En mycket proteinrik tallrik, full med mineraler och kostfibrer för en ökad mättnadskänsla. Mycket bra efter ett hårt träningspass!
Detta behöver du för 15-20 st kikärstbullar och en portion pasta:
Kikärtsbullar (15-20st)
- Kikärtor 1 dl okokta
- Linfrön 1 msk
- Psylliumskal 1 msk
- Olivolja 2 msk
- Vitlök 1 st
- Rödlök 1/2
- Persilja 1 kruka (färsk)
- Soltorkade tomater 2 st
- Citron 1/2
- Vatten 2 msk
Zucchinipasta (1p)
- Zuccini 1/4
- Örtsalt 1 nypa
Blötlägg kikärtorna i ca 10h.
Hacka lök, vitlök och tomat till mindre bitar och tillsätt sedan i “smeten”. Pressa en halv citron över, och smaka sedan av med salt och persilja. Tillsätt eventuellt vatten för en lösare konsistens.
Dela zucchinin i fyra delar och skär sedan spagettiliknande strimlor med hjälp av en osthyvel, potatisskalare eller en Spiral från Lurch. Strö lite örtsalt över för mer smak.
Tips!
Blötlägg gärna en större mängd bönor samtidigt, och frys sedan in överskottet i portionspåsar. Perfekt snabbmat!
Näringsinnehåll
Zucchini är ett fantastiskt livsmedel, vars näringsinnehåll är mäkta imponerande. Zucchinin innehåller exempelvis mangan, magnesium, kalium, koppar, folat och fosfor. Den innehåller även rikligt med fibrer, vilket bidrar till en ökad mättnadskänsla.
Pumpafrön innehåller drivor utav nyttigt fett, samt även enorma mängder protein. Hela femtio procent utav pumpakärnan består utav protein. I och med ovanstående lämpar sig pumpakärnan extra väl i samband med träning, då proteinet påskyndar och underlättar vad gäller musklernas uppbyggnad efter hård, nedbrytande träning
Kikärtor är rika på proteiner, mineraler och kostfibrer, och uppskattas därför oerhört utav vår kropp. Genom att tillföra kikärtor i små mängder i sin dagliga kost, sägs förbättra insulin- och blodvärden på endast en vecka. De verkar aptitreglerande, främjar en god tarmhälsa och skyddar hjärtat, lungorna och nervsystemet tack var en unik sammansättning utav antioxidanter.