Hälso & livsstilscoach

Den digitala utbildningen till Aukt. Hälso och livsstilscoach pågår i 6 månader med start den 22:e augusti 2017 med examen den 20 februari 2018 och utbildningen är helt digital, så du kan studera där du befinner dig. Varje vecka kommer nytt material och du läser i din takt och kan alltid gå tillbaks i materialet för att läsa mer när du behöver. Du kan arbeta samtidigt som du studerar. Rekommenderar att du lägger ca 5-10 h i veckan på materialet. Utbildningen passar både dig som vill fördjupa dig i en helhets hälsa som har erfarenhet sedan innan, liksom dig som inte har någon alls.

Du får materialet som ljudfil, film och i text. Du väljer själv vilket av det som är lättast för dig. Efter examen blir du Auktoriserad Hälso och livsstilscoach och du har alla förutsättningar att komma i gång att jobba med ditt nya yrke.

Efter erlagd examen får du ett diplom på att du är auktoriserad och vara med i ett stort nätverk med likasinnade. De som har gått utbildningen innan är både egna företagare eller arbetar med hälsofrågor som anställd inom kommunen eller inom den privata sektorn.

För att kunna ge dig den bästa utbildningen, så är det ett begränsat antal platser. Det är för att du skall få den tid du behöver för att bli en duktig Hälso och livsstilscaoch.

 • Du lär dig hur kroppen fungerar (anatomi och fysiologi) och hur den är uppbyggd.
 • Du studerar samspelet mellan organen och hur de arbetar tillsammans.
 • Du lär dig hur olika organ påverkar hur vi mår.
 • Olika symptom på brister och vad man kan göra åt det.
 • Näringslära så som fetter, proteiner och kolhydrater samt mikronäringsämnen mineraler och vitaminer.
 • Verktyget Johannas 10 nycklar till frihet och hållbar hälsa.
 • Du lär dig coacha och vägleda andra till en hållbar hälsa.
 • Du lär dig olika analysmetoder, så som tunga och ansiktsdiagnostik.
 • Du lär dig göra hälsoanalyser där du utgår från dina klientens behov.
 • Du lär dig hitta grundorsaken till ett problem och behandla det därefter.
 • Du arbetar med din egna hälsa både mentalt och fysiskt under utbildningen. Det ingår 3 tillfällen med coachning och 1 tillfälle hälsoanalys (totalt 4 tillfällen). Både med mig och andra utvalda Aukt. Hälso och livsstilscoacher.
 • Du får en 30 dagars kurs i hur du arbetar med dina självsabotörer och vänder de till självhjälpare.
 • Videomöte varje tisdag 17 -18, där vi tar upp frågor och samtal i grupp (spelas in om du inte kan vara med och kan ses i efterhand).
 • Du lär dig mer om entreprenörskap och hur du driver företag inom hälsobranschen.
 • Du får inloggning till Simplero, här finns allt material. Du kan läsa, lyssna och se på filmer, beroende på vad som passar dig bäst.
 • Du blir medlem i en Facebookgrupp för stöttning och gemenskap med andra Hälso och livsstilscoacher.
 • Vidareutbildningar, stöttning och support erbjuds regelbundet även efter avslutad utbildning.
 • Erbjudande att vara med i Hälsohero klubben efter avslutad utbildning. Där vi träffas 1 gång i månaden digitalt och tar upp klient fall, stöttar varandra och lär oss ännu mer.
 • Efter erlagd examen erhåller du ett diplom på att du är Aukt. Hälso och livsstilscoach.
  Du får gemenskap med likasinnade och vänner för livet.
 • Avgiftsfri delbetalning är möjlig.Bonus! Om du bokar din plats innan juni månad, så så får du mail 1 ggr i veckan på tips, övningar och matnyttig information fram till utbildningsstart. Det kommer hjälpa dig framåt i din personliga utveckling!

Efter utbildningen kommer du att kunna:
1. Coacha andra människor i livsstilsförändringar.
2. Hålla föredrag om hälsa och livsstilsförändringar på företag, för privatpersoner och organisationer.
3. Kombinera dina nya kunskaper med andra yrken som exempelvis hudvård, PT, coachning m.m.
4. Hålla egna kurser inom livsstilsförändringar och hälsa.
5. Förstå, förbättra och underhålla din egen hälsa på bästa sätt. Allt baseras på en holistisk lära och vi tittar på kroppen som en helhet.
6. Att arbeta med hälsofrågor ute på kommuner eller i den privata sektorn.
7. Få möjlighet att bli affiliate.

Här kan du läsa mer om utbildningen och boka din plats!


Sagt om utbildningen: 

”Jag är så tacksam att jag fått möjligheten att gå utbildningen! Bara på två tillfällen har jag lärt mig otroligt mycket och jag kan vara med och diskutera hälsa
på ett helt annat sätt!” – Rebecka Wetterlöf, Hässleholm, Aukt. Hälso och livsstilscoach

”Jag kan verkligen rekommendera Johannas utbildning till alla! Oavsett om du vill lära dig mer för egen del eller om du vill börja/redan jobbar inom kost och hälsa. Johanna är en fantastisk person och jag är så glad över att få ta del av alla hennes kunskaper! Hon lär ut på ett inspirerande sätt och gör så att komplex information blir lätt att ta till sig och förstå. Den här utbildningen ger mig de verktyg som jag saknat och kommer vara en stor hjälp för mig på min väg framåt!” – Helena Swane, Göteborg, Aukt. Hälso och livsstilscoach

”Jag har länge haft intresset att leva hälsosamt med bra kost och träning. När jag träffade Johanna Bjurström i samband med en yogaresa fick jag inblick i hennes enorma kunskap. När hon startade utbildningen för hälso/livsstilscoacher var det ett självklart val för mig. Efter halva utbildningen är jag om möjligt ännu mer imponerad av hennes kunskap. Hon är så insatt i alla processer i kroppen och vad som händer när vi lever och äter på ett visst sätt. Hon förklarar på ett väldigt pedagogiskt sätt och finns tillgänglig så vi får svar på frågor även mellan utbildningstillfällena. Hennes brinnande intresse smittar av sig och man vill verkligen vara en del av hennes team. Jag är djupt imponerad av denna kvinna och hennes driv!” – Johanna Rosell, Linköping, Aukt. Hälso och livsstilscoach

 

”Utbildningen är proffsigt upplagd och väl genomtänkt. Jag känner mig lyckligt lottad som kommit i kontakt med Johanna. Tack vare henne har jag nu den kunskap och trygghet som krävs för att inspirera och coacha andra till att leva ett hälsosammare liv.”– Maria Sörbu, Mora, Aukt. Hälso och livsstilscoach och hudterapeut


Jag vill boka ett samtal med Johanna för mer information om utbildningen: