Kokosolja, vad kan jag använda det till?

5157745157_dc971c8ac1_m Kokosoljan har massvis av användningsområden, det kan inte bara användas vid matlagning och bakning, utan funkar även fantastiskt till att smörja in kroppen med, använda som hårinpackning, öka ämnesomsättningen (kokosolja innehåller nämligen höga halter av den mellanlåga fettsyran laurinsyra), kan lindra eksem och psoriasis och kan bidra till att förbättra insulinnivåerna. Kokosoljan innehåller även kaprylyra och är full av vitaminer och mineraler. Kokosoljan har även en bra för vår tarmens slemhinna.

 

Detta är bara några av många exempel på vad kokosoljan gör, och det är viktigt att skilja på den hälsosamma kokosoljan (kallpressat kokosfett) och det kokosfett i silverfärgat omslag som man hittar i kyldisken.

Kallpressad kokosolja har förmågan att avbryta och förhindra oxidationsprocessen i cellerna, processar man däremot oljan med värme och tryck förändras fettsyrorna och är därmed inte passande för våra kroppars biokemi längre.
Det är också viktigt att veta att det finns bra och dålig kokosolja, då den dåliga kokosoljan är gjord på äldre, torra kokosnötter och även den upphettad vilket gör att transfetter bildas. Köp därför en kokosolja som du vet är bra, jag använder mig av Holistic’s kokosolja (klicka här för att komma till Holstic’s hemsida), som jag vet är tillverkad på ett bra sätt och ger mig de nyttigheter jag vill åt.

bild

 

Kokosolja kan användas för att smörja in kroppen, men jag använder mig även av Holistic’s magnesiumspray  som gör huden mjuk och vacker. Den består av vatten från sjön Great Salt Lake, vattnet har renast och koncentrerats och är rik på magnesium men innehåller även mer än 70 mineraler och spårämnen.

Den är perfekt att spraya på vaderna vid kramp eller muskelvärk. Sover du lite oroligt kan jag använda den att smörja in kroppen med innan läggdags. OBS! Denna skall bara användas på huden och inte sprayas i munnen!

 

8736957939_80514dcce3

 

Kram
Johanna