fbpx

Johannas 10 nycklar

10 nycklar till en bättre hälsa och livsstil
Kropp och själ strävar efter balans och hälsa, det kallas homeostas. Kropp och själ når jämnvikt och hälsa när näringsintaget och kroppens behov av glädje, avslappning, frisk luft (syre) och solljus tillgodoses.
Jag har arbetat fram dessa 10 nycklar för att du lättare skall kunna reglera din och andras hälsa för att uppnå optimal balans. Vi kanske behöver mer av något och mindre av något annat. Då vi alla är individer är det viktigt att man tittar på vad just DU behöver mer eller mindre av.

Var står DU på hälsoskalan?
Jag har tagit fram hälsoskalan för att man lättare skall kunna sätta en siffra på hur man mår just nu, och sedan var man skulle vilja vara på skalan.

Var på hälsoskalan befinner jag mig nu och vart vill jag befinna mig?

Hälsoskalanpng
Mycket av vår hälsa bygger på att mage och tarmar fungerar som de ska. Med en balanserad och funktionell tarm kan kroppens reningsorgan fungera optimalt. Lymfa, lever, njurar och lungor, tillsammans med andra organ, samspelar med kroppens olika system. När du har balans och optimerad funktion i tarmen och i dina inre organ kommer du att känna dig piggare och ha mer ork, samtidigt som hud, hår och naglar blir friskare och starkare.
Det är viktigt att hitta en hälsosam livsstil som passar dig och verkligen stärker din hälsa kontinuerligt, i stället för en tillfällig diet som ger kortvarigt resultat.
Skapa din egen livskraft!

 

Kort om Johannas 10 nycklar10nycklar*

1. 1 Rening av kroppen

80-85% av vårt immunförsvar sitter i mage/tarm. Därför är det extra viktigt att göra en rening av kroppen.

2.    2. Ge kroppen optimal näring

Rätt näring är viktigt, men ännu viktigare är att veta exakt vad DU behöver. Alla ser vi olika ut, även inuti kroppen. Vitaminer, mineraler och enzymer är ämnen som styr kroppens funktioner och processer.

3.     Syra-bas balansen i kroppen
Ett lågt pH-värde i kroppen sliter på muskler och ligament. Om man har ett lågt pH-värde släpper skelettet ifrån sig kalcium för att kompensera och göra den sura vävnaden mer basisk. Om skelettet släpper för mycket kalcium drabbas man tillslut av benskörhet. Vi vill ha en så bra miljö som möjligt för cellerna. Olika organ i kroppen behöver olika pH-värden. Blodet är alltid lätt basiskt med ett pH-värde på 7,365.

4.  Minimera inflammationer
Om du har mycket inflammationer i kroppen får du svårt att prestera optimalt och hålla dig frisk. Nya rön säger att inflammation är grunden till påskyndat åldrande och att det ger upphov till svårare sjukdomar. AGE/ALE som är försockrade proteiner, triggar igång inflammationer i kroppen. Dessa bildas vid upphettning, rostning, bestrålning, mikrovärmning, vid intag av kött, sädesprodukter, olika smaktillsatser, mjölkprodukter och framför allt mjölkpulver.

5.  Drick rent vatten
Utan vatten skulle våra kroppar aldrig kunna fungera. Att dricka rätt sorts vatten hjälper kroppen att på bästa sätt sköta livsviktiga processer och hålla igång alla våra organ.

6. Motion och rörelse
När du rör dig får du ökad cirkulation, livsglädje och livskraft. En viktig del med motion och rörelse är att det stimulerar och stärker skelettet. Att röra på sig är lite som att sätta på en motor, det startar en mängd processer som är bra för dig. Du känner dig genast piggare och starkare. Blodcirkulationen ökar och cellerna kan ta upp mer syre.

7. Positivt tänkande
Obearbetade känslor och tankar skapar negativ stress i sinne och kropp. Ger man inte uttryck för sina känslor, tankar och attityder så undertrycks de tillslut till olika delar av kroppen. Efter ett tag skapas blockeringar i kroppens energicirkulation och man upplever då obehagskänslor, spända muskler och smärtor. Om vi lever med dålig attityd, negativa tankemönster och undertryckta känslor så kommer det förr eller senare att påverka kroppen negativt. Det är därför oerhört viktigt att man bearbetar negativa tankar och på så vis kommer till insikt, accepterar och kanske förlåter så att man kan gå vidare. Jag ger dig tips och verktyg som du kan använda för att börja bearbeta din stress och oro samt öka din självkänsla och ditt medvetande.

8 . God sömn
Vi sover ca en tredjedel av vårt liv. Helst skall vi sova 7-9 timmar per natt. De första timmarnas sömn är viktigast för hjärnans och kroppens återhämtning. Vi behöver olika sömntid beroende på ålder. De flesta vuxna behöver 7 – 8 timmars sömn per natt.

9. Djupandning
Andningen påverkar oss så mycket mer än vi tror. Förutom att ge syre till kroppen är andning vårt sätt att utsöndra koldioxid och många slaggprodukter som skapas i kroppen. Djupandas vi inte dagligen kan det lätt leda till muskelspänningar, försämrad cirkulation, dåligt humör samt problem med matsmältning och ämnesomsättningen.

10. Sol och luft
Solen har en positiv inverkan på hela människan. Den påverkar oss på ett positivt och bejakande sätt. Allt känns lättare och livet känns roligt när solen skiner. Den gör även att vi bildar det viktiga D-vitaminet. Att gå ut i naturen en solig och klar dag, titta upp mot himlen och tänka positiva tankar gör så att din kropp kan producera det viktiga hormonet serotonin, som är vårt ”lyckohormon”. Hos de allra flesta är serotoninet för lågt och det kan leda till bland annat depressioner. Människan behöver serotonin för att må bra och för att vara glad och lycklig.

I min coachning ingår alltid klara mål vilken av nycklarna du behöver för att komma längre upp på skalan. Behöver du mer näring, så ser jag till att du får det du behöver i form av rätt kost eller som näringstillskott.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer