Uppe innan tuppen!

IMG_0748

God morgon!

Jag brukar alltid gå upp tidigt och är en förutsättning om jag skall hinna med allt jag vill göra under dagen. Driver just nu 2 företag och det är en del pyssel med det.

Började dagen med lättare stretchningsövningar, ett nödvändigt ont och underbart att börja dagen med.

Nu har jag tagit fram alla grönsaker som jag skall ha till min juice, underbart härliga antioxidanter och näring.

IMG_1069

Jag skall också göra god hirsgröt med blåbär och mandelmjölk som jag nu skall göra i min mjölkmaskin. Sist men inte minst massa superfoods på gröten är ett måste. Har röda bär, camu camu, bipollen, nypon, macka och solroslecetin.

Bipollen:
Bipollen är klumpar av hanfröer och nektar från de växter som blivit besökta av biet. Bina transporterar bipollen till bikupan. Där skrapar de av en del av det insamlade pollenet från sina ben. Bipollenet ramlar då ner i små behållare undertill. De tar inte skada av detta och får naturligtvis behålla tillräckligt med pollen själva. 
Bipollen innehåller massa näringsämnen, ca 205 bioaktiva ämnen, 16 vitaminer, 27 mineraler, och 22 aminosyror. Dessutom är koncentrationen av vitaminer högre än grönsaker. Bipollen innehåller också de flesta enzymer och koenzymer som kroppen behöver. Enzymer är katalysatorer som styr processer i kroppen och för att kunna smälta och tillgodogöra sig näringen i maten. Utan enzymer kan inte kroppen ta upp livsnödvändiga vitaminer, mineraler och proteiner. Så en bra start på dagen!

IMG_1074

Men först vatten med citron i och sedan min “goda” Johanna drink, gjord på massa gurkmeja, ingefära, kanel, korngräs m.m. så tarmen kommer igång!

IMG_1045

IMG_1047

Kram