Choklad & pepparkaks tryfflar! (vegan & glutenfritt)

Hej! 

Nu börjar vi snart närma oss vintern och julen, då kan jag tycka att det ibland är extra svårt att hitta bra alternativ på enkla nyttiga julrecept för oss veganer som dessutom är glutenfria.

Jag tänkte dela med mig av ett smarrigt jul recept på super enkla choklad och pepparkaks inspirerade tryfflar som dessutom går väldigt snabbt och är väldigt enkla att göra! 

Ingredienser: 

  • Ca 1.5 dl  Råa valnötter eller mandlar
  • 1.5 dl Havregryn (glutenfria)
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Ingefära (malen)
  • 1/8 tsk Salt
  • 10 stora Dadlar
  • 1 msk Vatten
  • 1/2 tsk Vaniljextrakt
  • 2.5 dl Vegansk choklad (helst även raw)
  • 1 tsk Kokosolja
  • 1 msk Valfri sötning. (valfritt, beroende på hur sött du vill han det)

Gör så här: 

1. Kombinera de råa nötterna, havregrynen, kanel, malen ingefära och salt i en matberedare. Blanda till det blir som en smulad blandning.

2. Tillsätt dadlar, valfri sötning, vatten och vaniljextrakt i matberedaren. Blanda tills det blir en klibbig degliknande konsistens. Degen ska vara tillräckligt klibbig för att nypa ihop med händerna. 

3. Lägg ut en bakplåt eller tallrik med bakplåtspapper på. Rulla degen till små bollar och lägg på bakplåtspappret.

4. Smält chokladen och kokosnötoljan blandat med hjälp av ett vattenbad, rör om tills chokladen har smält.

5. Doppa varje degboll i smält choklad. Placera varje tryffel på bakplåtspappret. (Tips: du kan även toppa med något du gillar). Förvara i kylen i 15 minuter eller tills chokladen stelnar. 

6. Njut! 

Jag hittade inspiration till receptet från www.purelykaylie.com 

Hoppas att du fick lite inspiration! 

Kram

Johanna- Din hälsohero