fbpx

Kan vitlök göra att min hud strålar?

Just nu är det många som går med förkylningar och med infektioner, då brukar jag rekommendera vitlök!

Men kan vitlök även göra att huden mår bra och strålar? 

Men först lite tips om hur du skyddar huden mot föroreningar som jag ger i tidningen Kurera! 

Kan vitlök göra att min hud strålar?

antibiotika, antioxidant, arom

Vitlök har massa hälsosamma fördelar! Det är rikt på inulin, ett växtfiber som både ger näring och hjälper till att dina goda bakterier mår bra i tarmen. Det är också laddad med allicin, som stöttar ditt hjärt-kärlsystemet. Vitlök är även bra för att främja en viktminskning. Men hur är det med huden, funkar den även där? 

– Ja, den funkar även för huden! 

Genom att du äter vitlök så gynnar du dina goda bakterier vilket även kommer gynna till en bättre hud. Du kan även lägga en vitlöksmask på huden! 

Vitlök har en renande effekt. Varje dag utsätts huden för saker som kan göra att du åldras fortare. Solens strålar, gifter och nedsatt näringsupptag i tarmen är bara några av dem. Då kan du behöva både äta den och använda den som en mask! Inifrån och ut!

Vitlök reglerar hudens pH värde, den återfuktar en torr hud och kan normalisera överaktiva talgkörtlar. Den är renande på huden och den förbättrar hudens blodcirkulation, vilket i sin tur ökar syresättningen av hudens vävnader. 

Mask
Gör en mask av den och lägga den på ansiktet. 

  • 3 matskedar honung 
  • 2 matskedar vit lera
  • Rosenvatten (tills det blir en jämn smet)
  • 3 vitlöksklyftor

Mixa eller mosa vitlöken.
Blanda sedan vitlöken med leran och honungen.
Avsluta med att droppa i rosenvatten och gör det till en jämn smet. 
Använd dig av en pensel att applicera ut den över ansiktet och låt den sitta på under 15 minuter.
Obs! Lägg den inte nära ögonen, det kan rinna och bli irriterande. Är du känslig applicera i armvecket 24 h innan för att testa hur det känns. 

För mer tips följ mig gärna på Instagram johannabjurstrom och holistichealthacademy.se 

Just nu har jag ett specialerbjudande, halva priset då jag vill hjälpa fler på Beauty Mastery Program! 

Så här säger Jenny Hagelind om programmet!
“Jag har följt alla stegen i Beauty Mastery Program sedan starten, och jag ser mycket trevliga resultat. Jag gör en ansiktsbehandling på salong ungefär varannan månad, och häromveckan var det dags igen. Min hudterapeut undrade vad jag hade gjort, eftersom jag hade en sån fin lyster i hyn, mycket mindre kråksparkar och överlag mycket fräschare hud! Och vänner frågar om jag har börjat gjort fillers ? (något jag aldrig skulle göra..) Känner mig överlag så mycket piggare och fräschare! Roligt att kunna berätta om detta program då, när man verkligen ser resultat” – Jenny Hagelind 

Ha en fin dag! 

Kram
Johanna – Din hälsohero! 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer