av smeten. Strö över havssalt.
4. Placera i frysen i 1 timme innan du tar ut den från pannan och skär i rutor. Förvara barsen i frysen tätt förpackade eller i en lufttät behållare i upp till 2 veckor.
Njut! 💚🍫
Kram
Johanna- Din hälsohero!⠀