Hur kommer ditt 2016 se ut?

nyår1

Så är det snart ett nytt år igen – 2016!

2015 har varit ett av de bästa året i mitt liv! Ja, det är faktiskt sant. Jag skapade det som jag vill ha det. Både privat och i mitt företagande.

Jag älskar verkligen livet och jag är en sådan där jobbig JA sägare och hurtbulle som människor kan reta sig på. Men jag älskar det liv jag har skapat och gör det som gör mig lycklig. Det ligger mycket slit och hårt arbeta bakom så klart, och det är ju själva resan som är det mest spännande. Målet är en bonus och som får mig att se tillbaks på vilken resa jag har gjort.

Jag älskar att hitta lösningar och nya spännande projekt i mitt företagande. Jag brinner verkligen för att se er växa, hjälpa er med hälsan och er livsstil. Hitta lösningar som passar dig personligen, både den mentala och den fysiska hälsan.

Jag älskar humor, och detta försöker jag återspegla i mitt förtagande och i mig själv hela tiden. Att skatta varje dag är något som gör mig lycklig och som även smittar av sig. Tänk på att det du uttrycker utåt till andra, kan smitta av sig och påverka fler än du tror. Så le och skatta, så blir det mycket roligare. Humor med en gnutta självironi, anti jante och lite allvar skapade jag min nya Hälsohero. Som du kommer att se mer av under 2016.

Hero+txt_webb

Jag brukar ställa mig frågan varje kväll vad jag har varit tacksam för under dagen. Både jag och min sambo frågar varandra och det är härligt att få fram vad min sambo har uppskattat mest under dagen. Det kommer upp saker som vi aldrig skulle sagt till varandra annars. Som gör att vi får fram en annan förståelse för vad vi tycker och tänker. Ofta så säger vi till varandra hur mycket vi uppskattar varandra och vad lyckliga vi är som har varandra och skapat det vi gjort tillsammans, alla resor, vårt hem, vår tillvaro och mycket mer. Detta har vi smittat över på barnen, när vi frågar vad de är tacksamma för, brukar de säga, att få vara här med er, är vi tacksamma för. Då värmer det i mammas hjärta. <3

Nu håller jag på att kartlägga hur jag vill att mitt liv skall se ut, 2016. Vissa saker vet jag kommer att hända, men det mesta kan jag ju faktiskt påverka.

Jag vet att jag kommer att fylla 40 år nästa år, herregud!!! 40 år!!!! Jag kommer ihåg när jag och mina syskon tog ut vår mamma på altanen på Vätö, utanför Norrtälje, mitt i natten, för att fira hennes 40 års dag. Jag tycker att det kändes som i går, men det är faktiskt 28 år sedan……

Jag skulle dock inte vilja vara 20 igen, den bästa tiden är just nu, helt klart. Kan man inte få stanna här några år, för att sedan gå vidare? Fast många säger ju att det är vid 50 livet börjar….så det är bara att hänga med och skapa det som jag vill ha det i stället, det låter bättre 🙂

Så vad kan du göra för att skapa ditt 2016 till ditt bästa år?

Jag brukar svara på följande frågor till mig själv:

Vad inspirerar mig mest?
På vilken plats älskar jag att vara på?
Vad skulle jag vilja göra om inga hinder fanns?
Vilken är min största utmaning just nu?
Vad vill jag göra som jag inte gör idag?
Vad är jag bäst på?
Hur prioriterar jag min tid bättre?
Vilka är mina kortsiktiga mål? (sätt upp 3 mål som skall vara klara inom 3-6 månader)
Vilka är mina långsiktiga mål? (sätt upp 3 mål som skall vara klara inom 6 mån-1 år)
Vilket är mitt nästa steg, och vad kan jag ta tag i direkt?

Definiera sedan varför du vill göra dina mål? För vem och varför gör du det? (Måla, skriv hur det kommer att kännas när du når ditt mål)

Skriv även upp dina ursäkter som kan tänkas komma – exempel kan vara:
-Jag har ingen tid.
-Familjen tar min tid.
-Jag har för mycket att göra.
-Det är ingen idé för jag lyckas aldrig ändå…..osv.

När du vet vilka ursäkter du har, skriv upp på en lapp vad du skall säga till dig själv i stället för ursäkterna.

Istället kan det låta så här:
-Jag har ingen tid – byt ut till: Jag har massa tid som jag inte gör något på, så då kan jag passa på att göra det som jag brinner för eller vill.
-Familjen tar min tid – byt ut till: Jag har en familj som jag kan dela mina mål till och vad underbart att få ha med dem på det här.
-Jag har för mycket att göra – byt ut till: Nu när jag prioriterat min tid så kan jag få tid att göra det som tar mig till mitt mål.
-Det är ingen idé för jag lyckas aldrig ändå – byt ut till: Jag har massa mod att klara det här, jag skall lyckas.

Mental träning är nyckeln och att du tror på det du vill och det du brinner för. Gör ett litet steg i taget, lite bättre varje dag, så kommer du stå där om ett år och titta tillbaks på din lapp med ett leende, vad du skrev att du ville ha mer i ditt liv under 2016.

Just do it!

Jag önskar dig ETT GOTT NYTT ÅR och en massa INSPIRATION mot ditt MÅL 2016!

Stor kram
Johanna