Min resa & hur jag hamnade där jag är idag!

För mig började allt med en dröm, en dröm att bli fotbollsproffs. När jag var liten hängde det planscher på Ronald Koeman, Gullit och Maradona på väggarna i mitt rum, de var mina stora idoler och förebilder. Vi hade alla en sak gemensamt, vi ville bli fotbollsproffs.

När jag var 12 år så fick jag diagnosen Ulcerös kolit (kronisk blödande tjocktarmsinflammation). Något år tidigare hade jag varit hos tandläkaren och fått en hel del lagningar med amalgam (innehåller bl.a. kvicksilver). Jag hade blivit kvicksilverförgiftad och det skapade inflammation i tarmen med smärtor. Som följd blev det olika matintoleranser och matallergier och min hud var svårt belastad med akne. På den tiden var det ingen som förstod vad det var som hade orsakat mitt magproblem. Ovetandes, så fortsatte jag att äta allt jag inte tålde och mitt kvicksilver fortsatte belasta min kropp. Det var aldrig någon som berättade eller visste vad det berodde på. Inte heller vad jag bör äta eller inte äta för att underlätta mina besvär. De sa att jag hade en kronisk tarmsjukdom och det fick jag leva med.

Men så hände det där som inte fick hända. Drömmen krossades i och med en knäskada. Korsband, ledband och menisker gick sönder och hela höger knä var trasigt. Jag kommer ihåg den dagen som igår, mina drömmar var puts väck, på bara en sekund. Rehabiliteringen blev lång och jag kom aldrig tillbaks. Frågan som ständigt pågick i mitt huvud var, hur kunde jag som 18 åring skada mig så illa?

Idag vet jag att det berodde på den kost jag stoppade i mig, i den stress jag levde i för att prestera, den missade träningen som stärker skelettet och att jag gick med allt för höga halter kvicksilver och andra tungmetaller i kroppen som skapar inflammationer. Mitt skelett släppte ifrån sig basiska mineraler för att kompensera den sura vävnaden som uppstod. Det medförde att jag blev benskör och min kropp orkade inte. Det var många faktorer som spelade in.

Min resa tar sig nu en liten annorlunda väg än vad jag tänkt. När jag skadade mig så jobbade jag extra som fotomodell. Det blev naturligt att jag satsade mer på det när jag inte kunde spela längre. Det resulterade att jag var med i Fröken Sverige 1996, som Fröken Stockholm. Att vara med i Fröken Sverige var en rolig tid, vi ”Fröknar” fick i uppdrag att föreläsa för ungdomar om rökningens skadeverkan och hur detta kunde påverka både insidan och utsidan. Jag verkligen älskade att stå framför dessa ungdomar och få påverka dem, vara en förebild. Jag hade hittat min plats. Jag hade en ny dröm!

Resan fortsatte i skönhetens tecken och jag utbildade mig till Auktoriserad hudterapeut. Min vision var att hjälpa människor med deras olika hudtillstånd då jag själv försökte hitta något som hjälpte min hud till det bättre. Jag öppnade min första hudklinik direkt efter min utbildning, men upptäckte ganska snart att de krämer jag hade på hyllan räckte inte för mig eller mina kunder som hade hudproblem. Jag började förstå att vi människor går omkring med olika obalanser i kroppen, som jag hade gjort när jag skadade mig och när min mage inte mådde bra. Jag förstod att jag även behövde arbeta inifrån och jag började se mig omkring efter olika läror och kunskaper inom området. Jag behövde jobba med hela människan, där allt spelar roll både från insidan och från utsidan.

Efter 5 års studier var jag klar dermopat och homeopat samtidigt som jag hade drivit min hudklinik, vilket gjorde att jag kunde praktisera under hela utbildningen. Jag märkte ganska snabbt vad som funkade och vad som funkade mindre bra. Jag insåg att vi människor går med för mycket näringsbrister och för mycket negativa tankar. Tankar som belastar din kropp och dina celler negativt och som begränsar dig i din vardag. Jag kände att jag behövde en djupare kunskap och utbildade mig vidare inom näring, coach, PT, inom funktionsmedicin och mikronäring.

Hur mår jag idag?
Jag är idag helt frisk från min tarmsjukdom, min kvicksilverförgiftning, från negativa tankar och mina hudproblem. Jag har de verktyg jag behöver för att må bra och vara i balans. Jag har så mycket energi och driv som jag inte ens hade när jag var 20 år. Jag har hittat lösningen till en hållbar hälsa och skönhet och när mina celler mår bra och min mikroflora både i tarmen och på huden är fullständig strålar min hud och jag mår bra. Dessutom åldras inte min hud lika snabbt, nu när man kommit upp i en viss ålder tappar den snabbt sin elasticitet. 

Jag har hjälpt och inspirerat andra i över 20 år. Under mitt paraply erbjuder jag utbildningar, coachningprogram och förmedlar duktiga examinerade elever som gör hälsoanalyser, coachning och behandlingar som hjälper dig stärka din kropp och hud inifrån med rätt näring och produkter.

Jag har byggt upp och är grundare av Holistic Health Academy, en skola där du kan utbilda dig till Hälsoterapeut/hälso och livsstilsterapeut eller Advanced Skin Therapist. Du får ett nytt yrke eller fördjupa dig i hudhälsa och du lär dig att både ge dig själv och andra och en bättre hälsa och hud utifrån ett holistiskt synsätt. Varje elev som har gått utbildningarna har en gedigen och kvalitetssäkrad utbildning. De har en bred kunskap om hur kroppen fungerar! Jag tycker att det är oerhört viktigt att efter avslutad utbildning att fortfarande vara med i en gemenskap och support, som alla får även efter avslutad utbildning i mina utbildningar. Vi är ett härligt gäng! Skolan är ansluten till Skandinaviska Förbundet för Komplementärmedicin och du kan även Certifiera dig genom förbundet efter examinerad utbildning. Av skolan får du ett diplom.

Här kan du läsa mer om mina utbildningar som du studerar vart du befinner dig någonstans och du kan börja när du vill!

Du hittar mer om mig, min vardag, mina tips, med mer på min InstagramFacebook och i min egna Youtube kanal Johanna Bjurström TV” 

Kram

Johanna- Din Hälso Hero