Denna Raw Sushi är rik på omega 3 samt en del protein och massa härliga grönsaker. Perfekt mat under sommaren att ta med dig till stranden.
Ingredienser:
Nori
wasabi
Ingefära
Tamari
Ris samt fyllning:
- Casheasmör 3 msk
- Blomkål 1 st
- Äppelcidervinäger 1 tsk
- Örtsalt 1 nypa
- Vatten 2 msk
- Morot 3 st
- Avokado 1 st
- Paprika 1 st
- Gurka 1 st
- Spenat 100g
- Kikärtsmos – efter smak
- Alger – efter smak
- Syrade grönsaker -efter smak
Gör så här:
Lägg 1.5 dl kikärtorna i blöt i 15 h samt 1.5 dl Cashewnötter i blöt under 10 h.
Mixa de i en mixer när de är klara till ett smör och tillsätt vitlök och örtsalt.
Blötlägg Wakame alger eller Dusealger tills de bli mjuka.
Skär grönsakerna till lång strimlor.
Kör blomkålshuvudet i en matberedare tills det blivit finhackat. Blanda “risets” ingredienser med varandra och tillsätt vatten tills den blir fast och krämig. Ta riset och lägg som en slät massa i Nori rullen.
Bred de mosade kikärtorna över riset och lägg sedan på grönsakerna samt algerna samt de mosade kikärtorna. Rulla sedan ihop sushi rullen och skär den i små bitar likt Sushi rullar. Viktigt att du har en vass kniv för bästa resultat.
För extra god smak och bra bakterier för magen kan du lägga i lite syrade grönsaker så som rödkål eller syrad morot. Ätes med Wasabi samt ingefära och doppas i Tamari.
Exakt så är det Stefan, den tjejen måste ha varit bra 😉
Jag lärde mig för några år sedan av en tjej att det är viktigt att kolla att inte örtsaltet innehåller natriumglutamat, mononatriumglutamat eller E621.
Dessa tre, som för övrigt är samma substans, har en väldigt negativ inverkan på kroppen. Speciellt för vuxna och barn med ADHD.
I asiatiska länder kallas det “magi powder” och man kan ju fråga sig varför….