Idag är det kanelbullens dag och tänkte dela med mig av ett alternativ utan mjölk, mjöl, ägg och jäst. Dessa bollar inte bara smakar bulle de smakar som en hel bulldeg!
Jag brukar fullkomligt frossa i dessa! 🙂
Ingredienser
• Hasselnötter 0.75 dl
• Mandel 0.75 dl
• Vaniljpulver 1.5 tsk
• Kanel 0.5 tsk
• Kardemumma 0.5 tsk
• Dadlar 12 st
• Kokosolja 0.5 msk
Gör så här:
Mixa nötter av mandel och hasselnötter med vaniljpulvret samt kanel och kardemumma (enligt smak, men ett tips är att ta ganska rikligt med kardemumman)
Lägg 12 färska urkärnade dadlar med kokosoljan och mixa allt igen tillsammans. Rulla till bollar. Klart!
Hoppas att ni tycker som jag att det är underbart goda! 🙂
Ha en fin kanelbulle dag!
Kram
Johanna