6 effektiva rutiner till en strålande hud!

Hej härliga du!

Kommer precis från ett möte med mina elever! Jag blir alltid så glad och full med energi efter dessa.

Jag älskar det jag skapat inom Holistic Health Academy och de människor som är där! Under så många år har jag saknat ett community! Att få leka med likasinnade är fantastiskt, men svårt att hitta ett, så det slutade med att jag fick bygga upp ett själv. 🙂

Det är en så underbar stämning och alla är glada och positiva och det är så härligt att få vara en av dem. Tacksam! <3

Jag ser alltid huden som en helhet och något som hänger ihop med kroppen. Det är viktig att inte skilja dem åt. När du tar hand om kroppen kommer också huden att må bra!

En behandling från utsidan räcker oftast inte, utan du behöver även stärka huden från insidan. Allt spelar roll, från vilka hudvårdsprodukter du använder dig av till hur du sover, motionerar, vad du äter och hur din mentala hälsa är.

6 effektiva rutiner till en strålande hud!

Det finns tyvärr ingen mirakelkur som kommer att lösa ett eventuellt hudproblem på en gång. Men däremot finns det mycket du kan göra varje dag i små steg som kommer få din hud att stråla på sikt.

Man kan jämföra det med en frukt. En frukt mognar i sin takt men den kan mogna snabbare om den får mer näring, genom solen. Det jag vill säga med detta är att när du ger huden och kroppen näring, så får den bättre förutsättningar att må bra och stråla.

Så här gör du:

1.Stärk upp huden från insidan.

Allt som du stoppar i dig kommer också påverka huden. Genom att äta en näringsrik kost och helst 5 portioner frukt och grönt varje dag tillsammans med hälsosamma fetter, som olivolja, avokado och nötter, maxar du huden inifrån. Extra viktiga näringsämnen för huden är C och E-vitamin, men även betakaroten som du hittar i morötter och i sötpotatis eller lutein som finns bl.a. i spenat och grönkål. Dessa är antioxidanter som är extra viktiga för huden.

2. Stärk upp huden från utsidan.

Det är viktigt att du vet vilka hudvårdsprodukter som passar just för din hud. Använd bara naturliga hudvårdsprodukter som är syntetfria. Det är viktigt att de innehåller naturliga och vårdande oljor. Din hud producerar bl.a. olja och därför behövs också olja för att balansera den. Är din hud uttorkad eller om du tillsätter för mycket fett kan du störa hudens naturliga pH-balans. Att använda rätt sorts kombination av oljor som exempelvis jojoba- och havtornsolja för att nämna några som kan det göra underverk för huden.

En mild rengöring är också viktigt för att få bort eventuella oljerester och smuts.

För att få fram exakt vilka hudvårdsprodukter du bör använda för din hud, kan jag varmt rekommendera att söka upp en Advanced Skin Therapist som jag har utbildat som har en holistisk syn på huden.

3. Vatten ger huden fukt.

Vatten ser till att dina celler får syre och näring, så de kan avlägsna gifter och utföra sitt arbete. Huden får vatten sist, då kroppen prioriterar andra organ först. Vill du bevara huden återfuktad behöver du dricka vatten jämt fördelat under dagen. Drick minst 1,5 liter vatten per dag, och tränar du behöver du mer.

4. Rörelse ger huden mer näring.

När du rör på dig ökar du upp cirkulationen. Huden får sin näring genom blodet, vilket ger den mer lyster. Dessutom när du svettas renas porerna. Dock är det viktigt att du tvättar ansiktet direkt efter att du har tränat för att ta bort rester av slagg. Rör på dig minst 30 minuter om dagen.

5. Skönhetssömn ger huden lyster

Huden renar och reparera sig när du sover och det är viktigt med skönhetssöm på minst 8 timmar per natt. Lägg dig samma tid varje kväll och gå upp samma tid, då får du en jämn sömnrytm som kommer att gynna både hud och kropp.

6. Återhämtning får huden att stråla

När du stressar producerar dina binjurar stresshormoner, vilket kan trigga till akne eller eksem i huden. När du stressar stryper du även näringen till huden, då blodkärlen blir trängre och drar ihop sig. Genom att dagligen utföra meditation, ha egen tid och djupandas långt ner i magen och in och ut genom näsan, kommer du lugna systemet. Huden mår på så sätt också bra!

Ha en strålande dag och hud!

Kram

Johanna – Din hälsohero!