Nu är det inte många dagar kvar till jul! Du har kanske redan satt i gång med julbaket?
Julens första bak är alltid något speciellt tycker jag. Tyvärr är det inte så mycket av de traditionella bakverken som jag kan äta så här års. Jag vill därför dela med mig av ett recept som jag gör till jul, som smakar jättegott! Det går alldeles utmärkt att fira en hälsosam och nyttig jul utan mjöl, mjölk och socker!
Här kommer ett recept på raw fudge med saffranssmak, ett perfekt substitut för lussebullar!
Ingredienser:
1,5 msk raw sirap
4 urkärnade dadlar
2 dl cashewnötter
Knappt 1/2 dl rumstempererad kokosolja
Saffran
Vaniljpulver (eko)
Kardemumma
Rivet skal av en citron
Gör så här:
Börja med att blötlägga dadlar och cashewnötter (var för sig) i minst 5 timmar. Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare eller med stavmixer. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en form.
Ställ i frysen i några timmar och skär sedan upp i bitar.
Hoppas att de smakar!
Kram Johanna – Din hälsohero!