Bild & recept inspiration från: www.simplyquinoa.com
Älskar denna Lins & Quinoa salladen, med en bas på grönkål och gröna bönor tillsammans med en vegansk krämig koriander-lime- dressing! Den är super enkel, hälsosam och god!
Om du testar receptet får du gärna lägga ut och tagga mig på instagram, där hittar du mig på @johannabjurstrom 🙂
Recept för 4 portioner:
Sallad:
- 2 grönkåls huvuden
- 450g gröna bönor (kokta
- Ca 2dl kokta svarta linser
- Ca 4.5dl kokt quinoa
- 1 avokado
- (du kan såklart tillsätta valfria grönsaker i salladen för extra näring)
Dressing:
- Ca 2,5dl osötad mandelmjölk eller annan valfri nötmjölk
- Juice av 1 lime
- 1dl koriander
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk chiafrön
- 2 msk tahini
- 1/2 tsk röda paprika flingor
- 3/4 tsk salt
- 3/4 tsk peppar
Instruktioner:
- Koka quinoan & linserna efter instruktioner på förpackningen.
- Börja med dressingen, tillsätt alla ingredienser i en mixer och blanda i 1 minut tills den är jämn. Häll över dressingen i en burk och lägg åt sidan för att tjockna.
- Riv grönkålen från stjälken och lägg i en kastrull tillsammans med de gröna bönorna. Ånga eller stek i 2 – 3 minuter tills de gröna bönorna är något mjuka och grönkåls bladen precis börjar bli mjuka. Häll över grönsakerna i en stor blandnings skål och låt svalna i 10 minuter.
- När den har kylts, tillsätt quinoa, linserna och bönorna i skålen. Häll dressingen över salladen och rör om.
- Servera antingen omedelbart (och något varmt) eller lägg salladen i kylen för att svalna helt. Vid servering, toppa med avokado bitar.
- Njut!
Kram
Johanna- Din hälsohero