Som en ny människa!

IMG_1940

Jag brukar säga att jag har EN last och det är att jag oftast stressar. Jag försöker inte använda ordet stress. Jag har börjat att använda orden “förflytta mig” istället. Det gör att jag känner mig mer lugnare och tillfreds på något sett. Att säga ordet stress gör mig mer stressad, så “förflytta mig” it is! :-)

Jag har förflyttat mig väldigt mycket det senaste tiden, dels för att jag älskar verkligen mitt arbete och alla dessa underbara människor som kommer till mig som behöver min hjälp, som jag boostar med all min kunskap för att de skall må så bra som möjligt. Detta inspirerar mig mycket och gör mig glad att se alla människor växa och må bättre och bättre.
Så nu i sommar har jag tagit lite mer semester och njutit och bara tagit det lugnt. Dock är det ju oftast så att man (observera jag) är dålig på att ta hand om sig själv. I många avseenden måste jag ändå får säga att jag är extremt duktig på att ta hand om mig, så som kosten, motion, tänka positiva och härliga tankar som gör mig glad. Men när det kommer till avslappning och ta det lugnt, är det värre. Denna vecka har jag sugit in mig kraften från Åres fjäll och Norges fjordar. Jag har gjort sådant jag gillar väldigt mycket som cyklat downhill. Har även tagit det lugnt på kvällarna. I morgon är det sista dagen innan det blir att bege sig hem på söndag för att börja jobba på allvar igen. Vilket jag nu längtar till 🙂

downhill

Under denna vistelse så har jag verkligen gett mig självboost! En av de starkaset och häftigaste upplevelsen denna vecka har varit när jag och Fredrik satt alldeles tysta och bara sög in kraften från bergen och vattenfallen. Den härliga och fascinerande natur som omslingrade oss.

IMG_1938

När jag kommer hem så har jag laddat batterierna igen och skall tänka tillbaks på just den stunden. Ta fram minnen som var bra och där man kände sig extra lycklig är oerhört viktigt när det ibland inte blir lika bra dagar.

Jag möter många kvinnor som inte vet vad de vill göra och vad de själva behöver för att må bra. “Vad tycker du om att göra och vad är viktigt för dig?” Är en fråga jag ofta ställer till mina klienter. Det som skrämmer mig är att de inte vet vad de vill göra, då de oftast har anpassat sig så efter alla andra. Under Intensive treatment programmet försöker vi luska ut hur man skall hitta det man gillar att göra och även hitta tid att kunna göra det.
Nu är det dax för mig själv att göra hemläxan jag ger till alla mina klienter :-)

Vi är experter på att fylla våra almanackor med möten och träffar med andra, så varför inte börja att boka tid med sig själv! I min kalender står det numera också möte med mig själv så som träning, yoga, massage, meditation, egen tid eller jobb med egna projekt. Det är ju min kalender och ingen annans, eller hur!? :-)
Detta har gjort att jag mår mycket bättre och jag har mindre stress i livet! Så ta vara på din tid för den är värdefull!

Så starta morgondagen med att boka in något bara för dig. I morgon står det downhill och att åka och titta på fjordar i Norge i min kalender, vad står det i din?

Kram
Johanna