12 steg till en bättre hälsa!

IMG_1785

Att hitta rutiner i sin vardag som gör att det är lättare att må bra är inte lätt. Så jag tänkte dela med mig av det jag brukar göra. Börja med en sak i taget, när det sitter som en ruin börja på nästa punkt.

1. Vatten med citron
Det bästa du kan göra är att börja dagen med ett glas vatten med citron i. Jag brukar hälla upp ett glas med vatten på kvällen och sedan när jag går upp på morgonen är det lagom temperatur att dricka på morgonen. Pressar lite citron i det och sedan är det klart. Om du vill kan du även ha lite ingefära i också.
Vatten med citron bidrar en bättre matsmältning. Du kan du även ha ingefära och äppelcidervinäger i. Dessa sägs förbättra blodtryck, reglera ditt PH-värdet i huden, och mycket mer.

Om du vill ha ytterligare effekt, så spara och drick lite under dagen också. Blanda även i en nypa cayennepeppar. Detta kommer bli en mer avgiftning på kroppen och kan hämma förkalkningar eller stenar som kan bildas.

2. Stanna upp och lyssna på kroppen
Lyssna på din kropp och ät bara när du känner dig hungrig.

3. Gör en grön smoothie till frukost

Här är ett recept som jag gillar: 2 bitar ananas, en kopp spenat och en kopp grönkål, 1 msk hampa, kokos vatten. Mixa och sedan är det klart! Att starta dagen med något grönt är ett bra sätt att få näring tidigt på dagen!

4. Se till att du får i dig maximal näring
Balansera dina syrabildande livsmedel (proteiner som ägg, kött m.m.) med gröna kravmärkta grönsaker. Det viktiga är att du har mycket grönt på din tallrik och öka upp andelen av det gröna och minska på köttet och på de snabba kolhydraterna. Det viktigaste av allt är att titta på vart källan kommer i från. Har djuret jag äter betat gräs och gått ute, eller har det stått inne och ätit kraftfoder? Det är en stor skillnad näringsmässigt.

5. En grön juice om dagen håller doktorn borta från magen…..
Ge maximal näring med en grön juice varje dag. Använd dig av gurka, grönkål, citron, ingefära och grukmeja. Det är ett fantastiskt sätt att få massa härlig klorofyll i blodet och i kroppen. Dessa har både avgiftande och antiinflammatoriska egenskaper.

6. Undvik processade livsmedel och undvik att äta ute på restaurang
Då kommer du få mycket gratis med din hälsa genom att du undviker detta så långt det går. Försök att hitta måltider rika på grönsaker (syrade som färska), böner, frön, bär, nötter och alger. Detta är en bra balans näringsmässigt och tillsätt gärna lite alger. Du stöttar din sköldkörtel genom att inkludera jod-rika havs-grönsaker i din kost. Så gör en soppa och tillsätt lite alger!

7. Begränsa proteinintaget från djur
Försök att byta ut det animaliskt protein med avokado, pumpafrön och linser. Blanda grönsaker med quinoa eller bovete för optimalt upptag av aminosyror och fullvärdigt protein.

8. Gör en soppa dag på helgen
Gör ett stort parti av grönsakssoppa på helgen och frys sedan för de dagar du har svårt att hinna med att göra mat till jobbet. Detta kommer göra det lättare att äta nyttigare. Planera gärna hela veckans måltider på helgen, så har du det klart. Gör små mellanmål av avokado och nötter och ta med dig till jobbet.

9. Var ute i naturen
Försök att spendera tid ute i naturen. Ta med dig lite goda gröna snacks och sätt dig på en filt och andas in den härliga höstluften och känn på marken. Detta kommer bli en positiv påverkan på din hälsa. Detta kallas jordning. Liggande med huvudet i gräset är ett annat sätt att ansluta till jorden.

10. Torrborsta huden med en mjuk skrubbhandske
För optimal rening och ökad cirkulation kan du göra detta flera gången i veckan. 

11. Affirmera dagligen
Att affirmera är att använda positiva ord och meningar. Du skall säga det som att du riktigt menar det och gärna högt till dig själv. Det är ett effektivt sätt att bli den man vill vara. Jag använder mig av detta varje dag, och det funkar varje gång. Exempel på en affirmation kan vara: “Jag Johanna har nu all kraft och energi jag behöver”. Eller Jag Johanna är nu lycklig.

12. Rörelse
Hoppa av bussen några stationer innan jobbet och gå resten. Gå ut på en promenad i skogen eller boka upp pass på gymet. Blanda det gärna med ett yogapass i veckan. Hitta den rörelsen som passar dig.

Tänk på att små steg blir stora!

Lycka till!

Kram
Johanna