fbpx

Johanna Bjurström Blogg

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Har du värk i kroppen?

gurkmeja

Gurkmeja kan stoppa inflammationer och lindra värk!

Just det, gurkmeja är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper. Enligt forskning ger den skydd mot hjärt- & kärlsjukdomar, alzheimer och har i laboratorieförsök visat sig hejda tillväxten av olika sorters cancer som tex bröst-, lung- och hudcancer.

Gurkmeja ingår i den nya inflammationsdämpande IFD-maten.

Om du ständigt går med värk och är ofta sjuk rekommenderar jag följande varje morgon:

Blanda en drink bestående av:
2 tsk gurkmeja (krydda)
1 tsk ingefära (krydda)
1/4 tsk kanel (krydda)
1 nypa cayennepeppar (krydda)

Blandas med ca 2 dl vatten eller 2 dl osötad äpple juice (om det inte funka med bara vatten, på grund av att smaken blir för otäck). Var noga med att kryddorna är ekologiska (annars får de bestrålas över 80 C, då den mesta näringen försvinner.

Även gott i matlagning och smoothie!

Smaklig spis!:-)

Kram
Johanna

Om inga hinder finns!

Kreta 2016 2

Nu har jag landat på Kreta och nära Chania. Så underbart och början på en dröm. Jag har nämligen en vision som jag burit på länge. Att vara rörelsefri i mitt arbete. Så just nu lever jag min dröm, men skall bara utveckla den lite mer. Så nu är jag här.

Men hur är det då att vara själv?

Att jag är själv är något jag helt och hållet har valt själv. Detta är en stor utmaning för mig då jag alltid behöver prata någon. En stor social prick som jag är. I går tänkte jag att kommer jag verkligen klara detta, att vara själv vecka?! Men en vecka, vad är det. Jag känner redan nu att detta är behövligt för mig! haha

Kreta 2016 3

Kreta 2016 1

Anledningen till att jag åker, är att jag skal hitta inspiration att sätta mig ner att skriva nya utbildningar, nya coachning program och skapa nya saker. Det får jag inte riktigt lugn och ro till hemma, så detta är ett första försök att få mer inspiration. Jag har redan kommit i gång. Dock är internet lite si och så här nere, men gud vad skönt det har varit! Det skall jag ta med mig när jag kommer hem. Lägga undan telefonen efter kl 19.00. Vi är ett sådant Dopamin-törstigt folk där ute. Varje gång vi får ”likes” på FB eller får bekräftelse på våra inlägg sprudlar det Dopamin. Dock gör det att kroppen söker efter mer och mer. Så tillslut behöver vi kickarna för att bli tillfredsställda överhuvudtaget.
Vi tar upp vår telefon ca 160 ggr per dag eller totalt en livslängd på 34 år. Så gör som jag och utmana dig själv. Stäng av din telefon efter kl 19.00 och ta bara upp den om du verkligen behöver. Avsätt tid för att vara ute på sociala medier i din almanacka. Detta är även en utmaning för mig, och den prövar jag här och nu! Är du med?

Vad skall jag då göra här?

Jag skall sitta och skriva, för hand! Skall även sätta av tid för att bara läsa, läsa böcker som jag inte har hunnit med under året som varit. Inte alla gånger jag gör det numera. En utmaning för en dyslektiker. Men skam den som ger sig!

I morse var jag ute och sprang i värmen och efter det har jag ätit en stor och mogen avokado med grönsaker. Det gröna smakar helt annorlunda här nere och jag passar på att äta massor. Vattenmelonen skall vi inte prata om, mumma!

Kreta 2016 4

Kreta 2016 5

Ni tänker säkert, Johanna har fått en 40 års kris? Haha. Men kalla vad det vill, oavsett så lever jag det livet jag vill! Gör du det? Om inga hinder finns? Vad skulle du då göra?

Vi hörs snart igen!

Kram
Johanna

40 det nya 30!

Mitt kalas 20

Jag hade inget kalas när jag var 30, så nu tänkte jag att jag skulle slå till när jag blir 40! Förra lördagen slog jag till! (fyller dock inte förrän den 15 juni).

Mitt kalas 21

Jag valde Hellasgården, utanför Stockholm. Nära vattnet och helt fantastiskt fint! Passar mig perfekt!

Finaste Pia Kollin gjorde en så underbart god rawfood buffé och så fantastiskt att jag blev helt tårögd. Gästerna var också helt tagna av den goda buffén! Kan starkt rekommendera hennes mat och catering! Hennes son Oscar var med och hjälpe till och tusen tack för ert engagemang!

Buffén bestod av:
Sötpotatisnudlar med pumpa- och myntasås
Groddar
Grönkålschips
Tamarindrostade mandlar
Raw burgare
Cannellonirullar
Gröna baby-blad
Marinerad broccoli
Paranötost & kex
Chokladtårta helt raw!

mitt kalas mat

Mitt kalas mat2

mitt kalas mat5

mitt kalas mat6

Mitt kalas mat7

Min bror Jesper stod för underhållningen som vanligt och är verkligen helt underbar på detta. När han kom ut ur mammas mage, drog han redan då ett skämt. 🙂 Han är född komiker och jag verkligen älskar hans humor (måste vara för att den är lik min). haha

Mitt kalas9

Min kära mor var kreativ som vanligt! En hel blombukett/hink med mitt liv i form av olika symboler och en bok om mitt liv de senaste 40 åren. Du är fantastik kära mor! Inte undra på att jag är så kreativ, är så tacksam att du gett mig denna kreativa sida och inspiration!

Sedan höll Ulf (mammas man) ett tal om mitt favvolag Öis och vad som hände 1985…..dock är jag född 1976, men det var ju ett viktigt år för oss Öis fantaster så förstår varför det handlade om 1985, eller så har han helt missat att jag fyller 40 😉 haha

Min far höll ett tal om att 40 är det nya 30, och att vi numera tar med både våra barn och föräldrar när vi firar. Jag känner mig inte som jag vore 40, utan mer som 30! Min kära far har alltid varit inspirerande när det gäller att driva företag och Project. Samt både mor och far har humor som har varit viktigt för dem som mig. Så tack för att ni har givit mig allt detta och att ni är de bästa föräldrar man kan önska sig!

Det var så underbart att ha sina nära och kära med mig den kvällen. Jag älskar att dela med mig av saker. Så på baksidan av bordsplaceringen har jag skrivit varför varje person är speciell för mig. Jag delade även ut några nycklar som jag tyckte att varje person behövde – Mina 10 nycklar. Avslutade med en affirmation, som de skall säga till sig själv varje dag. Tycker vi affirmerar för lite i denna världen.

Födelsedagkortmitt

mitt kalas 10

Mitt kalas 17
Mina kära bröder, man och svägerska.

Mitt Kalas 18
Jag och mina älskade barn!

mitt kalas 13
Min bror Jonas filosoferar med Louise.

Mitt kalas 15
Finaste Staffan och Anette förgyllde min dag!

mitt kalas 14
Självaste kocken Pia med Anette.

Mitt kalas 11
Härliga Eva, Christina och Pia.

Mitt Kalas 16
Mammas fina skylt hon gjorde för kvällen.

Mitt kalas 19
De viktigaste männen i mitt liv.

Mitt kalas 22
Fina Catherine, Petter och Maria.

Kvällen fortsatte med danstävling i vem som kunde dansa fulaste, vilken tur att jag inte vann den 😉

Tack alla som var med och förgyllde min dag! Än är jag inte 40, (11 dagar kvar) men längtar nu tills jag är där! Så 40 hit me!
Vill ni se mer bilder från festen kan ni göra det på #johannabjurström40år

Kram
Johanna

Sallad med het paprikasalsa

Skärmklipp 2016-05-31 12.55.13

Många som är hos mig på coachning har svårt att hitta snabba rätter som även barn tycker om. Denna är både enkel och god 🙂

Paprikasalsa:
1 färsk chili röd
1 röd paprika
2 morötter
1 msk tamari
1 msk kallpressad olivolja
2 msk solrosfrön
1 klyfta vitlök

Sallad:
1 avokado
1 röd paprika
1/4 gurka
gräslök
2 msk solrosfrön

Mixa alla ingredienser till paprikaröran i en matberedare. Hacka alla grönsaker till salladen och servera i en skål med paprikasalsan.

Hoppas att du gillar den!

Kram
Johanna

Har du fått i dig citronsyra idag?

avokado
Citronsyra finns i det mesta, glass, färdig mat, läsk, bubbelvatten osv. Så köper du mycket mat från restauranger eller färdig förpackade rätter i matbutiken, innehåller de oftast citronsyra. Dock inte från citron, utan den odlade (Aspilligus niger) som också kan kallas E330.

I torsdags i förra veckan hade jag svårt att få till en bra lunch, så sprang in på ICA för att plocka mig en sallad från lösvikt. Jag fick en chock när jag började läsa vad de olika byttorna innehöll. De bestod inte bara av bönor eller avokado, utan också massa E-nummer och en massa citronsyra.

Är detta verkligen rimligt? Är det inte avokado jag köper? Istället får jag i mig en hel del citronsyra antagligen bestående av Aspilligus niger (odlad mögelsvamp). Vi tar det som en självklarhet att det skall vara helt rent.

Läs alltid på innehållet på det du köper och undvik E-nummer och citronsyra så långt det går!

Många allergier kan bero på att du dagligen äter odlad form av citronsyra och njurarna belastas negativt av detta.

Vem är med mig för en citronsyrafri vardag?

Kram
Johanna

Ut och spring med dig!

trupotential_banner

Nu när solen skiner, flytta ut din träning! Börja spring i stället. Det viktiga är att du har rätt löpteknik och förutsättningar.

Det är många av oss som ser löpning som ett bra sätt att träna, men om du springer fel kan du både skada din kropp, och inte heller få så mycket ut av din joggingrunda. Här är 6 tips på hur du optimerar din springtur:

1. Värm upp! Uppvärmning är A och O. Inte minst för att du kan skada dig allvarligt om din kropp inte är tillräckligt uppvärmd, men också för att om du börjar springa direkt, så kommer kroppen se de första 10 minuterna av ditt springpass som uppvärmning, vilket gör att du inte får lika mycket ut av din träning.

2. Glöm heller inte att stretcha. Många tror att träningen slutar när man slutar springa, men stretching är en väldigt viktig del. Jag rekommenderar att stretcha lite lätt efter rundan och sedan när du vaknar morgonen efter att du sträcker och stretchar lite mer.

3. Topprestanda är direkt knuten till regelbundna träningstider, så försök att hålla sina joggingturer ungefär samma tid på dygnet.

4. Backträning är ett toppenbra sätt att förbättra din snabbhet.

5. Tänk på andningen, andas långsamma, djupa andetag.

6. För att optimera din löpning, ha en mer “sittande” ställning när du springer. Hellre små korta steg och en still överkropp.

Börja med 10 minuter i taget för att sedan öka upp mer och mer för varje dag. Och glöm inte att fylla på med bra bränsle. Som kokosolja, avokado, olivolja och nötter. Spenat och gröna blad och framför allt rödbetsjucie som har en prestationsökande effekt.

Lycka till!

Kram
Johanna

Bästa morsdags presenten!

inspiration Johanna

Hej på er!

Jag håller på att förbereda mig för min föreläsning som jag skall hålla i Malmö nu på tisdag. Den kommer att ta upp exempel vi känner igen från vardagen. Du kommer får lära dig mer om vem du är och hur du själv kan reglera din hälsa med ett verktyg jag tagit fram, mina 10 nycklar. Johannas 10 nycklar Men även massa annat kul!

Johannasnycklar

Det finns fortfarande platser kvar och det skulle vara superkul om du skulle vilja komma! Eller varför inte ge din kära mor detta i morsdags present! 🙂

Varmt välkommen den 24:e maj i Malmö. Tid. 18.00-20.00. Sofielundsvägen 5 (Fryshuset).

Du anmäler dig via länken nedan, eller betalar med swish: 123 609 41 48

Ja, vad kul! Jag vill anmäla mig här!

Du kommer även få tillgång att köpa min bok på plats 🙂

JBbok-768x1038

Ville även passa på att inspirera dig ytterligare genom att ge dig själv eller någon du känner den mamma allra bästa presenten, kanske en hel utbildning i de 10 nycklarna som kommer få dig att välja rätt val i vardagen och hur du själv kan reglera din hälsa. Den startar den 30 maj och du har mig som lärare under hela kursen. Den är webbaserad så du kan läsa den vart du än bor i Sverige. Webbutbildning Johannas 10 nycklar

Vi ses på tisdag i Malmö!

Ha en superfin helg!

Kram
Johanna

Tacotallrik med guacamole och tomatsalsa

Taco

Jag älskar ju Rawfood och det finns så mycket fördelar med att äta råkost.

Det som du mest får ut är just att du får i dig många bra enzymer som du inte får i dig om du äter uppvärmd mat. Då dessa förstörs vid uppvärmning över 42 grader.

Enzymer behövs för att vi ska kunna tillgodogöra oss näringen från kosten.

Enzymer sätter igång kemiska reaktioner i kroppen och fungerar som katalysatorer.

Enzymerna behövs för nedbrytningen av maten.

Näringsämnen kan inte vara verksamma i kroppen utan enzymer.

De mentala och fysiologiska funktionerna i kroppen styrs av enzymer.

Alla levande celler innehåller enzymer.

Det finns enzymer i levern som har en avgiftande förmåga.

Vid brist av enzymer kan det leda till obalans och sjukdom i kroppen. 

Så idag vill jag dela med mig av ett gott recept. Det är ju fredag och varför inte utmana er där hemma med att byta ut den traditionella “tacokvällen” med på Rawfood taco! 🙂 Tänk på att allt du köper in skall helst vara ekologisk för ännu bättre näring och renhet.

Du behöver för 2 personer:
1 st mixer eller matberedare. En handmixer funkar utmärkt också.
Mixa av grönsaker som du lägger upp i skålar: Majs, tomater, gurka, paprika osv (som “vanlig” tackos).

Ingredienser
Tacofärs 2 portioner
2 dl Valnötter
1 msk Spiskummin
1 msk Oregano
1 tsk Paprikapulver

Guacamole 2 portioner
2 st Avokado
1/2 Tomat
1/2 Rödlök
1/2 Citron
1 st Vitlök
1/2 tsk Paprikapulver

Tomatsalsa 2 portioner
3 st Tomater
1 st krossad Ananas
2 msk Olivolja
1 st Rödlök
1 st Vitlök
1/2 citron
1 tsk hackad Röd chili
1 st Äppelcidervinäger

2 st Salladsblad att använda som tackoskal.

Denna måltid har en stark antioxidativ effekt, som skyddar våra celler. 
För att göra tacofärsen så mixar du nötterna till smulor i en mixer eller i en matberedare. Blanda samman kryddorna med nötmixen och tillsätt lite vatten och mixa igen tills det blir en fast massa, likt färs.

För att göra guacamole, delar du avokadon och gröper ut köttet och mosar den med en gaffel eller om du hellre vill mixa den med en handmixer. Tillsätt hackad rödlök, vitlök och tomat. Mixa sedan samman till en slät smet. Pressa över lite citron och tillsätt paprikapulvret.

Tomatsalsan blir god om du hackar tomaterna och löken i mindre bitar. Pressa vitlöken och blanda samman denna med tomat, lök och ananasen. Tillsätt olivolja och äppelcidervinäger. Sist pressar du över saften från citronen.

Lägg nu tackofärsen i ett stort salladsblad och lägg över de grönsaker du vill ha på. Toppa med guacamole och tomatsalsa.

Näringsämnen:
Rödlöken liksom all typ utav lök, är supernyttigt för vår kropp. Optimalt är att inkludera någon form utav lök i sin dagliga kost. Förtäring utav rödlök medför särskilt goda hälsofördelar. Rödlöken innehåller quercetin än andra löksorter. Quercetin är en stark antioxidant och är antiinflammatorisk, virushämmande och antibiotisk. Den ansens även kunna lindra inflammationer i lungorna, samt stärka lever och blodkärl. Rödlöken innehåller även starka svavelföreningar som allicin och allylpropylsulfid. Dessa bidrar till att stärka kroppen mot infektioner, motverka parasiter i tarmen samt reglera blodsockervärdet.
En del blir väldigt gasiga i magen när de äter lök. Det kan bero på att du har bortfall av ett enzym, som heter “DAO”. Man kan tillsätta detta enzym så kommer du också kunna bryta ner löken bättre.

rödlök

Valnötter innehåller över 60% fleromättat fett, uti vilket Omega-3 samt Omega-6 återfinns. Några utav de hälsofördelar som kan nämnas som en följd utav ökat intag utav dessa nyttiga fetter är att de kan förebygger hjärt-och kärlsjukdomar. Dessa nyttiga fetter avhjälper även en trött och glåmig utsida, då de sägs ge huden en ny lyster samt ökad smidighet, samt även stärka både hår och naglar.

Vanöt

Tomaten innehåller C och A-vitamin samt mindre mängder kalcium, magnesium och järn. Ångkokar du dessutom tomaterna lite grann, bildas det nämligen lycopen. Lycopen gör oss lyckliga och bidrar även till att stärka kollagenproduktionen och skydda huden mot UV-strålar.

Tomatoes

Ha en underbar fredag och våga prova något nytt! 🙂

Kram
Johanna

Är min solskräm säker?

Vilken härlig sommarvärme vi haft under några dagar, underbart! Vi här i Norden behöver verkligen solens strålar, för att bilda det viktiga D-vitaminet som vi får alldeles för lite av här uppe.

När solen kommer fram uppmanas vi att skydda oss från solens starka strålar. Men är det verkligen så bra tro?

Jag har arbetat som hudterapeut under 16 år och när jag gick min utbildning så fick jag lära mig att det är oerhört viktigt att vi skyddar oss, helst med Sunblock (spf 50).
Jag började forska i det här med kemikalier, då jag själv efter många års arbetande med olika hudvårdsprodukter dag ut och dag in, blev kemikalie förgiftad. Jag började få symptom som eksem, allergi, klåda, ledvärk, trötthet och jag mådde mycket dåligt.

På den tiden ansåg man att inget kunde tas upp av huden, heller inte något av det man åt hade betydelse för huden. Sedan kom nikotinplåstren och resten är historia.

Nu vet man att både det man stoppar i sig eller sätter på huden har stor betydelse för oss. Huden är vårt största utsöndringsorgan och det visar sig oftast där, när något är i obalans i kroppen. Huden får ta den belastning helst enkelt som kroppen inte orkar med.

Jag utbildade mig vidare och efter 10 års studier och en massa forskning om varför jag blivit så kemikalie förgiftad, och förståelse om varför. Sätter jag idag inte på mig några kemikalier länge. Det jag inte kan äta, det sätter jag heller inte på huden!

Varje år tas det fram ca 10 000 nya kemikalier. Alla får ett gränsvärde. Men hur kan man komma fram till ett specifikt gränsvärde när vi alla är uppbyggda på olika sätt? Eller vet hur många olika produkter du använder av en kemikalie och hur ofta? Vet man vad som händer i kroppen när de olika kemikalierna kommer i kontakt med varandra? Nä- ingen vet!

Aldrig tidigare har vi människor utsatts för så stor exponering av skadliga ämnen som idag. Bekämpningsmedel, livsmedelstillsatser, kemikalier, samt miljögifter. Sedan skall vi inte glömma att många äter idag näringsfattig mat.

Förra året såldes det 3, 6 miljoner solskydd i Sverige ett värde av 379 miljoner kronor.

Kemikalier är mycket vanligt i solkrämer och dessa tas upp i kroppen och blir kvar i flera dagar. En viss del av krämen tränger in genom huden, och vi kan inte bryta ner vissa av ämnena. Det gäller exempelvis det kemiska ämnet bensofenon-3.

Man har gjort studier vid Sahlgrenska sjukhuset på människor och de fick smörja in sig med solkräm ett par gånger om dagen, under fem dagars tid. Sedan mättes hur mycket av kemikalierna personerna kissade ut. Det visade sig att de kissade ut upp till nio procent av det de smörjt in sig med. Dessutom visade det sig att de efter hela tio dagar fortfarande kissade ut benzophenone-3 som är ett kemiskt solskyddsfilter.

De kemiska solskyddsfilterna går in i huden och verkar genom att absorbera UV-strålning.
Fysikaliska solskyddsfilter (Zinkoxid och titandioxid) ligger kvar på hudytan och reflekterar UV-strålningen. (dock retar det huden, och jag skulle inte rekommendera dessa heller).

Enligt Naturskyddsföreningens nyligen publicerade studie är solskyddsfaktorer giftiga för alger och ryggradslösa djur som lever i vatten.
Man pratar mycket om att solskydd är farliga för våra vatten och fiskar och grodor. Men om det är det, varför är de inte farliga för oss människor? 😉

Dessutom hindrar krämerna att D-vitaminet bildas i huden, och krämerna hindrar solbrunhet att utvecklas som är ett skydd för våra hudceller.
Solskyddskrämerna är alltså helt verkningslösa för att skydda sig. De ökar snarare risken för hudcancer. Oftast är det inte solen som ger cancer, utan kemikalier i kombination med att solen absorberar in kemikalierna i huden som orsakar cancer.

Använd absolut inte solskydd i sprayform. I dem finns det massor med kemikalier som lätt absorberas genom luften och vi andas in dessa farliga ämnen. Vanlig solspray innehåller nanopartiklar (som tränger in i cellen) av titandioxid som kan skada dig och framför allt ditt barn som är mycket känsligare. Endast 20 procent av det solskydd som sprayas på kroppen hamnar på huden, resten åker runt i luften.

Ju högre solskyddsfaktor det är i en solkräm, desto mer kemikalier innehåller den oftast.
Den svenska kvinnan använder i genomsnitt 10-12 hygienprodukter varje dag. Dessa produkter innehåller tillsammans över 100 olika kemiska ämnen. Kvinnan absorberar mer än 2 kilo kemikalier, bara från personliga hygienprodukter och smink varje år. För män är siffran 1 kg.
Ungefär 80 procent av dessa ingredienser kommer in i blodbanan. Resterande 20 procent ligger kvar på huden och kan orsaka andra hälsoproblem, som utslag, eksem, psoriasis och på sikt även hudcancer. Ställ samma krav på hygienprodukter som på mat. Tyvärr kan det förekomma skadliga ämnen även i ekologiska hygienprodukter.

Tänk på att solskydd är en av de mest giftiga krämer vi smörjer in oss själva och våra barn med regelbundet.

Vi behöver alla ta ansvar och skaffa oss mer kunskap för att bibehålla vår hälsa och ta han om vår jord. Sluta inhandla besprutade matprodukter, allt som kan innehålla tungmetaller eller skadliga livsmedel. Farliga kemikalier i kosmetiska produkter. Undvik farliga ämnen i hushållsprodukter, kläder och möbler. Förebygga och ha kunskapen är nyckeln!

Läs alltid innehållsdeklarationen noga när du är ute och handlar. Även när det gäller hygienprodukter och rengöringsmedel. Oavsett om vi äter det eller sätter det på huden kommer kroppen behöva att ta hand om det.

Dessa ämnen bör du undvika i hygienprodukter:
1. Varje ingrediens som innehåller ordet ”betain” exempelvis Cocamido propylbetain, som är en hudirriterande syntetisk kemikalie. Enligt svenska Arbetshälsoinsitutet är kokamidpropylbetain en av de vanligaste ämnen som orsakar arbetsbetingad allergi.

2. Alla ingredienser som har någon kemikalie som slutar på ”eth” exempelvis ammonium laureth sulfat, sodium lauret sulfat eller natrium laureth sulfat.

3. Cetronium klorid.

4. PEG ämnen.

5. Phenoxylethanol, Phenoxyglycerin.

6. Pulysorbat (E432-E436).

7. Kaliumsorbat E202, natriumbensoat E211 och sorbinsyra E200.

8. Paraffin, parafinum, vasselin och popylenglykol.

9. Alla ingredienser som slutar på ”paraben” exempelvis butylparaben (dessa är konserveringsämnen och är mycket hormonstörande).

10. Grapefruit Seed Extrakt är ett konserveringsmedel som inte fungerar utan att syntetiskt konserveringsmedel tillsätts också.

Tänk på att allt som du sätter på huden behöver även tas om hand av lever eller njurar. Så alla kemikalier spelar roll, det är bara fråga om hur mycket din kropp klarar av och under hur lång tid. Vi vet idag att huden är som en svamp, suger upp det mesta.

Vad kan jag använda i stället?
Kokosolja är inte bara en fantastisk föda utan även en mycket fantastisk skönhetsprodukt. Exempelvis som deo, hudkräm, tvättkräm, solskydd, tandkräm, ansiktsmask och mycket mer.
Kokosolja är packad med vitamin E, som uppmuntrar tillväxt och reparation av hudceller, skyddar mot åldrande och förhindrar dina läppar och hud att torka ut. Den är även rik på vissa proteiner som kan skynda på läkningstiden. Vilket ger din hud mer lyster. Den är även fettförbrännande om du äter den.

Jag använder kokosolja som solprodukt. Tänk på att den inte räcker om du vistas i stark sol mellan 11-15. Då behöver du sitta under ett parasoll eller sätta på dig skyddande kläder.

bild

Andra bra alternativ är:
Hallonfröolja går snabbt in i huden och har ett naturligt solskydd mellan 28 och 40 SPF och den har även antiinflammatoriska egenskaper. Den innehåller bl.a Omega 3 och E-vitamin som hindrar den inflammatoriska processen och kan reducera rodnad m.m.

raspberry--berry_19-115387

Morotsolja stimulerar cellernas tillväxt och bl.a starka antioxidanter som C och E-vitamin. Hudstärkande egenskaper och betakarotenet skyddar hudens celler mot fria radikaler som orsakar för tidigt åldrande. Morotsoljan kan även göra att du blir mer brun, då denna ökar melaninet (det pigment som bestämmer din hudfärg). Morotsoljan har en naturlig solskyddsfaktor mellan 28-40 Spf.

Carrots

Tänk på att huden är vårt största organ och allt man stryker på huden absorberas in i kroppen. Så det du tar på huden skall du även kunna äta!

Fler tips inför sommaren:
1. Ligg helst inte i solen mellan 11-15.
2. Ha alltid parasoll, hatt eller kläder som solskydd. Skugga och kläder. Det finns speciella kläder, både för barn och vuxna, med solskyddsfaktor 50 eller mer. En vanlig tunn skjorta kommer upp i en solskyddsfaktor på 7–8.
3. Smörj in två lager kräm med minst solskyddsfaktor 15 och använd naturlig solskydd, som morotsolja, hallonfröolja eller kokosolja.
4. Var ute i solen, för den är inte farlig. Vi behöver D-vitamin. Men bränn dig inte för det är då det skapas inflammationer som inte är bra.
5. Solen behövs för att alla våra sinnen skall må bra!

Gå nu ut i solen och få lite näring!

Kram
Johanna

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer