Vegansk & Glutenfri Morots och blomkålssoppa!

Jag älskar att göra soppor på vintern, det är både nyttigt, enkelt, gott och värmer! Jag tänkte dela med mig av en super god morots & blomkålssoppa som är super enkel att göra! 

Vegansk & Glutenfri Morots och blomkålssoppa

Recept för 4 personer. 

Ingredienser:

– 2 stora morötter
– 285 gram hackad blomkål
– 2 msk valfri olja (att ha på grönsakerna)
– 1,5 tsk currypulver
– 1 tsk salt
– ½ tsk vitlökspulver
– ½ tsk gurkmeja
– ¼ tsk svartpeppar
– ¼ tsk rödpeppar chiliflingor
– En burk kokosmjölk
– 2 msk tomatpuré
– 1 tsk currypulver 
– 3 torkade lagerblad (valfritt, för smak)
– salt och peppar efter smak (tillsätt mer eller mindre till smaksoppa när den lagar mat)
– 1-2 grönsaksbuljonger
– Vatten efter önskad konsistens. 

Instruktioner:


1. Värm ugnen till 200c. Hacka blomkålen och morötterna i bitar, lägg dem på en stort bakplåt och häll över valfri olja, currypulver, salt, vitlökspulver, gurkmeja, svartpeppar och chiliflingor.


2. Stek grönsakerna i 30-40 minuter tills grönsakerna är mjuka inuti och börjar få lite färg. Ta ut grönsakerna från ugnen och låt svalna till rumstemperatur.


3. När grönsakerna har svalnat, lägg dem i en mixer. Häll i burken med kokosmjölk och mixa tills den är jämn och inga stora bitar grönsaker finns kvar.


4. Tillsätt sedan de blandade grönsakerna och kokosmjölken i en stor kastrull tillsammans med vattnet, grönsaksbuljongen, tomatpastan och lagerbladen. Rör om och koka upp. Sänk värmen, täck över potten och låt soppa sjuda i 5- 10 minuter tills det värms upp hela tiden. Ta bort soppan från värmen och servera! Hoppas det smakar 😉

Kram

Johanna- Din hälsohero