3 steg till föryngring och mer glow!

Hej! 

Hoppas att allt är bra med dig och att du njuter i solen! 

Innan vi går in på 3 steg till föryngring och mer glow, så vill jag dela med mig av hur du lindrar huden om du har bränt dig i solen Du kan läsa om det här!

3 steg till föryngring och mer glow!

Hudvård är som bäst holistisk, och man behöver titta på sin hälsa, livsstil, tänka goda tankar och minska på stress, samt ha en bra hudvårdsrutin för att få en fin hud och för ett naturligt ansiktslyft. Visst finns det quickfix, men vill man göra en investering inför framtiden behöver man tänka holistiskt, där den sanna skönheten befinner sig!
För en yngre och stark hud är dessa tre steg viktiga: 

1. Näring och tillskott
För en strålande hud krävs det optimal näring. Huden får sin näring sist, och det kan behövas tillsätta extra näring om huden är grå och livlös.  
Flera faktorer beaktas vid åldrandet och det härstammar från vilken livsstil du lever, vilken hälsa du har, vilken miljö du lever i, vilken stress du utsätter dig för, samt vilka tankar du väljer att tänka m.m. Om du tappar livskraften, tappar du också din hälsa och ditt välbefinnande. Den utarmande energin, även om det är en naturlig del av åldrandet, kan lättas med vad du äter och stoppar i dig.

Mörka och gröna grönsaker samt betakarotener är näring för att minska takten på åldrandet. Även B3 är ett näringsämne som jag har tagit upp förut, som är extra viktigt för huden. B3 omvandlas till NAD (nicotinamid adenindinucleotid) i kroppen, vilket är ett koenzym som krävs för att mitokondrier ska producera energi. Genom att hjälpa till att förbättra din kropps mitokondriella funktion kan dina celler föryngra sig naturligt och mer effektivt. Med ett B3 tillskott kan du även få en så kallad flush, som hettar och framförallt i ansiktet och över öronen. Det är inget farligt, utan kan faktiskt vara bra för huden. Kapillärerna i huden vidgar sig och det kommer ut mer blod i huden vilket gör att slaggprodukter avges från hudcellerna, vilket gör att huden mår bättre och ser klarare ut.

2. Sömnen 
Skönhetssömnen är viktig och att du minst får 7-8 h sömn per natt. Att vila och sova bra är en av de viktigaste sakerna du kan göra för din hud, då dina hudceller regenererar när du sover. När du kommer in i REM-cykel går kroppen genom återhämtning i alla former, inklusive huden. Långvarig stress utan vila visar sig ofta på huden, som akne, eksem och förstidigt åldrande. 

3. Hudvårdsrutiner
Att vårda huden utifrån är också viktigt. Det är noga att du bara använder dig av ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter som inte belastar kroppen och huden ytterliagre. 
Några av de märken jag rekommenderar är Esse probiotic skin care, Mette Picaut, Dr Sannas och Rosenserien, Inika mfl. Idag finns det så många och bra produkter utan syntetiska ämnen i. Kemikalier hör inte hemma i hudvård! 

Ha en fin dag! 

Kram

Johanna – Din Hälsohero!