Vegan och ut och resa, hur gör jag? 

I går åkte jag och min Fredrik 80 mil, från Stockholm till Geilo i Norge. Vi har tagit med oss alla våra cyklar. Vi tänkte åka cross country och downhill. 

Sådan underbar natur det är här! Blir helt tagen av alla små och stora vattendrag, alla små och stora berg. Små och stora dalar. Helt fantastiskt! 

Men så är det ju det där med maten, vart vi än åker väntar snabbmatkedjorna runt hörnet. Jag som vegan får det lite svårare. Dessutom äter jag inte potatis, majs, soja, vete och ris. Då ökar svårighetsgraden ytterligare. 

Det du får göra är att vara förberedd. Vi började dagen med en stor frukost hemma. Jag åt quinoa gröt, med massa superfoods och blåbär på.vi hade även gjort ett stort glas med grön juice i vår slowjuicer (spenat, persilja, broccoli, citron, gurkmeja, ingefära, morot och gurka). 

Vi gjorde en sallad att ta med oss, gjord på avokado, paprika, rödbettor, morötter, kikärtor, syrade grönsaker, quinoa, gröna linser, rödalinser, tomat, spenat, citronsaft (håller salladen fräch längre). Till det hade vi fröknäck och vattenmelon blev det till efterätt. 

Som mellanmål, var sin stor grön smoothie, gjord på gurka, spenat, avokado, äpple, kokosolja och broccoli. 

Vi hade även med oss rawbars med oss som mellanmål. 

När vi kom fram köpte vi tomatsås, champinjoner och sparris och gjorde en pastasås med kikärtspasta. 

Idag skall det regna och temperaturen är runt 14 grader, så då får det bli att åka runt och kolla på den fantastiska naturen i stället för att cykla. Då blir det att planera dagens måltider efter det!?

Kram Johanna